Real Techniques - Sculpting Set

April 29, 2015

Четките за грим са ми винаги много интересни за обсъждане и съм изключително щастлива, че се предлагат всевъзможни варианти за всеки джоб и предпочитания - нещо, което само до преди няколко години далеч не бе така. Самата аз не допълвам колекцията си с нови попълнения твърде често, най-вече, защото си имам всичко необходимо, а и не считам за нужно да имам отделна четка за всеки продукт или стъпка в рутината си. Ако има една марка обаче, която винаги успява да ми грабне вниманието и изкуши, то това със сигурност е Real Techniques. Никога не съм била разочарована от техните продукти, считам ги за сравнително бюджетни, достъпни и мултифункционални. 

Дори и да не сте от тези, които отблизо следят тенденциите в грима, то е почти невъзможно да не сте забелязали, че контурирането е особено актуално в момента. След като пазара бе залят със всевъзможни пудри и кремообразни продукти, предназначени за тази цел, бе само въпрос на време производителите на четки да се присъединят със своите предложения. 

Real Techniques съвсем наскоро ни зарадва с комплект четки от лимитирана серия, които имат за цел да улеснят контурирането. Sculpting Set комплектът включва три четки - отрязана под ъгъл - Sculpting Brush; една пухкава със среден размер - Setting Brush и една разперена - Fan Brush. Последната е ексклузивна за сета, а Sculpting Brush може да се купи самостоятелно (както и аз направих преди време). Отличават се с лъскава розова дръжка, а косъма им е мек и приятен при допир с кожата.
Подобно на останалите четки на марката и тези са с изкуствен косъм и могат да бъдат използвани успешно, както с кремообразни, така и с прахообразни продукти. 
Цената им варира според това, от къде ще си ги купите, аз самата избрах шведски сайт - www.lyko.se и в комбинация с 20% купон за намаление, успях да си ги взема за около 18 евро. Като най-евтин вариант, както винаги остава http://www.iherb.com/.


Според указанията върху гърба на опаковката Sculpting Brush e предназначена за направата на изявени контури, Fan Brush пък служи за нежно загребване на пудри, а Setting Brush контролирано нанася пудра или хайлайтър за завършване на грима.


При всички положения предназначенията на четките могат да бъдат най-различни в зависимост от личните предпочитания и аз лично възнамерявам да ги нагодя към това, което аз намирам за удобно. 



Sculpting Brush е най-голямата и гъста сред трите, отрязана е под ъгъл, което улеснява нанасянето върху скулата и аз лично до този момент съм имала възможност да я пробвам само със скулптурираща пудра. Загребва голямо количество продукт, което може да е проблем ако продукта, който съм избрала е много силно пигментиран. Поставя го много точно върху избраното място и успява да прелее добре, стига пигмента да е премерен. 
Харесва ми и я използвам постоянно (както казах имам я от преди), използвам я с пудрата ми на NYX - Taupe и се разбират прекрасно.  Намирам формата за много удобна - нанасям цвета хоризонтално, след което я обръщам вертикално за преливане на границите - пасва идеално върху скулата.
Може да се използва и за нанасяне на фон дьо тен, подобно на всяка друга четка с такава форма и гъстота. 

Setting Brush използвам предимно за нанасяне на пудра под очите, допада ми размера и формата. Не загребва прекалено много продукт, благодарение на разстоянието между косъмчетата. Може да се използва за поставяне на хайлайтър, контуриране на носа или някакви по-малки зони както и за нанасяне и преливане на коректор. Измежду трите тази ми е най-любима и основната причина да си купя комплекта.

Fan Brush е първата такава четка, която имам и която ме изненада приятно. Много е ефирна и тъничка, не загребва голямо количество продукт и е отлична за нанасяне на руж, контурираща пудра или хайлайтър - специално добре се справя с онези супер пигментирани формули, които сме внимателни да използваме обикновено. Аз лично я използвам за нанасяне на хайлайтър и ефекта много ми допада.


В заключение мога да кажа, че сета е интересен и практичен. Не бих го окачествила като "необходим" и истината е, че имам алтернативи и на трите включени в него четки, които ме устройваха идеално, но пък ми допадна мултифункционалността им и са нещо, което ще използвам. 
Sculpting четката е звездата в кутията и макар да ми харесва, не мога да кажа, че съм влюбена в нея и ми е жизнено необходима, докато останалите две се оказаха приятни изненади и съм сигурна, че ще намерят своето постоянно място в рутината ми.

10 comments

  1. Eто тази setting brush винаги съм искала! :) Може би единствената четка като форма и предназначение (точно за пудра под очите), която нямам в колекцията си :)
    Прекрасно ревю! As always :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, Мери <3 Безкрайно мила, както винаги! Имам подобна четка от друг комплект, мисля basic kit или нещо такова беше (с оранжевите дръжки), тя е малко по-различна, но работи на същия принцип. Може да погледнеш и него ако се решиш на покупка :)

      Delete
  2. Жени, аз честно да си призная съм изкушена и едновременно се възпирам да си поръчам техните четки, защото имам две на по-малко от година, които се разпаднаха и друга на три, на която нищо и няма. Мъничката четка за запечатване и аз я харесвам. Тя за сега се държи добре.
    С много смесено мнение съм вече за тях и макар да ми допадат новите им попъления, като идея, за сега ще пропусна.
    Пожелавам да не се разпадат твоите ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много неприятно :( На мен не ми се е случвало нещо такова до момента, но ще се постарая да си пазя всички касови бележки, тъй като тук могат да се правят рекламации две години мисля (или даже три).
      Определено бих била много подозрителна ако ми се разпаднат четките и със сигурност щях да се замисля преди да купя нещо друго на марката.
      За момента нямам оплаквания, за това и продължавам да съм им фен. Дано случилото се при теб е изолиран случай.

      Delete
  3. Супер изглежда комплекта и както се казва едвам ме нави :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Много сполучливо комплектче. Използвам четките постоянно и ми харесват все повече.

      Delete
  4. Обожавам Setting четката. Имам я от друг сет на марката и в началото не мислех че ми ще хареса толкова. В момента я използвам всеки ден и е must have за мен. Този контуриращ сет изглежда страхотно и въпреки, че не ми е необходим бих го поръчала най-вече заради Setting и fan четките.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз заради нея си купих комплекта. Много ми харесва, използвам я постоянно.

      Delete
  5. Точно наскоро си поръчах сетинг и контур четките от iherb, изобщо не знаех, че ги има в комплект.. не че ми трябва трета ветрилна четка, но.. щях да платя само долар за нея. (двете бяха 10 и 9 $, а комплекта виждам, че е 20..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Жалко, че така се е получило, защото съм сигурна, че четчицата щеше да ти хареса. Аз по принцип гледам да не си усложнявам живота и не прекалявам с четките - използвам възможно по-малко, за да ми се налага да мия възможно по-малко, но с тази някак си се харесахме и я използвам повече, отколкото съм мислела, че ще.

      Delete