Revlon Professional - Uniq One

March 29, 2016

Обещах си през новата годна да разнообразя малко блога и това, за което обикновено пиша и едно от нещата, на които ми се иска да заложа повече са категории, които като цяло пренебрегвам.
Една такава категория е именно грижата за косата и макар да нямам логично обяснение защо се получава така, че тази тема до голяма степен отсъства от блога, ангажирам се обаче да инкорпорирам все повече ревюта на такава тематика. 

Първи стъпки в непознатото правим днес с един продукт, който може да се каже, че преобрази начина, по който косата ми изглежда и как я чувствам. Продукт, който за много кратко време ми даде видими резултати и е нещо, от което повече не бих се лишила. 
Не ми се иска да драматизирам и да му слагам някакви етикети с гръмки определения, но ще кажа само, че надмина всичките ми очаквания и е категорично най-успешното ми откритие през последните месеци.


Бях наясно, че Revlon имат професионална серия продукти за коса, но не бях запозната с асортимента им. Като цяло впечатленията ми са, че не са особено популярни из блог средите и поне аз не съм срещала масово ревюта на техни продукти, което е и сред основните причини за липсата на допълнителен интерес към марката от моя страна.


Uniq One е спрей за коса, който действа на принципа на балсамите без отмиване, само че разликата между него и масово предлаганите такива е, че изпълнява 10 различни функции. 

1. Възстановява суха и повредена коса.
2. Предотвратява стърчащи краища и придава блясък.
3. Осигурява защита срещу термално третиране. 
4. Дава копринен финиш и гладкост на косъма.
5. Предпазва боядисана коса с UVA/UVB филтри.
6. Подпомага лесното разресване и изправяне.
7. Разплита.
8. Запазва фризурата за по-дълго време.
9. Предотвратява двойните връхчета.
10. Дава обем.

Продуктът е в разфасовка от 150 мл и цената му варира според това от къде ще си го купите. http://www.beautybay.com го има в наличност за около 26 лева. Ако живеете в Швеция препоръчвам https://www.cocopanda.se/, където цената в момента е 8 евро. Същият спрей се продава и с аромат на кокос, но аз предпочетох оригинала, тъй като ми се искаше нещо по-ненатрапчиво.

Състав : Aqua/Water/Eau, Cetearyl alcohol, Behentrimonium Chloride, Fragrance/Parfum, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxyisohexyl-3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Amyl Cinnamal, Eugenol, Isopropyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Panthenol, Quaternium-80, Silk Amino Acids, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Propylene glycol, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiaxolinon

И без това съм на тема аромат, може би е тук моментът да вметна, че продуктът е много силно парфюмиран, имайте го в предвид ако сте чувствителни към миризми. Мириса изцяло ми напомня на фризьорски салон, само че е леко по-мъжки и дълбок. 
Консистенцията на продукта не е течна, а по-скоро има вид и усещане на лосион.

Ако следите блога от известно време, няма как да сте пропуснали вечните ми оплаквания, че косата ми се заплита до такава степен, че ми се налага да прекарвам часове - буквално - в брутално и много болезнено дърпане с четката. 
Спрях да се боядисвам и се подстригах по-късо, което определено помогна на косата ми да се възстанови след години третиране с изсветляващи химикали, но тъй като е доста тъничка веднъж мине ли дължината на раменете ми от търкането с дрехите бързо става на топка, независимо какво съм ѝ правила преди това.


Откакто използвам този спрей не ми се е случвало НИТО веднъж да прекарам повече от две минути в разресване, но по-важното в случая е, че предотвратява всякакви заплитания и спокойно мога да нося косата си пусната независимо къде съм и какво правя.
Не съм попадала на друг продукт, който толкова категорично да има дори сходен ефект и абсолютно не преувеличавам като кажа, че преобрази косата ми и как я чувствам мигновено. 
Подобри самочувствието ми неимоверно и вече не се притеснявам при първия полъх на вятъра и не ходя с четка за коса вманиачено и навсякъде. 
След измиване и леко подсушаване с кърпа напръсквам по дължините, след което според зависи какви планове имам евентуално изсушавам със сешоар. Обикновено на следващия ден минавам краищата леко с преса и не мисля за косата си през следващите 2 до 3 дни. 

Категорично мога да потвърдя, че помага на фризурата ми да се задържи в перфектно състояние за по-дълго време и определено дава на косата ми по-загладен и копринен ефект. Прави я супер мекичка на пипане и не стърчи при никакви обстоятелства. Не съм сигурна до каква степен възстановява, предполагам ефекта ще бъде видим след редовна употреба, но пък за момента не съм имала проблем с двойните връхчета.
За съжаление при мен не съм видяла подобрение на обема, може би, защото не пръскам корените, но дори бих казала, че отнема от натуралния обем след измиване. Подобрение в блясъка също виждам, но като цяло не е нещо драстично, което други такива продукти не могат да ми осигурят. 

Смятам, че може да се прекали с използваното количество и обикновено разделям краищата на 2 или 3 секции, които напръсквам само веднъж. Случвало ми се е да се отнеса и определено след изсушаване си личи - много е сплескана.

В общи линии това са впечатленията ми от последните три месеца на редовна употреба. Надявам се не съм пропуснала нещо важно и съм дала отговор на всичките ви чуденки и въпроси. 
Възхитена съм как  Uniq One ми се отрази и както споменах в началото - не възнамерявам да оставам без него, независимо от къде и как трябва да го поръчвам. Само към този момент разполагам в чекмеджето с поне още 10 различни продукта, които би трябвало да действат и реални резултати, които мога да пипна и видя веднага не съм постигнала с нито един от тях. Категорично този ми е любим и е вече неизменна част от рутината ми и спасителят срещу заплитане.

10 comments

  1. Здравей, фризьорката ми използва същия продукт а и останалите от серята, и всеки път съм максимално доволна добър избор, мисля скоро да поръчвам и аз.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мога горещо да го препоръчам и се надявам и при теб да даде добри резултати.

      Delete
  2. Страхотно е, че действа при теб. При мен нямаше никакъв резултат, дори не усещах краищата си по-меки, камо ли лесни за разресване. За пореден път се убеждавам, че продуктите за коса са силно индивидуални.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвала ли си да го комбинираш с олио? Аз така използвам моя и съм възхитена от резултатите.

      Delete
  3. Много съм доволна от този продукт. Дори косата ми расте забележително бързо.
    Поздрави,
    Вели

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, че сподели отзивите си :)

      Delete
  4. Здравей!Много изчерпателно ревю.И аз си поръчах този продукт.Днес го пробвах за първи път.За сега впечатленията ми са доста добри.Моята коса е с дължина малко под раменете.Дали е необходимо,когато я мия да слагам балсам или спрейчето би могло да го замести?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз лично използвам балсам, зависи ти как чувстваш твоята след измиване :) Радвам се, че спрейчето ти харесва!

      Delete
  5. Здравей!
    Аз също живея в Стокхолм между другото. И аз открих този продукт преди около 1-2 седмици от Кокопанда, ей така си рових какво да си купя и видях, че беше на доста добро намаление, прочетох ефектите и отзивите на хората и си казах "защо пък да не пробвам". Сега даже го коментирам с една приятелка, защото реших да й споделя невероятният ефект от продукта. Наистина и аз съм очарована, направо съм в шок че действа, защото винаги, когато си купя какъвто и да е балсам за коса, олио за коса или спрей, независимо колко пари давам, гледам марките например Лореал и така нататък и чета какво пише, всички са доста прехвалени и накрая - никакъв резултат. Но с този продукт е напълно различно. Косата ми е адски мека и доста по-бляскава, краищата ми принципно са твърди и накъсани най-вече от пресата а сега все едно са се сляли и са меки колкото останалата част от косата. Препоръчвам го на всички!
    П.С. силно препоръчвам и на хора като мен, които използват преса доста често и косата се изтощава наистина много, кокосовия спрей предпазва от високата температура и възстановява накъсаните краища.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, че се включи с мнение, и аз моят си го взех от кокопанда :) Къде живееш в Стокхолм?

      Delete