Empties #10

August 12, 2015

Публикациите с изразходвани продукти са ми много любими за писане и виждайки пред себе си всичко, което съм успяла да свърша изцяло, се амбицирам допълнително да бъда все по-редовна и сериозна в привършването на това, което веднъж съм започнала.

Напоследък малко загубих инерция и честно казано не съм се съсредоточавала кой знае колко в това кое и как ползвам. Битовизми и препятствия ангажират по-голямата част от времето и мислите ми, козметиката остана на заден план и както ще си проличи от това, което съм изразходвала за последните няколко месеца, няма категория, която да надделява над останалите - има от всичко по-малко.
Поглеждайки всичко накуп ме кара да осъзная, че продуктите за устни са много неглижирани, а имайки в предвид, че това лято бе доста пълзотворно откъм такъв тип придобивки, искам да успея да привърша с някои, които седят в шкафа от цяла вечност. 



Доволна съм, че все пак декоративна козметика в списъка днес не липсва, а покрай това успях да се отърва от от няколко шампоана, които застояваха в банята съвсем излишно. Благодаря сърдечно на L'Oréal Professionnel, които бяха така любезни да ми предоставят няколко продукта за грижа за косата, поредния, от които успях да изразходвам този месец.


Сухите шампоани на Batiste по традиция присъстват във всяка такава публикация и този път не прави изключение. Изразходвах пореден флакон от любимия си Cool & Crisp Fresh аромат, не оставам без него и вече съм си купила нов. 
Успях да привърша и тестера на сухия шампоан на Toni & Guy от серията Cleanse, който ми допадна също, не е твърде пудрен и мога да го използвам и навън ако почувствам, че имам нужда, без да се притеснявам от бели следи в корените. Не мисля, че бих го купила отново, при положение, че имам продукт, който ми върши работа от години, но ако ми попадне пак, бих го използвала с удоволствие. 
Matrix Total Results Heat Resist е поредният шампоан, който ми бе пратен за проба и имах удоволствието да използвам. Допадна ми, макар и през лятото да се старая да не суша и изправям косата си твърде много. Бих си го купила отново, не зная цените в България на тази серия, но тук са доста приемливи и ме изкушават да пробвам нещо по-различно от предлаганото в супермаркета.
Останалите два шампоана - Schwarzkopf Gliss Hair Repair Hair Refill & Dove Nutritive Solutions Nourishing Oil Care, които успях да пробвам не използвах само аз и нямам кой знае какви впечатления от тях, но не мога да кажа нищо негативно, което да ме е подразнило. Този на Dove ми допадна повече - остави косата ми загладена и не стърчяща, без да я кара да залепва върху скалпа ми. 
Имах тестер на балсам за коса на Toni & Guy от серията Nourish, който ми стигна за едва няколко употреби и не можах да преценя достатъчно дали е нещо, което бих купила отново, не видях да прави нищо специално за косата ми, което да го отличи. 
В момента използвам 4 различни продукта за тяло, което не ме радва особено много, но добрата новина е, че поне успях да приключа с един от тях - Visible Effects на Dove, който много ми допадна - определено направи кожата ми мека и гладка, но забелязвам, че в горещините ме кара да се потя повече. Съдържа парабени и не бих го купила отново, този ми беше подарък - част от голям пакет.
Отново на  Dovе - приключих с два от рол он-ите им против изпотяване. Казвала съм ви и преди - никоя друга марка не ме кара да се чувствам толкова сигурна и не действа по този начин, по-който техните продукти. 



Изразходвах последните си кърпички на Бочко с лайка, мога само да ги похваля, изключително бюджетни са и ми вършат отлична работа - използвам ги за всичко. 
Привърших и още един пакет мокри кърпички - този път на Huggies, евтини са и вършат работа, но не са така добре напоени с течност като тези на Бочко и изсъхват сравнително бързо.
Цели два топ лака за нокти се сгъстиха до неузнаваемост. Единият от тях на - Seche Vite имам от месеци и възнамерявах да си купя разредител, което така и не стана и реших, че няма смисъл да го пазя повече. Същото се случи и с Insta-Dri на Sally Hansen, който също много ми допадна и ще купя и за в бъдеще.
Имах възможност да пробвам така популярната Thirsty Mud маска на Glamglow, не можах да я изтрая върху лицето си, исках да се раздера от чесане и я премахнах малко след нанасяне, а имах намерение да преспя с нея. Не бих я купила.
Друг тестер, който намери място в публикацията днес е пяната за бръснене на Jack Black, аз честно казано използвам или балсам или това, което приятеля ми има в банята, така че не бих купувала нещо специално за мен. Пяна като пяна, не ми направи някакви невероятно впечатление. 
Два корейски продукта, които ползвах през последните месеци са крема за лице на Tony Moly  с ябълка и Showganic Cleanser на R:ecipe by Nature. Крема с ябълки мъчих месеци наред, остана ми съвсем малко на дъното и просто не издържах. Изобщо не хидратира кожата ми - дори напротив, имам чувството, че я изсуши допълнително, оставя един такъв странен филм след нанасяне, не мога да го препоръчам - щастлива съм, че се престраших да го изхвърля. Измиващия гел ми допадна, ползвала съм и останалите им разновидности преди и не мога да кажа нищо негативно за тях.
Лакочистителят ми на Lilly е също изразходван до дъно, страхотен е, мога само да го похваля и препоръчам. Имам останала една опаковка. 
Използвах и два тестера на парфюми - Sensuelle на Lacoste и Le Parfum на Carven


BCDation на Tony Moly e BB и CC крем в едно. Използвала съм го и преди и мога да кажа, че не е лош. Покритието е средно и се справя добре с коригирането на петънца и дребни несъвършенства. 
Age Rewind коректора на Maybelline е любим продукт, който вече ми липсва. Използвам го за прикриване на тъмните кръгове под очите и се справя брилянтно с тази си задача. Задължително ще го купя отново.
Select Moisture Concealer на MAC не мога да кажа, че ме грабна, толкова колкото ми се искаше. Прекалено е кремообразен и имам чувството, че само се местеше върху кожата ми. Не можех напълно да прикрия пъпки с него, а в зоната около очите се насъбираше твърде много. Не бих го купила отново. 
Спиралата на Benefit - They're Real не ми допадна изобщо, бодличките на четката са прекалено остри и на няколко пъти сериозно си причинявах болка с тях. Не ми допадна и като ефект - слепвваше миглите ми и ги правеше едни такива безжизнени и циментирани, освен това ми бе трудно да при премахването да се справя с нея. 
Magnascopic на Estee Lauder е единствената спирала, която не ми се размазва под очите дори и в най-топлите дни, не мога да кажа, че като ефект е нещо невиждано. За съжаление не успях да я открия на Европейския пазар, но пък ще погледна някоя от наличните при нас.

Това бе всичко от мен и моите изразходвани продукти за последните два месеца и половина. Имам чувството, че не съм запазила всичко, но знаейки колко съм разсеяна няма да се учудя ако това е така. 
Постарах се да не съм твърде обстойна в описанието на всеки един продукт - както често ми се случва и се надявам публикацията да не ви се е сторила твърде дълга. 

Post a Comment