Nuxe Travel Kit - The Essentials

November 13, 2015

Nuxe е популярна френска марка, позната най-вече с продуктите си за грижата за кожата. Сред най-известните им продукти са мултифункционалното масло за тяло - Huile Prodigieuse и балсама за устни - Reve de Miel
Бранда ми грабна вниманието в края на миналата година и тъй като има много за пробване и е трудно човек да се ориентира ако не е наясно какво точно си търси, реших да си купя комплекта им за пътуване, който съдържа мини разфасовки на 5 от най-популярните им продукти. 


Всъщност е добре да знаете, че Nuxe периодично обновява съдържанието на комплекта, така че не се учудвайте ако намерите повече от една версии, особено ако пазарувате в интернет.

Моят опит показва, че марката излиза изгодно като цена на http://www.feelunique.com/, тъй като често пускат и голяма част от продуктите на намаление. 
Специално комплекта за пътуване струва около 17 евро, а аз моят купих за около 11 при една изгодна промоция, което както казах не е рядкост. 
Към днешна дата на сайта може да бъде открита подновената версия на този сет - линк, която включва цели 3 от продуктите, които аз имам, както и 3, които аз лично съм нямала възможност да пробвам до този момент.


Отдаде ми се възможност да се запозная отблизо с мицеларната вода за почистване на грим - Eau Démaquillante Micellaire Micellar Cleansing Water 35ml; озаряващият крем за лице - Nuxellence Jeunesse Youth And Radiance Revealing Care 15 ml; така известното сухо мултифункционално олио за тяло, лице и коса - Huile Prodigieuse Multi-Usage Dry Oil 10ml; 24 часовият хидратиращ крем за лице - Crème Fraîche de Beauté 24hr Soothing & Moisturizing Cream (Normal Skin) 15ml; измиващ гел за тяло - Gel Douche Fondant Fondant Shower Gel With Almond And Orange Flower Petals 30ml.



Nuxe  Micellar Cleansing Water e продукт, който не очаквах да харесам, но изненадващо ми допадна. Като цяло не съм капризна към мицеларните води и подобно на останалите, които съм пробвала и тази успя до голяма степен да изпълни обещанията върху опаковката.
Използвах я за премахване, както на околочен, така и на грим върху лицето и единствената ми критика е, че не отстранява спирала достатъчно ефективно. изключвайки това остави кожата ми много мекичка и не лепкава. Съдържа екстракт от роза дамасцена и глицерин. 
На мен лично ми идва прекалено скъпа като нещо, което искам да ползвам всеки ден - 19 евро/200мл и предпочитам други марки. При всички положения ми се стори много приятна, деликатна към кожата и добре ухаеща, щастлива съм, че можах да я пробвам.

Nuxellence Jeunesse Youth And Radiance Revealing Care е крем за лице подходящ за всякакъв тип кожа и се препоръчва за използване сутрин и вечер. След първото нанасяне обещава по-гладка и сияйна кожа, като след 4 седмична употреба кожата е видимо подмладена.
Аз лично не се оказах голям фен на този крем, тъй като не го намирам за особено хидратиращ и като цяло не видях някакви забележителни резултати, които да ме убедят да си го купя. 
На цвят е телесен и предполагах, че съдържа някакви блестящи частици, които да симулират обещаното "сияние", но предположенията ми се оказаха грешни. Вероятно на някого с по-нормална кожа би му допаднал повече, в състава откривам най-различни екстракти и масла, които евентуално при по-продължителна употреба биха дали някакъв видим резултат, но моето тестерче явно не се оказа достатъчно, за да ме убеди, че ми трябва. 
Попива веднага в кожата, не я оставя мазна, но както казах на мен лично не ми дойде достатъчно хидратиращ.

Huile Prodigieuse Multi-Usage Dry Oil е друг продукт, който много харесах и бих използвала и за в бъдеще.
Съдържа 6 вида масла - макадамия, лешник, пореч, жълт кантарион, сладък бадем и масло от семе на чай. Половината са ми напълно неизвестни, но предполагаемо много хидратиращи. Има най-различни приложения, част от които съвсем не до там стандартни - например да се смеси с фон дьо тена за по-гладък финиш или да се добави във ваната при баня.
Не мога да кажа, че ми допадна като нещо, което да слагам върху косата си. Използвах го няколко поредни пъти след измиване и честно казано не усетих косата си така загладена и не толкова заплитаща се, както след други сходни продукти. Нямах проблем с мекотата и стърчащи краища, но някак си не го усещам в тази му роля, че е правилният за мен. 
Сложих го и върху лицето, което малко ме стресна, но за мое учудване пъпки не се появиха. Всъщност терминът "сухо олио" леко заблуждава, защото поне аз ако не работя в малки зони с малко продукт, така че да има възможност да попие веднага, все пак го усещам леко да мазнее няколко минутки и усещането върху кожата на лицето не ми допадна кой знае колко много. Резултат обаче според мен видях. Убедих се в ефективността му, когато след настинка зоната около носа ми бе силно изсушена и зачервена, маслото веднага успокои мястото и спомогна по-бързото възстановяване. 
Най-много ми допадна да го използвам за нанасяне върху тялото. Най-вече ръцете и краката, тъй като имам чувството, че лосионите там най-бързо попиват и не ми осигуряват необходимата хидратация, особено през зимата. 
Определено е нещо, което с удоволствие бих купила, защото се оказа доста икономичен продукт, с много приятна успокояваща миризма и върши отлична работа да подхрани и направи кожата ми във видимо по-добро състояние. 

Crème Fraîche de Beauté 24hr Soothing & Moisturizing Cream (Normal Skin) е хидратиращ крем за лице, подходящ и за чувствителна кожа. Съдържа мляко извлечено от 8 различни растения и революционна съставка - Salicornia, която гарантира 24 часова хидратация. 
Екстрактите от сок на алое вера, бадем и портокалови бели цветчета имат успокояващ ефект, оставяйки я интензивно подхранена и еластична. Витамини, масло от ши и мастни киселини са част от останалите съставки в състава, които са известни с възстановителните си свойства. 
Аз съм със суха и дехидратирана кожа, която много се влияе от времето и всякакви климатични промени. Влюбих се в този крем след първата употреба и ако има един продукт от целия комплект, който ми направи толкова силно впечатление, то това е този. 
Много е гъст като консистенция, но същевременно толкова лек и не мазен. Попива веднага и дава усещане на кожата все едно, че съм и правила някаква дълбоко хидратираща маска. Продължителен ефект от него при мен има. 

Gel Douche Fondant Fondant Shower Gel бе и първият продукт в комплекта, който ползвах и купих в пълен размер. Аромата на бадеми и портокалови цветчета ме плени и ми създава усещането, че съм в спа или на някаква специална процедура. Кара цялата баня да ухае, но за съжаление не се задържа за твърде дълго върху кожата. Съдържа сулфати и се пени много, така че го имайте в предвид ако избягвате тази съставка. Измива тялото добре, не пресушава и дава усещане за чистота, което на мен ми е особено важно при всяка баня.

Като цяло продуктите на Nuxe ми харесаха и много ми се иска да успея да пробвам и други техни неща, тъй като асортимента им е наистина огромен. 
В лицето на крема за лице, маслото и измиващия гел за тяло открих продукти, които искам да имам и за в бъдеше и зная, че това ще се случи. Останалите също не бяха лоши, но имам техни алтернативи, които са ми напълно достатъчни. 
Определено мога да препоръчам комплекта, дава добра представа за бранда и като цена (при промоция) е доста удачен за това, което съдържа. 

Ако харесвате марката, ще се радвам да ми оставите предложения за това какво да пробвам задължително и следете блога за бъдещи ревюта по темата.

3 comments

  1. Много харесвам този комплект, вече си го взимам няколко пъти- първият път за проба на продуктите, а останалите пъти при пътувания :))

    ReplyDelete
  2. В момента в България към травел комплекта има и малка мостра на парфюма. Много се чудех, дали да си го купя и аз, тъй като е много изгоден като цена - последно можеше да се намери между 17 и 23 лв. Освен това е и удобен за пътуване. Използвам няколко продукта от марката и съм доволна като цяло. Определено бих препоръчала крема за ръце!

    Деси
    http://truedreamcatcher.blogspot.bg/

    ReplyDelete
  3. Горещо препоръчвам Creme Prodigieuese (като нищо да съм сбъркала гласните :Р ), въпреки че е дневен крем, го използвам вечер и съм много доволна - гъст е, но попива бързо без да лепне и оставя кожата много мека и хидратирана. Има вариант и за суха, и за нормална към комбинирана кожа :)

    ReplyDelete