Haul April 2016 - Maybelline, Max Factor, Urban Decay, OPI, Lancome

April 8, 2016

Последните седмици бяха доста постни откъм нови придобивки и с изключение на продуктите от новата Conscious линия на H&M, които вече ви показах, като цяло не съм се впускала в кой знае какви шопинг приключения. Вероятно липсата на достатъчно свободно време допринася за това да не се изкушавам толкова много, което може само да ме радва, тъй като, както знаете не е като да си нямам от всичко по много. 

Искам да ви споделя, че напоследък съм в една такава фаза, в която много ми се пробват различни фон дьо тени и толкова искам да си намеря нещо, в което да се влюбя и така и не се получава. Кожата ми се промени много през последните две години и от комбинирана/мазна мина в много суха, което тотално промени нуждите ми и какво харесвам. Така и не си намирам моят, идеалният фон дьо тен и колкото и нови да пробвам просто не се получава. Единственият, който успя да се отличи бе един на By Terry, чиито тестер пробвах преди време, но пък се оказа, че точно той е с променена формула и ме достраша да рискувам.
В днешната публикация ще видите поредния опит да открия перфектният продукт, а пък скоро ще споделям и отзиви.

Между другото бях се изкушила и от един руж на Clinique от Pop линията, която пуснаха тук наскоро, но поръчката ми бе анулирана поради изчерпани количества. Приемам го като знак да си ползвам моите 50 и да се кротна малко, но исках да вметна, че е в wish list-a, ако случайно се появи в блога по някое време. 


За Juicy Shaker на Lancome имам вече ревю, защото не се стърпях и исках моментално да изкажа разочарованието си от него и три седмици по-късно изцяло стоя зад думите си, че за мен лично се оказа изцяло безполезен.
Специално цветът, който аз имам - Freedom of Peach е много несполучлив и сериозно бих ви препоръчала да го пропуснете ако подобно на мен сте със светла кожа. Не съм сигурна каква точно е целта му, но при мен не прави абсолютно нищо. Лекия оранжевеещ отенък категорично не оправдава високата му цена, а и на всичкото отгоре изчезва безследно в първия половин час след нанасяне. 
Не ми се иска да отписвам цялата колекция и съм сигурна, че има по-сполучливи цветове, но аз лично за себе си не смятам да поемам такъв скъп риск отново и предпочитам да си взема нещо друго, което зная, че ще ми допадне. 

Не мога да си спомня дали съм ви говорила с подробности за фиксиращия спрей на Urban Decay - All Nighter, който използвах до скоро и много харесвам, но използвам възможността днес да ви покажа един друг вариант на същата марка - Chill Cooling and Hydrating
Върху моето лице прахообразни продукти не се задържат за дълго и си търсех нещо, което да удължи живота на ружовете и контуриращите ми пудри. Бях изключително доволна от Аll Nighter и ефекта от него бе видим и дълготраен. За съжаление ми се стори, че леко изсушаваше кожата ми при честа употреба и реших да не го подновя и да се спра на хидратиращия вместо това. 
Този не е лош, но не смятам, че е толкова ефективен като предния. При всички положения изсушаването за момента го няма и мнението ми дали едното компенсира другото е още на кантар. Между другото нищо охлаждащо не видях в него и съм малко озадачена от избора на име, но това вече е тема на друг разговор. 


От скоро при нас може да бъде намерен нов фон дьо тен от Max Factor, който се казва Miracle Touch и има изглаждащ и подхранващ кожата ефект. Цветовата селекция много ме впечатли, особено по-светлите нюанси и аз се спрях на 40 Light Ivory, който ми пасва перфектно. 
Нося го вече втора седмица и може да се каже, че ми харесва. Не знам дали е най-хубавият, който някога съм ползвала, едва ли всъщност, но сред всичко онова, което си купих през последните месеци, определено се отличи. 
Вече подготвям ревюто за него и ще може да го видите в следващите няколко дни, а междувременно мога да кажа, че не бих ви го препоръчала ако имате мазна кожа, защото самият той е от този тип много кремообразни и богати формули, които дават леко сияещ финиш. Покривността с наслагване може да достигне до средна и е доста издръжлив, което мен ме изненада и зарадва. 

Другият фон дьо тен, който избрах да пробвам е също нов за нашия пазар и е на Maybelline Fit Me - Matte - Poreless. Цветът е видимо по-тъмен в сравнение с този на Max Factor и доста по-розовеещ, определено не мога да кажа, че е на 100% моят, но е използваем нанесен с Beauty Blender. 
Пробвала съм го само веднъж и не успя да ме впечатли, идва ми доста сух (което не е изненада, имайки в предвид името и типа кожа, за който е предназначен) и някак си не ми дава онзи перфектен завършек, подобно на горния. 
Ще се постарая да му дам шанс и да не си правя заключения преди да мога да го понося, както трябва, но искам да предупредя и вас да имате в предвид цветовата селекция в случай, че попаднете на него. 


Последен в списъка днес се нарежда един нов лак за нокти на OPI, който получих от приятеля ми по повод на една от годишнините ни. Старая се да не купувам никакви нови лакове, защото планирам да работя в сферата на здравеопазването, където няма да ми е позволено да нося такъв и искам да се фокусирам върху онова, което имам, поне доколкото е възможно. 
Той обаче успя да ме зарадва с този, който се казва Aphrodite's Pink Nightie и имайки в предвид, че самата аз никога не бих се спряла точно на този цвят, определено съм доволна, че мога да тествам нещо по-различно. 

Това бе всичко от мен за днес. Ще се радвам да споделите за вашите последни придобивки и какво ново е успяло да грабне вниманието ви. 
Търся си фиксираща пудра за суха кожа, по възможност безцветна, така че ако имате препоръки, ще съм ви благодарна да ме упътите.

1 comment

  1. Много интересни покупки! Още когато излезе новия ФДТ на Max Factor го пробвах и дори бях на ръба а си го взема, но ме отказаха блестящите частички, които ми се видяха по-едри.... Ще чакам с нетърпение подробния ти отзив за него :)

    ReplyDelete