Lancôme - Juicy Shaker - 142 Freedom of Peach

March 20, 2016

Днешната публикация бе замислена да бъде съвсем различна, но тъй като последното ми козметично разочарование ме подразни изключително много, първоначалните ми планове се измениха. 

Искам да ви кажа, че обожавам Lisa Eldridge и всяко нейно видео гледам със затаен дъх. Изключително много харесвам подхода и философията ѝ към грима, препоръките и съветите ѝ. В момента, в който пое Lancôme бях убедена, че тотално ще преобрази начина, по който гледам на марката и след като похвали най-новият им лансиран продукт - Juicy Shaker, не се поколебах и го купих моментално. 


Juicy Shaker е всъщност продукт за устни, който е съставен от две части - олио и оцветен пигмент, които след разклащане се смесват в една хомогенна смес. Нищо революционно, но пък интересно като концепция, което в съчетание с необичайната опаковка веднага се отличи от останалото на пазара към този момент.



Доколкото ми е известно цялата колекция включва 20 различни цвята, като на нашия пазар към момента са налични само 13 от тях. Не съм сигурна вносителите в България на каква бройка са се спрeли, но няколко от вас ми споделиха, че вече са налични в магазините, така че поне със сигурност ги има.

Цената на Juicy Shaker е около 46-48  лева, а количеството продукт във всяка опаковка е 6,5 мл.
Аз се спрях на един от по-пролетните цветове  - 142 Freedom of Peach, който ми се стори много приятен и различен от онова, което по принцип купувам.


Опаковката, както името предполага е във формата на коктейлен шейкър, долната част е прозрачна и показва съдържанието на продукта, а горната е с метален ефект.  Материала не е изцяло пластмасов, струва ми се, капака е от някакъв олекотен алуминий или нещо сходно. При всички положения като усещане не е нищо особено, но пък за сметка на това е поне ефектна. 


Апликатора е голям и пухкав и много ми напомня на възглавничка, която обгръща устните. Не е съвсем мек, но пък е комфортен при употреба. На мен лично не ми идва достатъчно прецизен и понякога ми се случва да изляза от линиите на устните си, тъй като е доста обемен.


Олиото и пигмента се смесват при разклащане с помощта на 2 метални топчета, след което през трите малки дупчици в отвора апликатора се напоява с продукт. Повече разклащане = повече количество продукт по апликатора. 

За съжаление останах изключително разочарована от  Juicy Shaker и в частност от цвета, който избрах да си купя, защото при нанасяне върху устните ми не си личи, че имам каквото и да е било нанесено. 
Изненадата ми при първата употреба бе голяма и ми отне известно време да проумея, че не си въобразявам и наистина нямам какъвто и да е било цвят. На дневна светлина едвам се долавя най-беглият оранжевеещ отенък възможен, но нищо, което дори на половина да оправдава цената или претенциите на марката. 
Забелязах, че след като апликатора тотално се покрие с цвят - след няколко употреби и особено след по-продължително разклащане мога все пак да подобря нивото на пигментация съвсем леко, но пак казвам по никакъв начин ефекта не ми се струва задоволителен.

Като консистенция и текстура продуктът наподобява олио. Изключително е комфортно за носене, подхранващо и прави устните мекички. Не ги прави обаче сочни, а по мое мнение тъкмо обратното. Финиша не е прекалено бляскав, така че би се харесал на онези, които не си падат по много огледалните гланцове. 

За съжаление при мен нанесен продуктът изчезва за не повече от половин час и не зная дали се дължи н това, че го ям или просто попива, но факт е, че преди да се усетя вече от него няма и следа. Изисква постоянно подновяване.

Аромата му е много приятен - прасковен, нищо дразнещо. 



Подведох се от това как изглежда нанесен върху ръката, защото макар и полупрозрачен някакъв цвят поне има, но върху моите устни с тяхната пигментация и моят тен на кожата, пигмента просто се губи и изглеждам така все едно не съм сложила абсолютно нищо. 
Което при цена от почти 50 лева не е нещо, което аз съм склонна да одобря.

В крайна сметка моята препоръка е да се въздържите от покупката поне на 142 Freedom of Peach. Вероятно е да има по-сполучливи цветове в колекцията и не ми се иска да я отписвам веднага, но мен просто не успя да ме впечатли и смятам, че Baby Lips на Maybelline постига същите (дори аромата на прасковения вариант е подобен на този), ако не и по-добри резултати на 10-торно ниска цена. 

4 comments

  1. Благодаря ти за ревюта. Много жалко, че си останала разочарована :( Може би наистина по-червените и наситени цветове ще са по-добре. И аз си бях харесала няколко цвята, но вероятно и половината не са внесени у нас. Като цяло май продукта си е просто глезотийка, ще се замисля повече дали да взема или не :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Горещо ти препоръчвам да си похарчиш парите за нещо друго!

      Delete
  2. Марката Lancome предлага както страхотна козметика, така и страхотна парфюмерия. Явно този продукт, обаче е разочарование. Благодарим ти за статията- определено няма да заложа точно на този гланц. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имам един техен парфюм - La vie est belle и е сред най-любимите ми изобщо. Като цяло цветната им козметика за мен лично е или попадение или тотално разочарование. Този продукт спада във втората категория. Ако беше с различна цена, щях да гледам на него по-различно, но не е и няма как да не съм критична за какво давам парите си.

      Delete