Тествам : Eucerin ph5 Shower Oil & Aquaphor Soothing Skin Balm

January 5, 2019

Тествам : Eucerin ph5 Shower Oil & Aquaphor Soothing Skin Balm


Здравейте, приятели!

Публикацията днес слага и начало на една нова рубрика, която от известно време възнамерявах да създам, но така и не намирах подходящ повод, за което.
Реших да я кръстя с простичкото име - тествам, защото отговаря изцяло на намерението ми да пробвам нови марки и продукти - съвсем нови за мен. Дано се развие, както ми се иска и очаквам,  и защо не да се превърне в повод за мен да изляза от зоната си на комфорта. 

Eucerin е типичен пример за достъпна и сравнително бюджетна марка, която е достатъчно популярна, но аз така и не съм намирала продуктите им за нещо, което просто трябва да си купя. 


Забелязвам от известно време, че маркетинговата им стратегия на българския пазар е изключително успешна, защото името на марката се върти често из блоговете и клиповете на любимите ми инфлуенсъри. Любопитството в крайна сметка надделя и поръчах така препоръчвания Aquaphor Soothing Skin Balm, за който ще си говорим днес, както и олиото им за тяло, което аз използвам от по-отдавна и вече зная, че харесвам много.


Eucerin ph5 Shower Oil  е продукт, който ми е познат от доста време. Получаваме отлични отзиви за него в работа и го препоръчваме на много от пациентите ни, които са с много деликатна и суха кожа. 
Самата аз имам проблем с кожата на тялото си през зимните месеци, което отдавам както на възрастта, така и на студения климат, който е типичен за Скандинавските страни. Въпреки, че използвам лосиони и кремове, които до някъде спасяват положението, никога не се бях и замислила върху онова с което се мия и как то също допринася за изсушаването. 
След като се наслушах на хубави коментари за това олио, реших се и аз да го пробвам и забелязах разлика след първото миене. За някого, който цял живот е ползвал само и единствено пенливи гелове, разликата бе достатъчно осезаема и някак си за кратко се превърна в онова към, което посягам най-често и то без дори да се замислям. 



Eucerin ph5 Shower Oil се продава в два варианта - парфюмиран и не. Разфасовката и на двата е от 400 мл, а цената варира, като за нашия пазар е около 10-13 евро. 
Аз държа измиващите продукти за тяло, които ползвам да ухаят добре и поради тази причина съм използвала само ароматизирания. Ухае изключително леко, много неопределено, но по-скоро приятно, като не се задържа върху тялото след измиване.
Олиото за тяло е специално разработено за суха и чувствителна кожа и пенливите вещества включени в състава са много нежни и не дразнят кожата. 
Съдържа оптималното ph5, което пък от своя страна запазва естествените защитни механизми на кожата и запазването на нейната устойчивост. 
Съдържа изключително важните за хидратирана кожа липиди - естествени мазнини, които поддържат зашитната бариера на кожата, не позволява проникване на мръстотия и замърсявания и подпомагат естествените възстановяващи я процеси. 
Натуралните масла пък проникват по-надълбоко в словете на кожата и я защитават и подхранват отвътре, а отвън пък оставят защитен слой, който да я пази от външни влияния. 



Продуктът идва с много удобна помпичка, която улеснява процеса по нанасяне в банята. Преди досега с вода текстурата е доста водна, след което обаче се разпенва добре и се разнася без никакъв проблем. Тъй като оставя кожата доста хлъзгава е и идеален заместител на пяна за бръснене, което в моите очи го прави още по-предпочитан. 
Въпреки че се пени изключително добре, не може да се сравни със стандартните душ гелове и определено прави впечатление. Тъй като е на маслена основа (очевидно) е и доста икономичен, тъй като се разнася много ефективно. 


Отмива се лесно и оставя кожата гладка на пипане. На мен лично не ми е достатъчен само той и в повечето случаи използвам и лосион, но предполагам според това какви са нуждите и предпочитанията ви, може на вас да ви е. 
След душ чувствам тялото си чисто, добре измито, меко и освежено. 

Аз нямам кожни проблеми, така че ми е трудно да кажа дали продуктът би повлиял негативно или не, но може би е все пак по-добре да заложите на варианта, който не е ароматизиран.

Нямам спомени да съм пробвала друг такъв тип измиващо олио за тяло специално и ми е невъзможно да го сравня с други марки, но на моят вкус и предпочитания пасна доста добре. 


Eucerin - Aquaphor Soothing Skin Balm е от този тип мултифункционални кремове, които могат да се използват по цялото тяло при сухи участъци, раздразнена или наранена кожа.
На нашия пазар продуктът се предлага в две различни разфасовки от по 40 гр и съответно 220гр. Цената варира, но за малката е в порядъка на около 7 евро, а за голямата около 16. 
Аз избрах да тествам малкия вариант, но ако имате голямо семейство или някакъв специфични кожни нужди, то определено голямата разфасовка излиза по-изгодно. 

Кремът освен успокояващи има и омекотяващи свойства и помага на кожата да си възвърне нормалния гладкота и здравина. Освен, че помага на напукана и раздразнена, предотвратява допълнително изсушаване и наранявания. Може да се използва и върху бебета при подсичане например или обриви.
Подходящ се за хора с чувствителна кожа, тъй като не съдържа консерванти, оцветители и парфюми, а освен това е и хипоалергичен. 



Работейки в здравно заведение ми се налага да поддържам безупречна хигиена и мия и дезинфекцирам ръцете си безброй (буквално) пъти на ден. Макар да ползваме специални препарати и кремове, които са специално създадени за здравния персонал, водата и спирта оказват влияние и понякога около кокълчетата на ръцете ми се образуват леки драскотини. 
Използвам Aquaphor преди лягане, след като нанеса друг богат крем и забелязвам разлика в това колко бързо драскотините зарастват. 
Отделно го ползвам върху определени участъци на краката, под носа при настинка и дори върху устните вместо балсам (макар и по-рядко, все пак предпочитам и препоръчвам Cicaplast на La Roche Posay). 
Преди около 10 години пък получих някакво кожно раздразнение по цялото тяло, след което ми останаха две мънички червени петънца около единия лакът. Няма нещо, което някога да им е повлияло и реших да видя как Aquaphor би подействал - макар и да не изчезнаха напълно, определено избледняха, което си е също голям прогрес в моите очи. 



Кремът е очаквано доста гъст, лепкав и мазен - поне според моите стандарти. Нанасяйки го не попива кой знае колко много и след себе си оставя, както лепкав слой, така и леко бляскав завършек. Определено си личи и аз не бих тръгнала по улицата с намазан и лъщящ нос, така че използвам само вкъщи. освен това не е и твърде лек, тоест усещам, че имам нещо нанесено.
Споменах, че оставя лепкав финиш, което си личи при допир с предмети или повърхности. Ако го сложа върху устните си, предпочитам да съм с вързана коса, защото иначе залепва върху тях и ми причинява лек дискомфорт. 
Сега аз лично не го отчитам като някакъв негатив, защото очевидно продукт, който ще възстановява, лекува и предпазва трябва да се задържа върху кожата. Зависи вече от прага ви на раздразнение дали това няма да се окаже пречка или не.

Със сигурност ми харесва, но от гледна точка на това, че предпочитам да го ползвам предимно вкъщи и то главно вечер е леко ограничаващо и няма как да не го отбележа. В този смисъл малката разфасовка ми е предостатъчна и бих препоръчала нея, ако имате сходни с моите нужди. 

Бих пробвала и други продукти на марката, като за момента съм хвърлила око на един балсам за устни и лосиона им за тяло, но за момента не са ми необходими нови такива и ще изчакам, за да си изразходвам това, което имам. 
Какви са впечатленията ви от Eucerin? Надявам се да съм ви била полезна и достатъчно изчерпателна, но ако имате допълнителни въпроси, с радост ще отговоря. 

Post a Comment