Urban Decay Afterglow Blush - Rapture

August 25, 2015

Urban Decay се нареждат сред любимите ми по-луксозни козметични марки и макар да нямам огромно разнообразие от техни продукти, всичко, което някога съм купувала, не ме е разочаровало. 
Имам няколко техни палитри и въпреки че съм голям фен на тези им продукти, реших че е по-удачно да съсредоточа евентуални бъдещи покупки към останалите козметични категории, които предлагат. 


Преди няколко месеца Urban Decay представиха най-новата си серия ружове - Afterglow и аз моментално бях убедена, че трябва да притежавам поне един от тях. Серията включва цели 12 нюанса, които обещават мека и кремообразна текстура, сливаща се до съвършенство с кожата, озарявайки я. Ружовете са рекламирани като много издръжливи, предлагат се изцяло матови варианти, както и такива с блясък.
Отне ми доста време да избера кой цвят би паснал на мен и нуждите ми най-добре и след известно мислене и чудене, реших да се спра на Rapture, който макар и леко стряскащ на пръв поглед, изглежда дори прекрасно и върху моята светла кожа.


Аз избрах да направя своята поръчка от шведския сайт - www.kicks.se, където се предлага на цена от около 23 евро. Достъпен и по-евтин вариант обаче е http://www.feelunique.com/, където често пускат намаления и кодове с отстъпка. 
Цената не е ниска, но в интерес на истината не е и особено драматична, разбира се сравнена с тези на останалите марки от същия клас. Хубавото е, че количеството продукт е цели 6,8 гр, което пък е доста по-голямо, от това на много други ружове.



Опаковката е много симпатична и макар на външен вид да създава впечатлението, че е изработена от метал при допир се усеща, че всъщност материала е пластмаса. Огледалце липса, а на негово място е разположена решетка, която между впрочем съм чела, че е доста удачна за отстраняване на излишното количество продукт от четката. 


Отваряйки кутийката за първи път може да се каже, че бях малко скептична дали съм направила правилният избор за себе си и макар цветът да не се оказа толкова тъмен, колкото очаквах да бъде, все пак ми се стори доста интензивен и почти стряскащ.
Хубавото на този продукт обаче е, че не е твърде пигментиран. Забелязвам тенденция да се обръща внимание на пигментацията на всичко в днешно време, но моето лично предпочитание, поне що се отнася до този тип продукти е да бъдат по-умерени, а този е точно такъв. Не ме разбирайте погрешно, определено ако искате цвят, то ще получите цвят, но е даден шанс и на тези от нас, които са светли да могат да го използват без да изглеждат плашещо.
Текстурата е мекичка и гладка като кадифе. При първи допир се усеща колко ситно смляна е пудрата и е все така приятна при нанасяне.
Цветът, който аз имам се казва - Rapture - вариант на тъмно лилавото и съдържа миниатюрни блестящи частици, които дават на кожата златисто сияние, а не интензивен блясък. Частичките не подчертават порите, макар че ако имате много сериозен проблем в тази зона, аз лично все пак бих предпочела по-матова формула. Много е уникален и аз не разполагам с нищо дори сходно на него, което бе и основната причина, която ме подтикна да го купя. 


Споменах, че пигментацията е добре премерена, което е прекрасно, а при нанасяне се прелива с кожата и буквално "попива" в нея, не седи отгоре и не оставя пудрен ефект след себе си. Подобни тъмни нюанси имат тенденцията да не се разнасят равномерно и да оставят празни места при завъртането на четката - нещо, с което не се сблъсках, използвайки този руж.




Според описанието в сайта на марката формулата е обогатена с пигменти разсейващи светлината - технология, която не ми е позната, но като обикновен любител, мога да кажа, че прави лицето да изглежда свежо и здраво изглеждащо. Всъщност не е ли това причината да използваме руж изобщо?
При мен лично твърдението, че издържа 8 часа не се оказа съвсем вярно, НО не мога да отрека, че издържа по-дълго върху лицето, отколкото голяма част от стандартните ми ружове.

Въпросът, който аз си задавах и който предполагам вие си задавате е дали цената оправдава качеството и по мое мнение това зависи от бюджета ви за козметика и изобщо разбиранията за това какво е скъпо или не. 
Ружът идва в прекрасна опаковка и е в количество, което е в границите на разумното и приемливото; цветовата селекция е отлична и дори леко нетипична; качеството е наистина прекрасно, нямам какво лошо да кажа за него. Дали на пазара има по-бюджетни негови алтернативи? Разбира се. Специално в тази категория масовите марки са много силни и аз самата имам не един или два такива любимци.


7 comments

  1. Ох, много е красиииив! Много ми харесва и опаковката. изглежда една такава масивна, тежка, дори и да не е :))))) И макар да имам поне 10 ружа, тези на УД мноооого ме привличат хихи

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хич не е тежка, направо си е пластмасова, ама виж постарали са се за дизайна и хваща окото :))) Аз имам 30 ружа и все искам нови, спокойно, всичко ти е наред!

      Delete
  2. И аз много ги харесвам тези ружове. Видях няколко от тях наживо и не ме спечелиха, обаче всички ревюта,които чета за тях, ме карат да ги искам. Колебая се точно между Rapture & Fetish и още събирам смелост :)) Честито за придобивката.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fetish и аз го искам много, но за момента смятам да пропусна, че ми се насъбра пак много пазаруване, а Коледа наближава и трябва да мисля вече за подаръци.

      Мерси много! Ще се радвам да споделиш ако го пробваш.

      Delete
  3. Страхотно ревю! От доста време се чудя на тези ружове на ЪД. Мненията за тях са смесени, но въпреки това продължвам да искам да ги опитам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Видях ги и на живо преди няколко дни, някои са много сполучливи, други са супер ярки и пигментирани, трети пък леко ронливи и прашливи. Този, който аз имам ми се стори най-добрият измежду всички.

      Delete
  4. Страхотно ревю! От доста време се чудя на тези ружове на ЪД. Мненията за тях са смесени, но въпреки това продължвам да искам да ги опитам.

    ReplyDelete