Samples #1

February 16, 2016

Пазарувам козметика предимно онлайн и се случва така, че често към поръчката си получавам тестери на актуалните продукти лансирани в момента. Обикновено имам тенденцията да събирам всички мини шишенца и сашенца в една кутия и да пазя за някога в бъдещето. След като миналата година обаче подхванах Declutter предизвикателството, което имаше за цел именно на това да ме "научи" да ги използвам навременно, някак си ситуацията драстично се промени и им обръщам далеч по-голямо внимание, отколкото преди. 

Част от тях ви показвам в публикациите с празни опаковки, други път изобщо не си правя труда да запазя, защото грам не са успели да ме впечатлят. Трети обаче са в изключително подходящи за продължителен период тестване опаковки и за които имам възможност да си изградя почти цялостни впечатления.

Новата серия статии в блога - Samples (изцяло и единствено по идея и вдъхновена от Ели - www.maquilab.comhttp://www.maquilab.com/) има за цел да ви покаже какво използвам в момента или пък кое вече съм изразходвала. 
Постарала съм се да подбера само онези продукти, които смятам, че биха ви били интересни, а определено смятам, че получавам доста такива и заслужават да им бъде обърнато специално внимание. 



Най-многобройни този път бяха продуктите за грижа за кожата, а някои и успяха да се откроят веднага и определено бих пробвала в пълен размер някога в бъдещето.


John Freida - Full Repair Shampoo & Conditioner

Серията е предназначена за изтощена в следствие на третиране коса и моите впечатления след около 2 измивания са, че не са нищо особено. Приятна формула и консистенция, разпенва се отлично и покрива целият скалп без проблеми, но определено не накараха косата ми да се чувства екстра подхранена или жизнена. Даде ми онова свежо и чисто усещане след сапунисване, но до там. Някак си очаквах някакъв по-интензивен ефект, който така и не се появи. Съдържат сулфати, силикони и парабени.

Jabushe Sweden - Eye Intensive Age Defense

Крем за очи с активни съставки - част, от които патентовани, както и витамин Е. Препоръчва се употребата да започне плавно и дори през ден, тъй като предполагаемо е много силен и може да предизвика раздразнения, зачервявания или затоплящ ефект. 
Консистенцията му бе гелообразна, сравнително плътна като усещане и някак си не успя поне при мен да попие веднага. Определено не бе нещо, което можех да сложа под грима си, защото изискваше да престои. 
Има за цел да коригира пигментация, бръчки и да възстанови еластичността и естествения блясък - според картичката ефекта е клинично проучван и доказан, а продукта е включен в няколко журнала по дерматология.
Аз бръчки нямам и драстичен ефект не видях, изразходвах целият тестер от 2мл, който имах (беше много икономичен и ми стигна за около 6-7 употреби) и нито почувствах кожата си по-еластична, нито бе видимо по-млада или подхранена. Вероятно не съм в таргет възрастта на продукта.

Sachajuan - Intensive Repair Shampoo & Hair Repair Treatment

На марката Sachajuan използвах два продукта - шампоанът не ми хареса, беше прекалено течен, не се разпредели добре и не се изми добре. На следващия ден имах няколко слепнали кичура - сякаш мазни в долната част на главата и не видях така обещаните резултати. Предполагаемо пенетрира фоликула и се задържа в него дори и след измиване, за да осигури максимална защита и интензивна грижа. 

Маската от друга страна ми се стори много приятна и макар, че ми стигна за една употреба, веднага видях резултати в това колко жива беше косата ми, обемна и много мека на допир, без да е бухнала. 

Exuviance - Hydrating Eye Complex & Evening Restorative Complex

Преди няколко месеца ми бяха правили кожен тест, който показа, че продуктите от тази серия на Exuviance са много подходящи за мен и ми дадоха два тестера, които да ме убедят в това. 
Направи ми впечатление списъка със съставки, който е километричен (и почти не преувеличавам) и ще ми трябва повече време да проуча и установя на какво се дължи. 
Крема за очи ми хареса изключително много - лек, но потентен; попи бързо и моментално стегна и изглади кожата ми; определено нещо, което бих се замислила да използвам в бъдеще. 

Вечерният възстановяващ комплекс се нанася на чиста кожа - тоест вместо крем, предполагам аз. Съдържа про-витамини A, C, E; PHA/Bionic комплекс. 
Някак си не го усетих като моят продукт, може би по-продължителна употреба би променила мнението ми, но и двата пъти, в които го използвах не ме оставиха с някакви особено впечатления. Ефекта бе сходен с този на много лек хидратиращ крем.
 
Glamglow Powercleanse - Mud to Foam Double Action Cleanser 

Тестера бе в толкова мини вариант, че едва ми стигна за едно нанасяне, особено частта с калта. Все пак впечатленията ми от него са изключително добри и обожавам начина, по който накара лицето ми да се почувства след измиване. Частта с олиото бе страхотна, при допира с вода моментално се превърна пяна и остави кожата ми чиста, но много приятна на допир и усещане. За съжаление калната част не ми бе достатъчна, за да кажа нещо повече за нея. 

Elizabeth Arden - Flawless Future Night Cream

Лек и хидратиращ нощен крем, не успях да тествам достатъчно, за да видя резултати, които биха ме убедили, че ми трябва. 


Biotherm - Blue Therapy Accelerated & Liquid Glow & Skin-Best Night

Biotherm е една от тези марки, за които съм чувала много, но никога не съм имала възможност да пробвам. И трите техни продукта обаче, на които имах тестери ми харесаха, а един от тях категорично бих си купила.

Серумът е с течна гелообразна консистенция; попива бързо; има свеж аромат; попива моментално и оставя лицето стегнато и идеално подготвено за крем. Предназначен е за жени над 35 годишна възраст и намалява видимостта на бръчките, аз все още такива нямам.

Олиото им Liquid Glow е абсолютно невероятно и сухата ми кожа му се зарадва мигновено. Идеално за дните, в които кожата ми е повяхнала и ѝ липсва живец. Не оставя мазни следи, но придава на лицето едно много нежно сияние, особено удачно за моментите, в които не ми се носи грим. 

Нощният крем на мен лично ми дойде една идея по-лек, отколкото ми се искаше и някак си не го усетих достатъчен на сухата ми кожа. Беше лек и приятен, стигна ми за много дълго време.

Lancome - Renergie Multi-Lift

Стягащ крем за лице и врат със SPF 15. Консистенция и усещане на типичен крем, но в същото време с доста богата формула, която спомага за това малко количество да покрие голям участък. Предназначен е за някого в по-зряла възраст и гледах да го съсредоточа върху врата си Трудно ми е да давам отзиви за такива продукти, които не са подходящи за мен и пак казвам аз нямам бръчки, за да видя някакви реални резултати.

Clinique 7 Day Scrub Cream

Скраб с кремообразна формула и много ситни частички, но ефективни. Върши работа, не е мазен и оставя кожата ми в много комфортно и подхранено състояние.

Nivea - In-Shower Body Lotion

Използвах го няколко пъти и не съм убедена все още дали е моят продукт или пък не. Някак си оставя след себе си едно такова хлъзгаво измамно усещане, което не съм сигурна дали се дължи на някаква реална хидратация или на парафините и глицерина в състава. Може би не бих го купила в пълен размер. 

By Terry - Perfecting Fluid Foundation

За най-накрая оставих най-любимият си продукт измежду всички онези, които можах да пробвам.
Фон дьо тен-а на By Terry струва нещо от сорта на 100+ лева и след първата употреба се запътих да го поръчвам, защото не помня от кога не бях попадала на нещо, което толкова много да ми хареса.
Оказа се, че имам тестер на старата формула, а новата е променена и съдържа SPF. Позачетох се из коментарите и попаднах на доста негативни мнения, които твърдят, че старата и новата формула нямат много общо.
Малкият тестер ми стигна за 3 употреби и минималното количество покри не само цялото ми лице и част от челюстта, но интензивния пигмент ми осигури невероятно покритие. Хем тотално коригира и замаскира черни точки, пъпки, петна и зачервявания, хем изглади порите до съвършенство, хем не изглеждаше като маска. 
Издържа на лицето ми с часове, изглеждайки все така съвършено и толкова ми хареса, че сериозно обмислям да рискувам и да пробвам новия вариант. Страхотен, просто ме остави без думи.

Това бе всичко от първата публикация в новата поредица. Не за всички продукти имах какво да кажа, което предполагам е нормално, имайки в предвид, че количеството, с което разполагах бе съвсем мъничко. Постарах се обаче да бъда хем обстойна, хем по-кратка и се надявам да съм ви дала поне малка представа какво да очаквате, ако заглеждате нещо от показаното днес. 
Категорично бих купила маслото на Biotherm и фон дьо тен-а на By Terry, останалото макар не ме грабна до такава степен, че да намирам за необходимо в живота си.

2 comments

  1. Ооо, много се радвам, че съм те вдъхновила! <3

    Glam Glow определено ми стават все по-интересни, но цените им все още ме карат да сънувам кошмари...

    ReplyDelete
  2. Glamglow като цяло ми идват прекалено скъпи и не мисля, че в скоро време бих се навила да си купя нещо тяхно, а и не е като да няма алтернативи. Нямам проблем да дам малко повече пари за пудри и сенки, тъй като знам, че ще ги ползвам с години и има смисъл. За бяла козметика пак бих дала малко повече, но специално маски и някакви измиващи гелове на този етап не са ми сред приоритетите.
    Имах тестер на маската им в синята опаковка, мисля thirsty mud беше и не можах да я изтрая, лицето ме сърбеше зверски и я измих.

    ReplyDelete