H&M Conscious - Haul, First Look and First Impressions

April 1, 2016

Последното попълнение в козметична линия на H&M са серия от продукти обединени с името - Conscious. Различното при тях е, че голям процент от използваните съставки (не 100%) са екологично сертифицирани от EcoCert, както и че съставките са с натурален произход.
Опаковките могат да бъдат рециклирани и самите те са изработени от материал, който максимално да щади околната среда, част от тях са направени от рециклиран такъв. 

От много отдавна чаках въпросните продукти да бъдат пуснати в продажба и съм изключително щастлива, че за пореден път бяхме сред първите държави, където са вече налични. 
Няма ги в локалния клон на марката, но могат да бъдат поръчани онлайн, както направих и аз. 
Част от продуктите са налични вече и в българския им интернет магазин, така че ако проявявате интерес, имате възможност и вие да се сдобиете с тях.
Цените са изключително приемливи, поне за стандарта тук - между 6 и 10 евро. Разнообразието не е голямо, но предполагам, че за в бъдеще ще се разшири, при всички положения аз не усещам, че ми липсва нещо, което ми се е искало да пробвам и смятам, че са уцелили страхотен баланс, откъм асортимент. 
Към този момент при нас са налични : 2 вида крем за ръце ; балсам за устни в 4 различни варианта; олио за тяло; сух шампоан; три разновидности на маска за лице; парфюм-олио; шампоан, балсам и течен сапун;  2 вида лосиона за тяло и 2 масла.


Избрах си няколко продукта, които да тествам първоначално преди да преценя до колко и какъв интерес ще проявя към новата серия и поне за сега, на пръв поглед ми се струват доста обещаващи. Пристигнаха едва вчера (и отворих чак днес) и не съм имала възможност да пробвам нито един от тях цялостно и целта на днешната публикация е по-скоро да ви представи, че съществуват. Отделни ревюта ще има, предполагам още този месец, така че може да следите блога за допълнителна информация и снимки.


Когато пристигнаха установих, че един от продуктите всъщност не е част от Conscious серията, нищо, че бе включен при останалите на страницата им онлайн. В крайна сметка не съжалявам за покупката, защото определено ще си го ползвам, така че реших да включа и него в публикацията днес, в случай, че на някого му е любопитно.


Категорично най-интересният лично за мен продукт измежду всички нови се оказа сухия шампоан, който носи името - Dry Shampoo
Опаковката е пластмасова, но много симпатична, а съдържащото се количество продукт е цели 35 грама. Цената му бе 8 евро - с 3 повече от любимия ми Batiste.
Противно на всички такива продукти, които някога съм пробвала този е под формата на пудра и има силно изразен и ужасно приятен ментов аромат (от етерично масло). Не съм сигурна дали и върху скалпа ще има някакъв охлаждащ ефект, но откъм мирис поне нямам забележки. 
Съдържа био картофенo нишесте - главната съставка, отговорна за попиващите му мазнината свойства. Би трябвало да има матов ефект.
Според опаковката 99% от съставките са с натурален произход, а 64% са от сертифицирано био земеделие. 

Избрах да пробвам хидратираща маска за лице - Hydrating Face Mask - предлага се и в две други разновидности - охлаждаща и такава с подхранващи свойства. 
Опаковката е олекотена и изработена от някакъв тип преработен лек метал (познания по темата - никакви) и е с размер от 50 мл.  Цената и на трите маски е от по 7 евро.
Има кремообразна консистенция, не особено гъста и съдържа алое вера, масла от жожоба и ши. Има лек джинджифилов аромат (отново от етерични масла), доста приятен и успокояващ. 
Има за цел да почисти и направи кожата мека и хидратирана. Нанася се на чиста и подсушена кожа и се изчаква да престои между 2 и 10 минути.
Според опаковката 98% от съставките са с натурален произход, а 88% са от сертифицирано био земеделие. 

Последният продукт, който успя да ми грабне вниманието този път е ваниловият им балсам за устни - Vanilla Lip Balm. Предлага се в още 3 варианта, но като върл фен на ванилията, аз се спрях на този. 
Опаковката е тубичка, отново много семпла, изчистена и ужасно симпатична. 
Съдържа 7,5 гр продукт, а цената му е 7 евро. 
Очаквано ухае на ванилия (от натурални аромати), но от онази много деликатна и ненатрапчива такава, а не силно парфюмираната и изкуствена. В опаковката е оцветена в блед розовеникав цвят (oт естествени минерали), но върху устните се нанася изцяло прозрачен. Доста е мазничък и се разпределя веднага навсякъде. Има бляскав финиш.
Сред по изявените му съставки са масло от ши, жожоба и рициново масло, както и пчелен восък.
Според опаковката 99,5% от съставките са с натурален произход, а 91,6% са от сертифицирано био земеделие. 


Душ олиото за тяло - Revelation Shower Oil, което избрах е от онзи тип, които при допир с вода се пенят и съдържа масло от соеви зърна и рициново масло.
Разфасовката е от 250 мл при цена от 6 евро. Има доста интересен аромат - леко ментов и леко сладнеещ, много ми допада първоначално и се надявам да се окаже добро попадение. 
Единственият друг продукт от този вид, който съм пробвала е бадемовото душ олио на L'Occitane, което е направо божествено, но с цена от 30+ евро не е нещо, което мога да си позволя за постоянно ползване.

Това бяха всички продукти, които реших да пробвам този път. Хвърлила съм око на шампоана и балсама, както и на маслото за тяло, които предполагам ще си взема ако остана доволна от купеното този път. 
Искам да обърна специално внимание на опаковките, които по моите разбирание са невероятно стилни и скъпо изглеждащи, въпреки симплия им вид. Нравят се много на моите сетива и с удоволствие ще ги изложа в банята си, за да ми носят радост при всяко влизане. 

Ще ви държа в течение за това какви ще са и впечатленията ми при по-продължително ползване, за момента мога да кажа само, че балсама доста ми хареса и предполагам неговото ревю ще видите първо.

4 comments

  1. Ох, но ми харесват опаковките! Изглеждат някак доста стилно и ще седят много яко в шкафчето в банята хихи
    Засега тъй като има всичко необходимо и съм решила да не купувам излишности, ще се въздържа, но след време ще ги пробвам. Ще чакам с интерес ревю на маската :)

    ReplyDelete
  2. Ох, но ми харесват опаковките! Изглеждат някак доста стилно и ще седят много яко в шкафчето в банята хихи
    Засега тъй като има всичко необходимо и съм решила да не купувам излишности, ще се въздържа, но след време ще ги пробвам. Ще чакам с интерес ревю на маската :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също <333 Много са красиви, задължително ще си ги изложа някъде в банята, на видно!

      Днес пробвах сухия шампоан, не съм убедена още дали е за мен или не. Балсама е супер, остава да тестваме и маската :) Скоро ревюта! Поздрави на моите две любимки у вас.

      Delete
  3. Много се радвам да прочета мнение за продуктите, отдавна ги чакам и когато видях, че могат да се поръчват в бг сайт, бях много щастлива. Чакам да прочета още едно-две ревюта, но засега искам да пробвам всичко :)

    ReplyDelete