Disappointing Products - February 2016

February 6, 2016

Съвестно си водя списък с всички продукти, които по една или друга причина не са оправдали очакванията ми и ето, че най-накрая дойде моментът, в който мога да споделя с вас кое, как и защо. 

Този тип публикации са сред най-четените според статистиката на блога и макар да разбирам на какво се дължи интереса към тях, не мога да се радвам, че съм си похарчила парите за нещо, което се оказало неподходящо за мен и нуждите ми. В този смисъл винаги ми е малко тъжно, когато се налага да пиша за тези си продукти, но пък в крайна сметка човек никога не е застрахован от несполучливи покупки, независимо колко чете и се вслушва в препоръки.

Чувствам се длъжна да поясня, че разочарованието/недоволството ми не винаги се изразява в качеството на съответния продукт, а много често в разминаванията на очакванията ми към него или пък в неоправданата цена. При всички положения ще се постарая да обясня в детайли кое не ми се е понравило и не забравяйте, че е напълно възможно вашите впечатления да се разминават коренно с моите.


Най-голямото разочарование в списъка днес се оказа фон дьо тен-а на MAC - Studio Waterwеight SPF30 в цвят NW15.
От много отдавна не ми се бе случвало да попадна на нещо, което в такава степен да не харесам и след като опитах всевъзможни начини за нанасяне и то в комбинация в буквално всяка една база за лице, която притежавам, не ми оставя нищо друго освен да приема, че явно не е правилният продукт за мен.
Задължително ще ви направя ревю за него (и то скоро), но междувременно мога да кажа, че проблемът при мен идва от това, че продукта просто не се прелива/попива в кожата ми. Нито една от четките ми за нанасяне не успя да се справи с него - само се мърда наляво-надясно, оставяйки след себе си видими линии. Не успях да се сработи и с гъбичките ми - Beauty Blender, H&M и Real Techniques - попива в тях, след което при потупване оставя буквално петно от фон дьо тен върху кожата ми, което като се опитам да размажа отново попива в гъбата. 
Единственият начин, по който мога да го използвам е нанесен с пръсти, което не би било проблем, ако както казах просто не седеше върху повърхността на кожата ми. Прави ме лъщяща, цвета потъмнява и става прекалено оранжев, покритието не ми е достатъчно. Когато се опитвам да го фиксирам с пудра, тя буквално се залепя за него и ефекта е абсолютно ужасяващ.
Ще опитам да го смесвам с други течни продукти и някак си да го изразходвам, защото не бе никак евтин и не мога да си позволя да го изхвърля, но не бих го препоръчала и категорично не ми харесва. 

Мицеларната вода на Nivea пък е продукт, който сам по себе си не е лош или тотално неизползваем, но определено имам такива, които предпочитам повече и не бих я купила отново. 
Проблемът, който аз имам е, че не успява достатъчно добре да премахне очния ми грим и ми се налага да посягам към друг дегримьор, за да отстраня остатъка, което ненужно усложнява целия процес. Премахва грима от лицето ми доста ефективно и нямам някакви сериозни оплаквания освен факта, че не я усещам като вода и оставя кожата ми леко опъната и суха. Може би би се харесала на някого с друг тип кожа, но за моята суха и дехидратирана към този мен просто не е оптималният вариант.

Спиралата на Maybelline - Colossal Go Chaotic! купих при последното прибиране в България и след като консултантката много ми я похвали, реших да ѝ дам шанс. 
Четката на мен ми идва леко голяма и успявам някак си всеки път да си омажа клепачите, което нямаше да е проблем, ако иначе бях тотално влюбена в продукта. За съжаление обаче макар и да прави миглите ми сравнително обемни и доста прилично изглеждащи, при мен се размазва след не повече от час, два и цялата зона под очите ми става черна.


Кремът за околоочен контур на Benefit - It's Potent е всичко друго, но не и "Potent", защото при мен тотално не действа. Нанасям го, прави зоната под очите ми леко мазна и хлъзгава, след известен момент попива и нито се усещам подхранена, нито на допир има някаква разлика от преди нанасянето. Никога не бих си го купила в пълен размер и дори подозирам, че може и да не успея да изразходвам до край.

Хайлайтъра на Dior - Diorskin Nude Cosmopolite от есенната колекция купих с надеждата, че мога да използвам на мястото на тоталния ми любимец Amber Diamond (пак на Dior), който започна да се чупи и преустанових да използвам, тъй като искам да си запазя.
В интерес на истината продуктът не е лош, а просто не оправда очакванията ми, особено в предвид много високата цена.
Би се харесал на някого, който има съвсем лека нужда от озаряване, защото върху лицето е почти незабележим, аз обаче харесвам по-интензивни хайлайтъри и този някак си ми се струва недостатъчен. На пипане е и доста сух, някак си му липсва онова мекичко кадифено усещане, което е типично за онези пудри за блясък, които аз предпочитам.


Очната линия на Catrice - Eyeliner Pen се оказа тотален провал и освен да ме тормози не успя да ми свърши никаква друга работа. 
Дали е била отваряна и тествана преди аз да я купя - не зная, но подозирам, че е напълно възможно, защото буквално след втората употреба загуби интензивния си черен цвят, изсъхна и при нанасяне не правеше равномерни линии, плъзгайки се гладко върху клепача, а постоянно се спираше и дърпаше дори след най-миниатюрната чертичка. В крайна сметка дори и някак си да успявах да докарам що-годе прилична линия или форма, не беше достатъчно черна и ако се опитах да я повторя, просто местеше вече поставения цвят, оставяйки празно петно след себе си.

Последният продукт включен в списъка днес също не е тотално разочарование, а по-скоро нещо, което на мен някак си не ми пасна, така както ми се искаше.
Сенките на Estée Lauder - Pure Color Envy Defining Wet/Dry Eyeshadow - Magnetic Rose харесах моментално и макар, че не бях тотално влюбена в матовия вариант - Amber Intrigue от същата серия, все пак се навих да купя.
В кутийката цветът изглежда лилаво-розово-златист и е толкова уникално бляскав и красив, че всеки път, в който се вгледам в него се взирам и му се възхищавам. Дори и върху ръката ми изглежда по сходен начин. За съжаление върху моите клепачи изглежда един такъв златно-брокатен, леко блудкав, тотално скучен. Пробвах да го нанасям и с навлажнена четка (което между другото не променя кой знае колко много интензитета) и резултата бе почти идентичен.
Нося ги и ще продължавам да ги нося, защото бяха много скъпи, но не ми носят онази радост, която очаквах, че ще и просто са ми посредствени. 


Това бе всичко, което събрах за показване до момента (сега разбира се се усетих, че има и още нещо, който възнамерявах да включа в публикацията днес, но забравих) и се надявам да не съм обидила някого от вас, който харесва и използва някой от горепосочените продукти. 
Надявам се разочарованията да все по-малко за в бъдеще и заедно да се радваме на позитивни отзиви и добре похарчени пари.

2 comments

  1. Благодаря ти за този пост! Аз си мислех, че само аз имам проблем с очната линия на Катрис, който се дължи на моята неспособност да боравя с нея, но явно самата очна линия не е добра. А спиралите на Мейбълин всички се ронят след около 2-3 часа на миглите и при мен. Поздрави! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Успокоявам се да разбера, че не съм сама в отзивите си, защото в стремежа си да оправдая качеството на продукта, вече си мислех какво ли не, включително и че съм купила отворен такъв или дори тестер. Спиралите на Maybelline при мен също се размазват много и е наистина жалко, защото като цяло повечето от тях иначе ми харесват.

      Поздрави и на теб :)

      Delete