H&M New Cosmetics Line - Haul, First Impressions and Short Reviews. Part 2

August 22, 2015

В днешната публикация съм събрала на едно място всички придобивки от новата козметична линия на H&M и ще се постарая на кратичко да ви представя какво си харесах, защо и какви са първите ми впечатления и отзиви от продуктите.

Като цяло впечатленията ми са, че шведите купуват и използват козметиката на H&M и поне жените в моето обкръжение притежават поне по няколко техни продукта. Новата линия също предизвика интерес и повечето местни блогове, които следя също не пропуснаха да отбележат събитието.
Не съм сигурна до каква степен козметиката на марката се харесва на българките, но ако сте от тези, които са любопитни да пробват новите продукти, добрата новина е, че част от асортимента вече се предлага в онлайн сайта на марката. Дали, кога и как продуктите ще са налични и по магазините обаче, предстои да видим. 

Беше ми изключително трудно да избера какво да си купя, защото истината е, че искам да пробвам всичко, но не се чувствам комфортно да отделя сериозни финанси за нещо, което ми е толкова непознато. 
Опитах се да се фокусирам върху онова, което ми направи най-силно първоначално впечатление, както и върху продукти, от които имам нужда и така или иначе бих купила. Пропуснах някои категории, които не ме грабнаха силно и отложих за в бъдеще покупката на сенките и червилата им, които на пръв поглед харесах.



Опаковките на повечето продукти са симпатични - семпли и с изчистен дизайн, но въпреки това добре изглеждащи и функционални. В интерес на истината на снимки изглеждат една идея по-луксозни, отколкото са всъщност, а материала, от който са изработени също не е от най-високо качество и при допир това се забелязва. 
При всички положения обаче опаковките са над нивото на стандартните дрогерийни марки и поне мен по никакъв начин не ме дразнят. 

Направи ми впечатление, че всичко онова, което аз купих е произведено в Европа - Швеция, Германия или Италия, което искрено ме зарадва. Състава пък е изчистен от парабени. 
Цените като цяло са нормални - между 5 и 10 евро, като палитрите при нас струват 13.


Успях да се сдобия с всичко онова, което си бях намислила и като цяло може да се каже, че отзивите ми за линията са положителни. Не зная до колко биха намерили перманентно място в колекцията ми и биха били нещо, което бих купувала отново и отново, но пък не се чувствам разочарована или недоволна. 



Коректора и фон дьо тена, които аз избрах да купя се предлагат в няколко различни нюанса, част от които много светли и такива с жълт/розов подтон - факт, който искрено ме зарадва.

All-Day Liquid Foundation -  SPF 15 Flawless Finish е единственият течен фон дьо тен наличен в момента, който се предлага (поне тук) в няколко светли варианта, от които аз избрах Porcelain
Фон дьо тена е на силиконова основа и се разнася много лесно и равномерно върху кожата, като не се натрупва прекалено много в дадени участъци. Изглажда и запълва порите много добре и прави кожата в тези зони да изглежда съвършена.  Консистенцията е сравнително водниста, върху кожата се усеща лек и не лепне, нито се усеща мазен. Покривността е от лека до средна, дори и при наслагване не може да се постигне изцяло покривен ефект. Прикрива много дребни недостатъци, не се справя много добре със зачервявания и пъпки. 
В момента кожата ми е суха/нормална и не останах впечатлена от издръжливостта. След около 6 часа започна да изчезва от носа, брадичката, горната част на бузите - като цяло централната част на лицето. Не контролира евентуално омазняване и не съм сигурна, че би се харесал на някого с мазна кожа. Финиша не е нито матов, нито dewy, а по-скоро нещо средно. Изисква фиксиране с пудра, защото не изсъхва и при допир с телефон, дреха или друга повърхност оставя следи. 
Не бих го окачествила като нещо, което задължително трябва да се пробва. Цената при нас бе 99кр или около 10 евро. 

Cover - Up Concealer бях набелязала отдавна и тъй като съм голям почитател на такъв формат коректори, бях убедена, че трябва да го пробвам. Подобно на фон дьо тена и той се предлага в няколко цвята, от които няколко доста светли - аз се спрях на Ivory
Намирам такъв тип продукти с апликатор много лесни и практични за употреба, което мигновено ме привлече. Формулата е много кремообразна и се прелива супер лесно. Намирам го удачен за прикриване на тъмни кръгове, не се насъбира в линийките под очите повече, отколкото всеки друг коректор, но за съжаление не е достатъчно покривен. Не би свършил работа на някого с много тъмни и изразени кръгове, както и не е удачен за прикриване на пъпки. Справя се добре със заличаване на червени места и пигментация - около носа или устните, но нищо драстично. 
Подобно на фон дьо тена и коректора ме остави със смесени чувства - харесва ми, но не смятам, че е точно това, което търся и не ми върши работа във всякакви ситуации, както някои от останалите такива продукти, които и предпочитам. 
Цената му бе 59 крони или около 6 евро. 



Очната линия - писалка Precision Eye Marker бе другият продукт, който бях твърдо решена да пробвам, защото бе нещо, което използвам редовно и бих била изключително доволна ако мога да намеря в по-бюджетна версия, каквато е тази.
Писеца е твърд и се направлява лесно - прави по-плътни или по-тънки линии в зависимост от ъгъла на нанасяне и натиска. Използвала съм го няколко пъти и до момента най-тънката част не се е огънала, както често става с такъв тип продукти. Туша е матов и засъхва бързичко. До този момент не се е случило да ми се размаже или разтече, независимо, че времето е доста топло. Формулата не е водоустойчива, нанесена върху ръката ми при разтъркване с пръст очната линия не помръдва, но при най- малкия допир с вода се размазва моментално. 
Нямам никакви критики за момента, цвета е черен и много наситен, остава ми да видя колко бързо изсъхва и как писеца ще се промени след продължителна употреба.
Цената е 59крони или около 6 евро. 

Eye Fidelity Primer е единствената база за сенки, която марката предлага. Пристига в миниатюрна тубичка от 5мл, но в последствие установих, че се оказа икономичен продукт, тъй като минимално количество покрива и двата клепача. Базата е оцветена в телесно/бежово, но ефекта, който оставя след себе си не е твърде наситен - прикрива някои венички и изравнява тона, но нищо драстично. Изсъхва бързо до матов финиш, като на пипане се усеща съвсем леко лепнене. Всъщност не зная дали определението "лепнене" е най-точното в случая, но да кажем, че на допир се усеща, че има нещо там. Определено подсилва ефекта на сенките за очи, но аз лично не мога да кажа, че направи чудеса с издръжливостта. В края на деня отново бяха избледнели и изобщо не свежо изглеждащи. При мен насъбиране нямаше, но нямам и мазни клепачи, така че не гарантирам по този параграф дали действа или не.
Необходим продукт, който ще използвам, но не съм убедена, че е по-забележителен, от която и да е друга основа. 
Цената е 69 крони или около 7 евро, което на мен лично ми се стори леко преувеличено. 


Ако има продукт, който не харесвам и който не бих препоръчала, то това е стейна за устни от серията Gossamer Lip Stain в цвят Gauzy Mauve.
Консистенцията му е течна, леко лепнеща при първоначалното нанасяне, след което изсъхва и лепнещия ефект изчезва. Мириса не ми допада, нито вкуса - и двата са изкуствено сладки. 
Цвета на пръв поглед би трябвало да е смесица между тъмно розово/лилаво и кафяво, но при нанасяне се променя много и при мен много потъмнява и се променя към почти червеникаво. 


Ако не го изчакам да изсъхне напълно при разтъркване на устните ми една с друга се насъбира в малки топчици (опитах се да снимам ефекта), което не изглежда добре. За хубав краен, равномерен и пигментиран ефект изисква няколко слоя, които са оставени да изсъхнат добре. Издръжливостта е няколко часа, финиша след като изсъхне е сатенен. 




Гъбичката алтернатива на Beauty Blender е доста сполучлива и я използвам често, но в никакъв случа НЕ е неин дупликат. Най-съществената разлика е, че гъбата на H&M намалява покривността на съответния фон дьо тен драстично. Beauty Blender е пореста, "загребва" повече продукт и съответно "изпуска" повече продукт при потупване.
Не е лош продукт, смятам, че е сред най-добрите копия и на мен лично ми хареса. 
Бяла е, но се измива много добре, моята е ползвана 10-тина пъти и с изключение на едно мъничко петънце върху долната част е все така беличка и чиста. 
Цената е 29 крони или около 3 евро.

Лаковете за нокти ми направиха страхотно впечатление. Споменах ви и в друга публикация, че ми допадна разнообразието от цветове и финиши, има за всекиго по нещо. 
Избрах Go-To Greige - бежово/лилав/сив цвят, какъвто всъщност нямах, макар и да ми е много любим и нямам никакви забележки към формулата. Четката е плоска и се разперва добре, покрива целия нокът лесно, формулата е гъста, но се работи лесно с нея, два слоя са достатъчни за хубав и равномерен ефект. Не е особено бляскав, но аз така или иначе използвам топ лак, така че това не ме притеснява. 
Цената на лаковете от тази серия е 49крони/5 евро.

Последният продукт, който си взех е всъщност аксесоар - пинсета, постоянно губя моите и съм във вечна нужда от нова. Споделяла съм ви, че не харесах пинсетите им от предишната линия, тези определено са по-сполучливи и поне на мен ми хареса. 
Цената е 49 крони/5 евро.

Успях да разгледам и моливите за устни, които много ми харесаха, както и единичните сенки, които са също сполучливи, с изключение на някои, които са чист брокат. 

Като цяло съм доволна от продуктите, не ми се понрави само стейна, останалото бих използвала и ще използвам. Както казах и в началото не зная колко от тях ще купя отново и как ще се променят отзивите ми за тях през следващите няколко месеца, но се надявам първите ми впечатления все пак да са ви се сторили полезни.

Ще се радвам да споделите с мен какво си купихте вие, какво е мнението ви за качеството, цените и разнообразието като цяло и какво бихте ми препоръчали да пробвам.

В първата част на публикацията може да прочетете повече за продуктите за тяло, които си купих.

2 comments

  1. Мерси за ревюто! Аз съм харесала пудри и ружове, но без проба няма да взема... Иначе ми допадна лакът, ще видя и тази серия :)

    ReplyDelete
  2. Определено ще си взема ружове. Харесах си един цвят от кремообразните и един от класическите, червилата ми харесаха, защото са много кремообразни и наситени, ще видим върху устните как ще се държат. Сенките бяха в някакви непримамливи за мен цветове и съм пас, но четките също ми се сториха интересни. На първото посещение в магазина само се мазах, на второто мисля да пазарувам :D

    ReplyDelete