Clarins - Instant Light Lip Comfort Oil - Honey

February 20, 2016

Днешната публикация е посветена на продукт, който присъства в колекцията ми отдавна, но  след като първоначалния ми ентусиазъм след покупката му стихна бързо, някак си остана на заден план и не бях тествала подобаващо. След като обаче студения климат започна да се отразява неблагоприятно върху състоянието на устните ми реших да му дам шанс и днес ще споделя с вас отзивите и впечатленията си от действието му.

Маслата, тип олио, за устни добиха голяма популярност миналата година и макар истерията около тях временно да утихна, от време на време забелязвам, че биват споменавани в блогове и бюти видеа. 
Споменавала съм ви веднъж, че ми доставя голямо удоволствие да пробвам продукти, които са по-различни от масово предлаганите и приветствам и подкрепям различното.


Instant Light Lip Comfort Oil на Clarins е подхранващ и възстановяващ устните продукт, чиято формула е вдъхновена от олиото за тяло и лице на същата марка, които се радват на голяма популярност. Kоктейлa от подхранващи масла и мастна киселина, изпълнява ролята на козметичен продукт - гланц и продукт с лечебни свойства - в едно.
Основната му цел е да предпази устните от напукване и изсушаване, а ако те са вече настъпили, нежно и ефективно да ги върне в първоначалното им състояние.
Варианта, който аз имам - Honey е част от редовната линия на марката, тоест наличен е перманентно и се предлага на цена от около 38-40лв за 7 мл.


Някои от по-изявените съставки включeни в състава (всички масла за изцяло на растителна основа) са : масло от жожоба - даващо онова комфортно копринено усещане на устните, което всички харесваме; масло от лешник - има омекотяващи и подхранващи свойства; mirabelle oil - съставка много често използвана от марката, помага за предотвратяване на сухота.



Маслото идва в много класическа и елегантна опаковка - типична за марката, долната - прозрачна част е изработена от акрил, а златното огледално капаче от пластмаса. Материала е много здрав, издръжлив на изпускания и си личи, че качеството му е отлично. 
Олиото в опаковката е оранжево на цвят, много медено и подходящо за името си, но нанесено върху устните е изцяло полупрозрачно. 
Апликатора е може би любимата ми част от цялата презентация, защото е много голям, пухкав и обгръща устните подобно на мека възглавничка. От едната страна е леко извит, което допълнително подсилва обгръщащото усещане и прави целият процес по нанасяне много приятен и някак си удовлетворяващ.

Продуктът има силно изразен аромат - сладък с лека медена препратка, без да е прекалено натрапчив и се задържа върху устните за сравнително дълъг период от време. Ако не ви допадне първоначално, имайте го в предвид преди евентуална покупка. 


За разлика от другото масло за устни, което съм пробвала до момента - на YSL, това е с много по-различна консистенция, която повече ми напомня на гланц за устни, отколкото на олио, такова, каквото си го представям.
Нито прекалено течно, нито прекалено гъсто. Текстурата е лека, не утежнява устните, но не е един от онези продукти, които не се усещат изобщо. Това усещане се допълва и от факта, че продуктът лепне съвсем мъничко.
Моментът с лепненето е много уникален, защото при допир на устните ми една с друга почти не се забелязва, но ако допра пръст например или пия нещо, си давам сметка, че всъщност го има. При всички положения не дразни и дори най-чувствителните по този въпрос не биха имали някакъв проблем с него, мисля аз. 
Не попива в устните толкова бързо, а се задържа върху тях за значително по-дълъг период от време. Оставя след себе си много бляскав финиш, който е сходен като интензитет с на онези прозрачни глосове, които бяха много актуални в миналото. Оптично кара устните да изглеждат по-плътни и пухкави. 

Резултатите.. 

Моите впечатления от продукта са, че наистина действа и особено нанесено върху много сухи и чувствителни участъци, осигурява мигновен комфорт и успокоение. След като горния леко хлъзгав и бляскав слой се износи или попие, оставя след себе си дълготрайно усещане сходно на това на балсам за устни.
Като цяло бих могла да посоча дълготрайният му ефект като най-голямото предимство, не изисква постоянно наслояване и една употреба е достатъчна за няколко часова грижа, без никакви проблеми. 

Сред негативните моменти, с които аз се сблъсках е фактът, че не мога да го нося навън, ако е студено (не мога да определя точно обаче колко студено), защото както установих се втвърдява (подобно на кокосовото масло) и образува онзи ужасно неприятно изглеждащ бял филм по границите на устата. Не съм взимала шишенцето със себе си навън и не мога да кажа дали и вътре в него консистенцията се променя. 
Не е и продукт, с който мога да си легна да спя и да оставя да действа през нощта. 

В крайна сметка основният въпрос е дали Instant Light Lip Comfort Oil е нещо по-различно от обикновен балсам за устни и моят отговор е - и да, и не. Резултатите след употреба са сходни и в този смисъл не е нещо, което задължително трябва да пробвате. 
От друга страна е много приятно и удовлетворяващ при носене, мога да го нося, както самостоятелно, така и в комбинация с червила или други продукти за устни (което аз не правя, но ако искам мога). Издръжливо е и не изисква постоянно повтаряне, ефекта е продължителен. 

Не е must-have и аз лично най-вероятно не бих го купила отново (освен ако не хвана някоя изкушаваща промоция), след като изразходвам тази опаковка, но впечатленията ми от продукта са наистина положителни и се радвам, че имах възможност да го пробвам. Гледам на него по-скоро на глезотийка, въпреки че се оказа доста по-ефективно, отколкото съм си мислела, че ще бъде, Цената му не е ниска и не съм сигурна до каква степен е оправдана, но мога поне да потвърдя, че е икономично при използване.

Какво мислите за такъв тип грижа за устните? Използвали ли сте този продукт или негова алтернатива? Любопитна съм да прочета мнението ви. 

2 comments

  1. Аз имам малиновото и изобщо не ми допадна! Подозирам, че е различно от жълтото, защото съдържат различни масла. Не ми подхранва устните, лепне много и се оказа разочарование.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много исках да си купя малиновото, но така и не се наканих, а след като взех това реших, че две не ми трябват. Това също си лепне мъничко, но по скоро при допир с нещо, отколкото върху самите устни. На мен ми харесва :)

      Delete