Нови козметични придобивки от зимните намаления

January 9, 2019

Здравейте, приятели!

Зимните намаления между Коледа и Нова година са най-популярните тук и почти навсякъде има невероятни промоции на актуални продукти и отстъпки, които изкушават много лесно. Традиционно всяка година заделям малко екстра парички, с които да разполагам и да си дам възможността да си взема онова, което ми е необходимо или пък просто искам да пробвам. 
Шопинга този път достигна някакви съвсем нови измерения и макар в козметичен план да не взех кой знае какво, откъм дрехи определено имам с какво да се похваля. (Може би ще ви е интересно да ви покажа някои нови зимни пуловерчета и прекрасното якенце, с които се сдобих.)




Междувременно обаче ще ви разкажа за всичко онова, с което избрах да попълня иначе ужасно компактната си колекция, а и е добър повод да ви подскажа какви ревюта бихте могли да очаквате в скоро време, ако тези ми публикации са ви най-любими.

Направих две поръчки онлайн от любимите ми онлайн магазини и успях да си взема почти всичко, което си бях набелязала с изключение на един комплект за четки на Smashbox, за който забравих да проверя навреме и в крайна сметка се беше изчерпал. Много ми се иска да пробвам някакви нови четки за грим, имате ли някакви препоръки?


Living Proof - Dry Shampoo

Продуктите за коса, които ползвам са в голямата си част много бюджетни и като цяло не смятам, че поне за мен си струва да се хвърлям на някакви супер луксозни марки, като така или иначе съм доволна от това как косата ми изглежда.
От години използвам сух шампоан на Batiste, който отговаря на нуждите и изискванията ми за такъв продукт (имам подробно ревю със снимки и отзиви) и макар покрай абонаментни кутии и тестери да съм пробвала какви ли не други, винаги си се връщам към този.

Living Proof обаче е от марките, за които чувам предимно хубави мнения и когато видях един от най-популярните им продукти сериозно намален, нямаше как да не се сдържа и да не го пробвам. Малко се притеснявам да не вземе да ми хареса, защото не е нещо, което мога да си купувам всеки месец, но ще си използвам тази си опаковка с радост и задължително ще споделя с вас повече по темата. 
Флакона идва със 198 мл продукт, което не е никак много и цената на нашия пазар е 26 евро. Според онова, което прочетох е подходящ за хора с всякакъв цвят коса и не оставя сива пудрена следа след себе си. Сред останалите му позитиви, за които други потребители споделят са чувството за свежест, което оставя след себе си, лекия аромат и прави косата да изглежда сякаш е измита същия ден. 
Нямам търпение да мога да го пробвам по-обстойно и да го сравня с това, на което вече съм свикнала.

Beauty Blender - Chill

Ако има продукт, който използвам ежедневно и от който не бих се лишила, то това определено е Beauty Blender-a ми. 
Харесва ми толкова много, че често го подарявам на приятелки и познати, защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се пробва. Няма общо с нито една от гъбичките за нанасяне, които съм пробвала някога и макар да предполагам, че не би се харесал на абсолютно всеки, то е класически продукт, който съм сигурна, че предизвиква любопитство у повечето любители на козметиката. 
Аз имам два, които да си призная е време да пенсионирам и най-накрая си взех нещо ново, с което да ги заменя. 
Честно казано цвета не ме вълнува особено много, имала съм и традиционния розов и червен и бежов, но не ми прави впечатление да има някаква разлика между тях, а и така или иначе е чист съвсем за мъничко, защото го използвам всеки ден.

Зимния вариант в зелено бе лекичко намален и тъй като възнамерявах да направя покупката, реших да се възползвам и да избера него. 
Ползвам гъбичката с по-гъстите си кремообразни и течни формули и изненадващо не отнема прекалено много от покривността. Дава на кожата един много перфектен завършек и прелива всичко толкова неусетно и сполучливо, без линии и насъбирания.



Origins - GinZing™ Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream

Дневния крем, който използвам от вече почти година е този на Kiehls - Ultra Facial Moisturizer. В общи линии той е всичко, което искам от един такъв продукт - силна хидратация и защо не избрах да купя него отново, нямам идея.

Пустото любопитство ме кара всеки път да си набелязвам някакви нови неща и след като бях доста впечатлена от един тестер на този на Origins, който би трябвало да е със сходно действие, ми трябваше много малко, за да го купя без да се замислям. 
Само да вметна, че в същия ден, в който пристигна пък получих от приятел огромен пакет с над 10 продукта на друга популярна марка за грижа за кожата - Estelle & Thild и в момента нямам идея дори какво да започна да нося първо. 

GinZing™ Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream е доста базов продукт, без да съдържа някакви специални активни съставки. Името идва от факта, че съдържа екстракт от кафени зърна и женшен, което го прави подходящ за избистряне на тона и като цяло събуждаш и освежаващ,
Аз лично ползвам серуми и ексфолианти, които да дадат на кожата ми друг тип грижа, по-концентрирана към специфични нужди, които имам и почти винаги използвам крем, който да омекотява и подхранва. 
Дано този се окаже правилното решение и да ми хареса.


Buxom - Party Of Two Lip & Eye Duo Giftbox

Buxom е друга марка, която искам да пробвам от цяла вечност и след като буквално се влюбих в един техен гланц в цвят Dolly, чиито тестер пробвах, веднага се втурнах да го взема, но бе изчерпан. 
Останах много разочарована, защото да си призная, макар че не съм фен на тези ментови правещи устните по-плътни и сочни, някак си този го бяха улучили перфектно и ми допадна ужасно много като ефект и като цвят. 
Не помня от колко време не съм оставала така изненадана от продукт за устни и задължително исках да пробвам нещо друго на марката. 
Коледен сет, включващ спирала и сходен гланц за устни - в класическия им вариант - White Russian бе обаче наличен и бе отличен момент да мога да тествам и цели два нови за мен популярни предложения на марката. 

Толкова ми е омръзнало от течни матови червила, че направо душата ми копнее за нещо ново и по-различно. Почти не нося червила през последните дни, защото просто нищо от онова, което имам не ме вдъхновява и искам да попълня колекцията си с нещо по-така. Дано този продукт да се окаже правилна първа стъпка. За спиралата - Lash Mascara, пък само си пожелавам да не се размазва, иначе няма никакъв проблем да я вкарам в приложение.

P.S. Вече тествах спиралата и не ми харесва изобщо.
P.S. 2 Тествах с базата за мигли на L'Oreal и ми харесва!

Buxom - Wildly Whipped Soft Matte Lip Color - Instigater 

Споменах ви малко по-горе, че матовите течни червила са ми омръзнали до болка и изненадващо и за мен самата се оказва, че другият продукт за устни, който избрах да поръчам пак спада в тази категория. 
Този път обаче се дължи на цвета, който клони малко в по-лилаво-сивата гама и аз имам слаби ангели, що се касае до такива нюанси. 
Пак нямам някакви сериозно обяснение защо спрях да ги нося, а все се хвърлям на някакви керемидено-кафяви напоследък и чисто и просто исках да си се върна към онова, което ми носи увереност и ме кара да се чувствам в свои води. 

На живо се оказа далеч по-тъмен и много кафяв, някак си не съпадна с очакванията ми и описанието онлайн, но пак е подходящ продукт, който поне ще пробвам. Не е онова вълнуващо ново нещо, което търсех, но е подходящо червило за всеки ден и работа. 
Надявам се да не изсушава устните прекалено много и да ме остави с хубави впечатления. 
 


Wet Brush - HH Simonsen

Чували ли сте за марката - Wet Brush? Аз много и винаги съм искала да я пробвам, но не ми е била сред приоритетните покупки.

Срам ме е да ви кажа, че в най-трудните моменти, в които се борех с ужасно заплитане нищо не помагаше достатъчно ефективно (дори и любимия Tangle Teezer ) и за разплитане използвах топираща четка от естествен косъм и пластмасови бодлички. Метода работи безотказно, но е ужасно травмиращ процес са косата, който я направи късаща се и изключително изтормозена. Последния път, в който си бях в България пък си взех една четка  от Lilly, която се оказа прекрасна и ми е абсолютно незаменима. След подстрижка, малко повече грижа и по-нормално сресване отново съм в един период, когато всичко е наред и нямам сериозни оплаквания. 

Реших да тествам Wet Brush, която предполагаемо е направена специално за разресване на мокра коса и поради там някаква специална технология - IntelliFlex е отлична за разсресване и на суха. Обещава да е много деликатна и да предпази косъма от късане, да предотврати цъфтящите краища и дори косопада. 
Превърнала съм се в истински специалист що се касае до тънка и заплитаща се коса и обещавам да дам компетентно мнение съвсем скоро.

KICKS Beauty - 100% Boar Bristle Brush FSC

KICKS е локалната дрогерия/Сефора в едно и предлага огромен асортимент от абсболютно всевъзможни марки и продукти. Имат своя линия козметика и аксесоари, която аз като цяло не харесвам. Имала съм някои попадения, но нищо, което да ме накара да повторя покупката. 
Изненадващо за мен и съвсем неочаквано се хвърлих на друга четка за коса, този път направена от изцяло естествен косъм с дървена дръжка, която има FSC сертификат, което я прави природосъобразна. 

Никога през живота си не съм пробвала нещо такова и нямам никакви очаквания или предположения. Знам, че такъв тип четки са специфични и съм чувала всякакви отзиви по темата, но личен опит нямам. 
Според описанието, което прочетох преди покупката, този продукт е отличен за тънка и омазняваща се в скалпа коса, тъй като спомага за разнасянето на естествените масла, които скалпа произвежда, по цялата дължина. Това от своя страна пък било полезно за самия косъм и спомагало за блясъка и мекотата, която често липсва на много сухите краища, каквито моите понякога са. 
Би трябвало да има и естествено противодействие срещу статично електричество и да заглажда. 
Мъничко съм подозрителна честно казано, но пък какъв по добър повод за проба от невероятно намаление, така че се престраших да тествам и се надявам да не остана разочарована. 


Това бяха всичките ми новите ми козметични придобивки от зимните намаления,  за последните седмици и с много малки изключения може да се каже, че съм се запасила с всичко необходимо. Успях да си подбера и някакви нови за мен продукти, което допринася за това да не губя ентусиазъм и да поддържам това си любимо хоби и ми остава само да се надявам да съм направила добър избор. 

Споменах ви, че нямам никакво вдъхновение да нося червила и много искам да пробвам нещо, което да грабне. Кои са вашите любими продукти в тази категория? Ще се радвам на всякакви препоръки, независимо от марки или формула.

2 comments

  1. Аз изобщо не останах доволна от Living proof, шампоан и балсам имах. А толкова исках заради любимата ми Дженифър Анистън. Но не се спогодихме. Дано сухият шампоан за е по-добър!

    Ползвала съм на Origin тестер на крема и беше страхотен! От много време и аз искам да го взема, но в момента имам прекалено много и ще изхабя тях, преди да направя друга покупка. И аз намалих драстично количеството козметика, което ползвам, и вече купувам само при нужда. Засега втори месец (като изключим Gingerbread палитрата на TooFaced) успявам в това начинание и съм супер доволна :)))

    Бюти блендерът, който пробвах за пъряи път, ми беше подарък именно от теб и подкрепям всяко едно твое твърдение за него.

    С удоволствие и усмивка да си ползваш всички нови красоти :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, че сподели отзиви за Living Proof. Аз много рядко давам пари за по-скъпи продукти за коса и честно казано не виждам кой знае умопомрачаваща разлика.
      Иначе вече пробвах сухия шампоан и не е лош, дава много обем. Ще видим след по-продължителна употреба какви ще са отзивите.

      Аз много харесвам Origins като цяло, ползвала съм маските им и някои други продукти за лице, всички са ми се отразявали добре. Специално на този имах няколко тестера и ме бяха оставили с хубаво впечатление, не беше и невъзможно скъп. За всеки ден ми е идеален.
      Аз покрай блога пак започнах да си купувам това онова, но пък разчистих ужасно много и изобщо не става дума за сравнение с преди. А и да си призная гримирам се по един и същи начин всеки ден, незвисимо какви продукти ползвам.
      Палитра пък не съм купувала от години. Много съм изкушена да тествам нещо ново, но пък толкова рядко слагам сенки...

      Мерси много, Мери. Прегръдки.

      Delete