Salcura - Four Seasons Winter Warming Hand Therapy

February 12, 2016

При вас температурите са направо пролетни, но ние на север все още зъзнем от студ, който на всичкото отгоре е допълнен или от непрестанни валежи, или мокър сняг.
От постоянните температурни промени най-много страда кожата ми, която през последните две години се промени от мазна до суха/в по-редки случаи нормална. И докато хидратирам лицето си редовно, стараейки се да го поддържам в максимално добро състояние, то ми е много по-трудно да правя същото за ръцете си.

Кремове използвам целогодишно, като през зимата далеч по-редовно, защото кожата ми се изсушава много лесно и макар да не се напуква или боли, я усещам опъната.
Всъщност съм чела на много места, че ръцете са сред първите, по които първите признаци на стареене си личат и аз разбира се няма как да не искам да забавя максимално този процес.



Обикновено ви показвам по това време на годината предпочитаният или пък не от мен крем и не исках да изневерявам на традицията и този път, за това днешната публикация е посветена на новата ми придобивка от Salcura -  Winter Warming Hand Therapy.
Продуктът получих в Коледния календар на feelunique за 2015 година и след като търпеливо изчаквах да приключа с предния, който използвах, преди две седмици най-накрая имах възможност да го пробвам и съм нетърпелива да споделя с вас отзивите си.

Марката до този момент ми бе не просто непозната, а нещо, за което никога дори не бях чувала. Оказа се, че се слави с добра репутация и имат доста интересни продукти, които с интерес бих пробвала.
Кремовете им за ръце се предлагат в различни версии - според сезона; този, който аз имам е зимния вариант и е специално разработен за сухите и чувствителни ръце.


99% oт съставките включени в състава му са с натурален произход. Разфасовката от 85 мл се предлага на редовна цена от около 17 евро, което го нарежда сред по-луксозните продукти в тази козметична категория. Този и останалите сезонни варианти се предлагат на www.feelunique.com.

Сред по-изявените съставки се нареждат соевото, кокосовото и джинджифиловото масло, както и витамин Е - всички известни с подхранващите и възстановяващите си свойства.


Кремът има силно изявен джинджифилов мирис, който на мен ми граничи с почти неприятен и впечатленията ми от са, че се задържа за сравнително дълго време върху ръцете, след което преминава в по-сладникав ванилов, който някак си повече мога да понеса.
Не е нещо, което ме дразни до там, че да ме откаже да го използвам, но не е и нещо, което ме мотивира да посягам към него по-често, както някои от останалите ми кремове. 

Консистенцията не е гъста, а по-скоро наподобява тази на лосион в малко по-концентриран вариант. Много малко количество от него е достатъчно, за да се разнесе добре върху двете ръце и аз през първите няколко дни използвах само онова, което бе останало по капачето. 
Още при първата употреба установих, че е с лека текстура и макар първоначално да създава онова типично мазничко усещане, като повечето интензивни кремове, само след няколко секунди попива. Интересен момент е, че усещам ръцете си все едно има нещо върху тях, но при допир с друга повърхност или на двете ми длани всякакви следи липсват. Усещането трае кратко и не е неприятно или дразнещо. 


Резултатите.. Аз лично видях прекрасни резултати след употребата на крема, особено по-редовната такава и ми допада, че въпреки, че се води "терапия" при мен изпълнява ролята на лек дневен крем, който нямам притеснения да използвам, когато пожелая. Веднага успокои сухите участъци, видимо изглади текстурата, неприятното опъване и сърбеж изчезнаха,

Не съм сигурна обаче каква роля играе терминът "Warming - затоплящ" в заглавието, тъй като аз загравящ ефект не изпитах (което е плюс) и мога само да предполагам, че е препратка към мириса, който съвпада с това описание. 
Допадна ми и факта, че не изпотява дланите ми допълнително, което ми се е случвало с не малко други кремове и е неприятен момент, с който аз лично по възможност избягвам да се сблъсквам. 

В крайна сметка обаче макар и приятен и ефективен и абсолютно отговарящ на нуждите ми факта, че е достъпен онлайн и по-високата му цена някак си разколебават мнението ми, тъй като не е нещо уникално или до там невероятно, че да ме подтикне да го купя отново. Имайте в предвид, че не съм го изразходвала до край и може би цялостните ми заключения биха се променили за в бъдеше. 

В заключение мога да кажа, че ако си търсите крем, който действа; с натурални съставки; много икономичен; на сравнително висока цена; харесвате силен и траен джинджифилов мирис, то мисля че този ще ви допадне. 
Пак казвам на мен (а и на приятеля ми) мириса ми граничи с неприятен, а и все пак предпочитам да идваше в тубичка, отколкото в бурканче.

Това са моите впечатления и отзиви за момента, ако ви интересува нещо допълнително, то може да ми оставите коментар, а в бъдеща публикация с изразходвани продукти ще може да разберете и цялостните ми заключения и дали бих го купила отново.

Post a Comment