Nuxe - Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm

March 15, 2016

Балсамът за устни на Nuxe - Rêve de Miel Ultra Nourishing Lip Balm  е сред най-купуваните, препоръчвани и хвалени продукти на марката и съм абсолютно убедена, че сте срещали отзиви за него поне в няколко от блоговете, които редовно следите. 
Разбира се повлияна от положителните отзиви за него, нямаше как да пропусна да не си го купя и след като имах възможност да го ползвам месеци наред, мисля че спокойно мога да ви разкажа повече за това какво в него ми харесва и защо.



Rêve de Miel балсамът се предлага в разфасовка от 15г, като цената варира според това, откъде ще си го купите, цените онлайн са в порядъка на 25 лева.


Опаковката е стъклена (матиран ефект) с развиващо се пластмасово капаче и е отлично изработена. Усеща се тежка и стабилна, вероятно не най-добрият вариант за носене в дамска чанта, но аз така или иначе рядко го използвам навън, така че специално мен това не ме касае твърде много.


Съдържанието като цяло не е лошо (79% натурален състав), но не е и с изцяло био/чисти съставки.


Сред по-изявените съставки са масло от ши; слънчогледово, шипково и бадемово олио; мед и есенция от грейпфрут. Не съдържа парабени.


Уникалното в този продукт е неговата текстура, консистенция и финиш. Консистенцията ми напомня много на захаросан мед, а текстурата е леко грапава. Финиша пък е изцяло матов (няма отенък или цвят), макар че благодарение на гъстотата на формулата определено си личи, че имам нещо върху устните, нищо че не блести. Никога не съм ползвала подобен на него продукт.

При нанасяне оформя върху устните дебел слой, който наподобява текстурата на восък, но в никакъв случай не е лепкав, леко мазнее. Не попива (или поне не изцяло) и в зависимост какво правя може да издържи в почти непокътнато състояние с часове. Издържа дори при консумиране на храна и напитки.


Ще излъжа ако кажа, че усещането след нанасяне ми е много любимо и тук е моментът да заявя, че поне при мен, този балсам по-скоро изпълнява ролята на интензивна нощна маска, която е безупречно ефективна и преобразява устните ми, докато спя. 
Не е нещо, което мога да нося под червило или друг продукт за устни, тъй като не смятам, че формулата е съвместима с тях (тъй като е хлъзглава, леко силиконова, нещо отгоре би се задържално по-трудно без да се мести), а и освен това през цялото време зная, че имам нещо сложено, което се отбелязва и върху всяка чаша (например), до която се докосна.
В движение предпочитам да залагам на други балсами, които не изискват и бъркане в бурканчето.

Моите цялостни впечатления са, че действа и това много успешно. Особено видни са резултатите при редовна употреба, когато осезаемо усещам устните си в едно такива блажено балансирано състояние, независимо какви червила ползвам и какви са температурите навън. 
Нямам друг балсам, който до такава степен да хидратира в дълбочина и да възстановява бързо напуканите и сухи участъци. 

Искам да обърна и внимание на аромата, който е медено-цитрусов, на мен лично ми е много приятен, но се усеща само в бурканчето и поне аз не забелязвам да го долавям веднъж нанесен. 

Не смятам, че би се харесал на всеки, но ако смятате, че може да превъзмогнете плътния восъчен слой, който сякаш никога не изчезва, то мисля, че откъм действие няма да останете разочаровани.

4 comments

  1. Обожавам цялата серия. Имат страхотен аромат и ми действат супер на кожата! Препоръчвам ги ако сте с чувствителна кожа!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ползвала съм дневния им хидратиращ крем от серията, много ми хареса. Бих си го купила без никакво колебание.

      Delete
  2. Ооо, в това балсамче съм влюбена, ползвам втора опаковка. За нощна грижа е идеален, както и ако не слагам червило. Издържа и при мен с часове.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз съм фенка на носенето му през нощта. Много ми е гъст за през деня :)

      Delete