MAC - Plumful

November 24, 2015

На прага на зимата тъмните червила са традиционно много актуални, особено тези в лилаво-вишневата гама. 
Аз разбира се притежавам няколко вариации на такъв тип нюанси, но това не ми пречи винаги да си търся по нещо ново, което да допълни колекцията ми и да разнообрази малко това, което обикновено нося. 
Като представител на светлите жени обаче всички по-ярки или тъмни цветове изглеждат в пъти по-драматично върху супер бледите ми устни и контрастират много явно с цвета на кожата ми, което от своя страна леко ограничава онова, което си позволявам да нося. В крайна сметка  предпочитам по-умерени вариации на лилавото и вишновото, които имат и леко неутрална нотка, а продуктът, за който ще ви говоря днес, според мен идеално пасва в тази категория.


Червилата на MAC са ми много любими и макар да нямам голяма бройка от тях, всяко едно е избирано много внимателно и до ден днешен нося и харесвам. Разнообразието от всевъзможни вариации на всякакви цветове и няколко финиша измежду, които може да се избира е онова, което ме привлича към марката и главното, което ги отличава от голяма част от конкурентите им.
Обикновено се насочвам към MAC, когато си търся нещо конкретно, но не съм сигурна кой точно нюанс ще пасне на мен и случаят с Plumful бе точно такъв. Колебаех се между Rebel, Amorous и него - сходни като идея, но нямащи общо веднъж нанесени. 


Опаковката е стандартната черна гилза със сив кант и сиво лого, която е типична и за повечето червила на марката. Цената на шведския пазар е 195кр или около 20 евро, а количеството продукт е 3гр. 


Онова, което ме привлече в Plumful бе факта, че цветът е отлична комбинация между лилаво и розово и хем е достатъчно подходящо за сезона, хем не е твърде драматично и бих могла да нося и в ежедневието си без притеснения. Върху моите устни е изразено лилаво и както казах контрастира добре със светлата ми кожа. 


За първи път купувам червило с Lustre завършек, който според сайта на марката осигурява на устните хидратация и ги прави много гладки, има т.н. "мокър ефект", а пигментацията е полупрозрачна. 

Моите впечатления до някъде съвпадат с това описание и определено усещането при нанасяне е много гладко и плъзгащо се върху устните, не толкова кремообразно, а по-скоро наподобяващо восък. Изисква няколко минавания за постигане на равномерен цвят, но не бих определила нивото на пигментация като "полу-прозрачно", а по-скоро като такова, което позволява наслагване. Мокрия ефект също не е кой знае колко драматичен и поне на мен не ми прави някакво по-особено впечатление. 


Комфортно е за носене и определено се усеща "влажно" и хидратиращо, дава много приятно усещане особено, когато времето е по-студено. Моментално събужда лицето и внася малко цвят и свежест, смятам и че ободрява цялостната визия.
Издръжливостта не е впечатляваща и изисква периодично нанасяне през деня. Пада равномерно и не се събира в крайчетата на устните. Моите обаче оцветява в приятно тъмно розово, което нямам против да нося и самостоятелно, ако нямам възможност да подновя червилото.



Ако имате път към някой от магазините на марката, определено бих препоръчала да хвърлите едно око на Plumful, аз ще си го нося цяла зима и се надявам ако вземете препоръката ми в предвид, да останете и вие самите доволни.

4 comments