5 любими продукта - Октомври 2015

November 7, 2015

Обичам публикациите с любими продукти, но честно казано не разполагам с чак толкова голямо разнообразие от козметика, което да мога да представям в нова статия всеки месец, без да се повтарям. Поради тази причина на тази тема не пиша често и предпочитам да обобщавам на всеки няколко месеца всичко онова, което съм носила най-много. 

Реших този път съвсем "експериментално" да пробвам нещо по-различно и да ви покажа онези 5 продукта, които истински ме радваха през изминалия месец. Надявам се препоръките ми да ви допаднат и новият формат да ви се хареса. 


1. MAC Mineralize Skinfinish - Soft & Gentle
2. Max Factor Excess Shimmer - 20 Copper
3. MAC - Plumful
4. Urban Decay - Naked Skin Concealer
5. Badger - Cuticle Care



Блестящата пудра на MAC е сравнително нов за мен и продукт, който е изключително популярен и харесван в блог средите, а и не само. Няколко години отлагах покупката му поради неясни за мен причини, а първоначалните ми впечатления пък не ме оставиха съвсем без думи.
Soft & Gentle се превърна в тотален фаворит и ми е изключително трудно да го заменя с някой от другите, които имам. Интензивния му блясък и разкошен бежово-розов цвят моментално събуждат лицето и абсолютно дават завършек на цялостната визия. Определено е открояващ се продукт, ако сте почитатели на незабележимия грим, то категорично Soft & Gentle не е за вас. Съдържа ситни частици брокат, които отразяват светлината и карат лицето буквално да сияе. Нанесен върху ръката ефекта подвежда и няма нищо общо с това как изглежда върху кожата, което мен първоначално ме подведе и не успя да впечатли. Задължително ще ви разкажа повече за него в отделна публикация, препоръчвам го и нямам никакви забележки по нито един параграф.

Голям почитател съм на всякакъв тип кремообразни сенки, независимо под какъв формат са поднесени, а предложението на Max Factor от серията Excess Shimmer пък ме изненада повече от приятно и харесах много. 
След като и бях пренебрегнала за известно време, през октомври взех, че ги извадих отново и носих почти без прекъсване. 
Всъщност ревю на този продукт има в блога и бих ви пренасочила натам, ако се интересувате от подробности за цвета, формулата и цялостните ми впечатления. 
Съвсем синтезирано ще спомена, че формулата не е от този тип, които изсъхват и се запечатват върху клепача като бетон, но пък издържа цял ден и не се насъбира в сгъвката дори и без база. Консистенцията е подобна на тази на мус, много мекичка и кадифено гладка. Ако ви допадат силно блестящите сенки, то тези са точно за вас. Аз имам варианта Copper - златисто-сиво, което е невъзможно да бъде уловено на снимки.


Есента е в разгара си и всякакви по-тъмни нюанси са супер актуални. Plumful е ново попълнение в колекцията ми, с което се сдобих в средата на месеца и имах възможност да понося доста пъти и истински да харесам. Не се възприемам с много тъмни червила и намирам този нюанс за изключително удачен за хора като мен, тъй като е компромисен вариант между вишневото и лилавото - все подходящи цветове за сезона, само че в умерен вариант. Не притежавам нищо сходно на него и успя да ме спечели веднага. Финиша е Lustre, но е много пигментирано и кремообразно и може да се наслои за по-драматичен ефект или нанесе с потупвания за ежедневно ползване. Определено любим продукт, на който също ще се постарая да направя ревю.

Коректора на Urban Decay ми е много любим и абсолютно незаменим в този момент. Успя да измести всички останали мои любимци в тази категория и не съм спряла да го нося. 
Нямам друг подобен на него, много лек, почти не се усеща, разкошна гладка текстура, която изравнява кожата под очите ми и прикрива всякакви следи от недоспиване и стареене. В комбинация с безцветна пудра се задържа цял ден и не подчертава линийки, които аз имам в изобилие. Цвета е много подходящ за някого като мен със светла кожа, не потъмнява и не се променя в нито един момент от носенето. 
За повече информация и отзиви, съветвам да погледнете ревюто ми по темата, което се надявам ще отговори на всички ваши въпроси.


Последният продукт, който избрах да споделя с вас е на марката Badger и е масло за кожички. Моите кожички на ръцете са потресаващо сухи и далеч не особено привлекателни в следствие на често миене на лапи, чинии и други домакински задължения. Мислех си, че се грижа добре за тях и използвам продукти, които са хубави и вършат работа, докато не попаднах на този. Не помня кой точно го беше препоръчал, имам спомени, че разбрах за него от http://www.ninahaveheart.com/, за което сърдечно благодаря ако е така. 
Абсолютно магически продукт, който преобрази ръцете ми след първа употреба. Много е мазен, не попива бързо и не особено икономичен, но в същото време толкова възстановяващ и дълбоко хидратиращ, че ме оставя без думи всеки път. Не просто усещам кожичките си меки, а и изглеждат добре. При редовна употреба ефектът е постоянен.
Съдържа сертифицирани био съставки. Моят купих от www.feelunique.com за около 6 евро.

Това бяха всички продукти за изминалия месец. За червилото и блестящата пудра ще има ревюта скоро, а докато пишех отзивите си за маслото за кожички пък, реших че определено си струва да ви презентирам и него в отделна публикация. 
Надявам се да съм успяла да ви задържа вниманието и предложенията ми да са ви вдъхновили и допаднали. Както винаги ви приканвам да споделите с мен отзивите си, ако имате такива и ще се радвам да прочета и вашите публикации с любимци, ако ми оставите линк.

10 comments

  1. Наистина не знам кога ще успея да събера парички, за да си купя всички продукти на МАС, които искам. Само трупам в един wish list и определено слагам в него Soft and Gentle. хаха
    Отдавна искам да пробвам и нещичко на Badger, но засега се въздържам от нови покупки, че единственото, което ползвам са измиващ гел за лице, пилинг гел и крем за лице. За останалото няма време :D
    Много хубав пост и чудесна идея за пет любими продукта.

    ReplyDelete
    Replies
    1. МАС по принцип имат хубави продукти, но голяма част от тях са със сериозно завишена цена и аз лично внимавам какво тяхно купувам. Хайлайтъра определено си струва парите и ако обичаш да блестиш все едно си прегърнала слънцето, то този е тъкмо за теб.
      Badger като марка ми бяха напълно непознати, все още не знам всъщност много за тях, но маслото е страхотно и не мисля, че ще оставам без него. Жалко, че не е особено икономично.

      Delete
  2. Ей, страхотни любимци! Усещам коректора ще е моя до края на годината ;) Ох, ама тези сенки на Макс Фактор трябва да ги внесат у нас :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти! Според мен би ти харесал коректора, ако нямаш суха кожа, иначе може да ти дойде леко сух. Като изключим това, за мен е любимец, откатко го нося активно не съм и посегнала към този на MAC, който е друг тотален фаворит.
      Сенките са също много хубави, ако обичаш брокат, няма да съжаляваш.

      Delete
  3. Много се радвам, че ти е харесал хайлайтъра, на мен ми е любим и абсолютно незаменим, заслужава си всички пари за него и просто невероятен. =) Вече почти попривършвам моя и със сигурност пак ще го купувам, няма начин.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Покупката на хайлайтъра определено е повлияна от теб, за което благодаря. Аз също не мисля да оставам без него, макар че не знам дали изобщо някога ще смогна да го свърша.

      Delete
  4. Ех, този Soft & Gentle <3 А с коректора за пореден път го хвалиш .... и изглежда страхотен цвят.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Коректора е много хубав и цвета е една от основните причини така да ми допада. Аз съм с много светла кожа всичко оранжевее и потъмнява, този обаче не.

      Delete
  5. Коректора от кой сайт може да се поръча?

    ReplyDelete
    Replies
    1. www.feelunique.com за около 12 лева. Изчакай намаление или използвай код. Имат безплатна доставка от 10 паунда.

      Delete