Bourjois - Colorband Eyeshadow & Liner - Mauve Baroque

March 26, 2016

Bourjois е сред любимите ми маски и връщайки се назад във времето си давам сметка, че рядко съм се разочаровала от техни продукти. 
От доста време обаче новите им предложения някак си не успяваха да ме грабнат и дори не мога да си спомня кога за последно си купих нещо тяхно. 

В средата на миналата година марката пусна моливи за очи, които изпълняват ролята и на кремообразни сенки. Mauve Baroque е сред най-популярните цветове в колекцията и в продължение на месеци не бе наличен за продажба. В крайна сметка успях да го издебна и си го ползвам от известно време, а добрата новина е, че вече може да се намери из повечето онлайн магазини, предлагащи марката. 



Colorband Eyeshadow & Liner колекцията включва шест различни нюанса, които се предлагат на цена от около 15 лева за 9гр продукт.
Аз моят поръчах от www.feelunique.com, които между другото наскоро си промениха минималната стойност за безплатна доставка от 10 на 30 паунда.


Напоследък избягвам да нося прекалено много сенки и с напредването на възрастта установявам, че ме състаряват, което не е ефект, който аз търся. За това и такъв тип мързеливи и мултифункционално продукти са ми изключително полезни и намирам, че ми дават по-младежки и естествен завършек, а и в същото време не изглеждам така сякаш съм се престарала и отивам на бал.

Според описанието в сайта моливът обещава 24 часова издръжливост и разбира се безпроблемно преливане  и кремообразна формула. 


Продуктът може да се използва за очертаване на горните или долните мигли; основа за сенки или дори самостоятелно, изпълнявайки ролята на кремообразни сенки. 
След като имах възможност да го тествам по няколко различни начина, то със сигурност мога да заявя, че любимият ми е под долната вежда.


Цветът е абсолютно разкошно лилаво-сив, който съдържа и ситни сребристи блестящи частици, които при концентрирано поставяне не са толкова видими, но веднъж, започвайки да изтънявам слоя и съответно преливам с пръст, установих, че се набиват много повече на очи. Дори на моменти отвличат вниманието и ако не ми е това целта и предпочитанието в дадения ден, не успява да ми се понрави особено много.
Под долните мигли обаче подчертава погледа, без да го утежнява, както черно или тъмно кафяво биха направили. 

Формулата е изцяло без забележки. Въпреки наличието на брокат текстурата е изцяло кремообразна, не се усеща грапава или дразнеща кожата по какъвто и да е начин. Плъзга се безпроблемно и оставя след себе си равномерен слой продукт - без празни места и излишни натрупвания. 
Преливането също не е проблем, аз използвам пръсти за тази цел и макар цвета да избледнява с едно повтаряне може да се постигне същата пигментация като на снимката, само че върху целия клепач.
Не изсъхва моментално и дава възможност за корекции при желание. След като веднъж се застопори на поставеното място обаче не мърда - освен броката, който понякога пада върху бузите и под очите. 

Издръжливостта е отлична, но в никакъв случай не бих казала, че е 24 часова. При всички положения изкарват по-голямата част от деня в добро състояние и освен ако нямате някакви допълнителни фактори, които да повлияят - много мазни клепачи или твърде сълзливи очи например, мисля че няма да имате оплаквания. 

В крайна сметка, както вероятно сте се досетили  Colorband Eyeshadow & Liner на Bourjois в цвят Mauve Baroque не е must-have и макар на мен лично да ми харесва изключително много, дори и да го нямах не бих усетила липсата му по никакъв начин. 
Цената според мен позволява експерименти и ако сте фенове на кремообразните продукти за очи в комбинация с малко блестящи частички, то мога да ви препоръчам да го пробвате.

3 comments

  1. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ReplyDelete
  2. Все се разколебавам да си купя такъв тип сенки...Трайни ли са?

    ReplyDelete
    Replies
    1. При мен лично са трайни. Зависи предполагам от типа кожа и колко е мазна. Аз използвам база и нямам проблеми, седи си цял ден.

      Delete