Essence - 03 Come Naturally

February 9, 2016

Червилата са сред любимите ми козметични продукти и категорията, в която винаги имам от всичко по много. 
Нямам любима марка и обикновено предпочитам неутрални и ежедневни цветове, тъй като не просто се възприемам с такива най-добре, а и смятам, че ми отиват най-много. Харесвам кремообразните формули и сатенен финиш, задължително да са комфортни при носене и най-вече да ми носят радост. 

Обикновено се старая да ви показвам актуалните си любимци към дадения момент и след като червилото, което използвам най-много през последните месеци е абсолютен и тотален фаворит, просто заслужаваше своя собствена публикация. Добрата новина е, че и е много бюджетно,  и достъпно за повечето от вас, така че при евентуален интерес не би ви било трудно да се сдобиете с него. 



03 Come Naturally на Essence е червило от сравнително нова колекция и доколкото си спомням от същата линия бяха налични и няколко други нюанса със сходна идея и ефект. 
Цената му бе под 5 лева, а по качество съперничи с някои далеч по-луксозни конкуренти. 


Опаковката е пластмасова в лилаво-кафяв цвят и макар да не е нещо особено на мен лично ми се струва симпатична, а и никога не съм имала проблеми с механизма на завъртане. 


Както си личи от снимките е добре използвано и истината е, че предпочитам него почти при всяко излизане, защото не само отговаря на всички критерии, които изброих в началото, но и ги надвишава.

Формулата е кремообразна и дори леко мазничка, но не се размеква и при нанасяне се движи гладко върху устните, без притеснения, че ще се счупи или смачка. Пигментацията и консистенцията са абсолютно без никакви забележки - цветът се разпределя равномерно навсякъде, не се насъбира при допиране на устните една в друга. Комфортно е при носене, изключително лекичко и приятно. Не пресушава, но е важно да отбележа, че подчертава сухи участъци и напукани устни. 


Цветът погледнат отстрани изглежда доминанто лилав, но нанесен върху моите устни се променя в лилаво-кафяв и макар пак да ми придава онзи естествен вид, който харесвам е една идея по-драматично и забележимо от червилата ми в телесни тонове. 


Споменавала съм ви не веднъж, че моите устни са изключително бледи и често леко по-тъмните червила имат тенденцията да ги оцветяват и това не прави изключение. Не се оплаквам, защото допринася за издръжливостта, която иначе е типична за продукт с подобна формула - може би около 3 часа, без прекомерно консумиране на течности. Не излиза извън контура на устните, не се размазва или разтича.

Финиша му е бляскав, но не до степен, която да намирам за прекомерна. 


Come Naturally бе сред любимите ми продукти за изминалата година и нямам никакви съмнения, че ще изразходвам до край. 
Ако подобно на мен си падате по такива формули и цветове - то съм убедена, че няма да останете разочаровани и горещо ви препоръчвам да им хвърлите по едно око следващият път, когато посетите някоя от дрогериите.

Ще се радвам да ми споделите отзивите си от линията, ако имате такива.

6 comments

  1. Имам го и си го използвам доста често. Любимо ми е! А от скоро го комбинирам и с молива за устни Satin Mauve пак на Essence.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чувам страхотни отзиви за моливите им и много ме е яд, че не си купих като си бях в БГ. Сега като се прибера ще си взема повечко неща за проба, че много са ми залипсвали тези марки.

      Delete
  2. Аз също използвам това червило и този номер и мога да кажа,че съм силно впечатлена и доволна от него и като наситеност и като консистенция и ефект върху устните ! :)

    ReplyDelete
  3. Благодаря ти, че сподели отзивите си с нас :) Нямам търпение да пробвам и останалите им цветове!

    ReplyDelete
  4. Liubimoto mi chervilo :):):) n e se razdeliam s nego :):):)

    ReplyDelete