Козметични разочарования - продукти, които НЕ харесвам

June 11, 2019

Редовно ви хваля козметичните продукти, които спадат в категорията - попадения и бих могла с чиста съвест да препоръчам и на другиго. За съжаление обаче самата аз не винаги попадам на такива и покрай тестването и купуването на нови неща, от време на време очакванията ми остават неоправдани. 
Покрай редовното ползване на козметика, някак си съм си изградила стратегия за това как да пазарувам и макар да съм внимателна и да отчитам отзивите на другите при по-скъпите покупки специално, често не отчитам собствените си нужди и предпочитания и точно там стават грешките. 

The Body SHop, Kerastase, Maybelline, Max Factor
В днешната публикация събрах всичко онова, с което не успяхме да се разберем, въпреки опитите ми да намеря вариант да ги доизразходвам. Някои зная, че няма да ползвам отново и за съжаление ще трябва да изхвърля, а други пък ще се опитам да оползотворя, доколкото ми е възможно.
Подбрах продукти от различни категории, но за моя изненада се оказа, че тези за устни преобладават и на тях ще обърна малко по-специално внимание. 

Kerastase, Treat Your Skin, LdB, Estelle & Thild

Kerastase е марка, чиито продукти са сред най-купуваните и харесваните на пазара. Макар аз самата да не съм имала възможност да ползвам огромно разнообразие от асортимента им, онова, до което съм се докосвала обикновено е било с прилично качество. Дори да не съм оставала очарована, някак си съм успяла да вкарам продукта в употреба и да го доизразходвам. Powder Bluff обаче е не само най-несполучливият сух шампоан, който някога съм тествала, но и първият на марката, която да ме остави меко казано потресена. Единственото, което този продукт да прави за корените ми е да ги направи видимо по-мазни, слепва кичурите и отнема всичкият останал обем. Не само не помага на косата да изглежда по-чиста, но я прави видимо по-зле изглеждаща и невъзможна за стилизиране. 
Нямам идея на какво се дължи този факт, никога не съм попадала на нещо подобно и макар да съм ползвала продукта доста на брой пъти, всеки път ме оставя буквално без думи и е време да се разделим.

Estelle & Thild - BioCleanse 2in1 Cleansing Foam е почистваща пяна за лице с натурални съставки подходяща за всякакъв тип кожа. 
Марката е доста популярна на шведския пазар и от известно време разчитам на продуктите им, за да се грижа за това как лицето ми изглежда и се чувства. Харесва ми фактът, че състава им е натурален, използват качествени съставки и като цяло залагат на натуралното. 
За съжаление този им продукт поне за мен се оказа неизползваем, защото не прави нищо за кожата ми. Категорично не премахва остатъци от грим, което аз лично търся в измиващите си гелове, но и като цяло не почиства добре. Единствено бих могла да го ползвам сутрин, тъй като е много нежен и действително не изсушава, но в никакъв случай не е от този тип мултифункционални, които са подходящи за всякакви условия. Аз не обичам да имам по един продукт за всичко, прекалено многото стъпки ми действат изнервящо и ме отказват да съм старателна в използването им. Та така и този спада в графата - ще се назоря да използвам, но не бих купила отново. 

Treat Your Skin Body Souffle е подхранващ крем за тяло, който се води от типа суфле, с аромат на цитрус и много гъста формула и тежка консистенция. 
Моята кожа категорично отказва да приеме този продукт и отнема твърде дълго време, докато попие дори малко в нея. Седи изцяло на повърхността, не се втрива, оставя бели ивици крем след себе си, независимо от това колко малко количество от него ползвам и не само, че е неефективен, но и не мога да го нося под дрехи, размазва се из чаршафите ми и не отговаря на нуждите ми по никакъв начин. Пробвах какви ли не методи, затоплях в дланите си преди нанасяне, смесвах с друг крем и в крайна сметка установих, че усилията не си заслужават и няма смисъл да се тормозим един другиго. 

LdB Citrus Essence Roll-On е рол-он против изпотяване с цитрусов аромат, който също се оказа несполучлив за мен и нуждите ми. Оказа се нещо, което трябва да нанасям няколко на брой пъти дневно, за да ми даде желаните резултати и в повечето случаи просто не ме остави свежо чувстваща се. Усещах, че мириша на пот и понеже аз така или иначе си имам други фаворити в тази категория, не е нещо, което бих ползвала отново.

Maybelline - Lash Sensation, Diorskin Nude


Dior Nude - Skin-Glowing Makeup Fondation е от този тип продукти, които мога да слагам и да смесвам с други фон дьо тени, за да ги направя използваеми, но така и не успя да ме грабне, като нещо, което си струва името и цената. 
При мен дори и най-светлият цвят се оказа твърде оранжев, което в комбинация с факта, че се оксидира и подчертава сухите ми участъци, просто не се оказа резултат, който аз търся за себе си. Нямам идея защо е класифициран като Skin-Glowing, като поне при мен е ужасно сух и матов, не позволява грам на естествения ми блясък да прозира отдолу. Ще му направя ревю , за да споделя повече по темата, но за мен не се превърна в нов любимец и не бих си го купила отново.

Maybelline - Lash Sensational Lash Multiplying Mascara Waterproof е водоустойчивият вариант на популярната спирала за мигли на Maybelline
На мен ми се размазва ужасно много под долната мигла и ми дава страхотния панда ефект, към който разбира се никой от нас не се стреми. Интересен факт е, че стандартния им вариант бе далеч по-сполучлив поне при мен, макар че предполагаемо този би трябвало да е по-издръжлив.
Направи миглите ми сравнително добре изглеждащи, но се премахва твърде трудно, което в комбинация с ужасното размазване я направи голямо разочарование и нещо, което няма как да използвам дори и при най-добро желание. 


Buxom - White Russian е друго разочарование, което обаче за разлика от останалите е нещо, което все пак слагам от време на време и мога да комбинирам с други червила и да го направя използваемо.
От същата серия преди време бях използвала Dolly, който много ми допадна и който бе изчерпан към момента на покупка. White Russian е сред култовите продукти на марката, който охлажда устните, карайки ги лекичко да се подуват и да придобият един по-сочен вид. Цветът му е много млечен, почти прозрачен, като при мен се припоркива твърде много с естествения нюанс на моите, което го прави почти незабележим. Оставя лек, блестящ финиш след себе си, което и го прави използваем, но не се оказа това, което търсех и исках.



Buxom - Wildly Whipped Soft Matte Lip Color - Instigater е матово червило с много лека формула наподобява мус. Цветът обаче се оказа твърде кафяв за мен и в контраст с кожата ми, по-скоро сивее, което го прави супер неатрактивно изглеждащ. Формулата също не е невероятна, не изсъхва изцяло, пада лесно и макар да се нанася лесно, не е идеално покривна, оставя празни места след себе си и изисква по-специално внимание, за да изглежда добре. Това в комбинация с факта, че цветът не ми допадна и абсолютно никога не го слагам, независимо, че съм се зорила няколко пъти, го прави за съжаление разочарование. 

The Body Shop - Lip Juicers - Coconut, Passionfruit & Carrot е супер симпатичен оцветяващ балсам за устни, който много исках да харесам, но за съжаление не се оказа точно моят. Идеята и презентацията му са ми точно по вкуса, дори така в опаковката изглежда супер сладурско. Има изкушаващ плодов аромат, но за съжаление цветът му не ми отива грам. Имам чувството, че съм на 5 години и съм се омазала с червилото на майка ми. Нито блести,  нито е прекалено покривен, нито стои равномерно. Много лесно излизам извън линиите на устните си и просто не мога да се възприема с него. Иначе, откъм издръжливост не е никак лош, оцветява за дълго време и е сравнително хидратиращ. Никога не посягам към него и няма вариант, в който да го изразходвам до дъно.
Max Factor Honey Laquer - Honey Rose. Продуктите за устни на марката са ми много любими и предвид достъпната им цена и разнообразие са нещо, което често купувам и тествам. Серията с мед ме грабна веднага и Honey Rose изпъкна моментално като цвят, който знаех, че ще харесам. За съжаление върху моите устни е изключително млечен. Стои бяло-розов, което да ви призная в определени дни ме влудява, в други някак си успявам да накарам да работи за мен. Продуктът е много пигментиран и силно блестящ, но седи изцяло върху повърхността на устните и заради млечния си ефект поне при мен изглежда леко неравен. 
Не е неизползваем, но не го и предпочитам пред останалите в колекцията си. 

Disappointing Products -The Body SHop, Buxom, MaxFactor Swatches
Instigater; Max Factor; White Russian; The Body Shop
Това бяха всички продукти, които избрах да ви представя този път. Постарах се да подбера само онези, за които наистина имам какво да кажа, за да ви предпазя от евентуални бъдещи разочарования и се надявам отзивите ми да ви бъдат полезни. 
Самата аз изключително рядко тотално отписвам някой продукт и го изхвърлям директно. Ценя парите си, изкарвам си ги съвсем сама и се опитвам да извлека максимална полза от онова, което купувам. За съжаление никой не е предпазен от лоши попадения и не всичко винаги е както на мен ми се иска, но пък почти винаги поне аз намирам начин да дам нов живот дори и на онова, което не е отговорило на очакванията ми.
В крайна сметка обаче козметиката, гримът поне за мен е хоби, нещо, което ми носи удоволствие и ако даден продукт ми носи само негативна енергия, не си струва да го пазя с надеждата, че това някога ще се промени.  

Post a Comment