Small Haul - Clarins - Foundation and Lip Products

April 9, 2015

Clarins е марка, която не ми е съвсем непозната, но не мога и да кажа, че съм пробвала голямо разнообразие от техните продукти.
Забелязвам, че напоследък марката става все по-актуална и са все по-често споменавани из блоговете, които следя. Решението да се престраша да си купя някои от техните предложения обаче, няма нищо общо с ревютата и популярността, а с едно невероятно намаление, на което случайно попаднах и което не успях да подмина с лека ръка.

Забелязала съм, че повечето ми покупки имат някакъв катализатор - случка, която превръщам в цяла история - точен момент, в който съм запленена от конкретен продукт, който просто трябва да притежавам.
При едно съвсем невинно посещение на локалния козметичен магазин, розово правоъгълно шишенце грабна погледа ми за секунда и преди да се усетя, бях пред стелажа на Clarins.
Като част от пролетната си колекция марката пусна един много интересен и необикновен продукт за устни - Instant Light Lip Comfort Oil - масло за устни под формата на гланц, което предпазва от дехидратация и осигурява нежна грижа. Именно розовия вариант ме привлече първоначално и стана повод за скромния ми шопинг.


Прибирайки се вкъщи бях твърдо решена да си купя въпросния продукт и естествено се разтърсих из интернет да си го поръчам. Оказа се, че е изкупен отвсякъде и единственият вариант да се се сдобия с него би бил да се върна в магазина.
Междувременно обаче попаднах на шведски сайт, който предлагаше другия вариант на същия продукт, а на всичкото отгоре имаха и доста щедро намаление на целия асортимент на Clarins.




Избрах си да пробвам три продукта - два за устни и един фон дьо тен. Доколкото ми е известно и трите са сред най-новите, които марката предлага.


Instant Light Lip Comfort Oil - 01 Honey


Виновникът за последния ми шопинг и днешната публикация е този така интересен продукт за устни, който е поне според мен и иновативен, обичам да си давам парите за подобни неща - нови, не пробвани, непопулярни и нямаше как да го пропусна.
Споменах ви, че имах желание да си взема варианта в розово, който имаше супер изкушаващ малинов мирис, но в крайна сметка склоних на медения вариант. След като пристигна и имах възможност да го пробвам реших, че не ми трябват и двата.

Lip Comfort Oil е продукт съдържащ коктейл от подхранващи масла и мастна киселина, който изпълнява ролята на козметичен продукт - гланц с почти незабележим оранжев отенък и продукт с лечебни свойства в едно. Има за цел да успокои устните, да ги възстанови, подхрани, а в последствие и предпази от изсушаване. 
Консистенцията е доста гъста и плътна, лепне до известна степен и дава много интересно усещане върху устните. Напомня ми на нещо, което съм пробвала някога, но не мога конкретно да определя за какво става дума. Има приятен аромат, долавя се медената нотка, но на мен ми напомня и на мириса, който се носи от букет цветя. 
Не съм го носила достатъчно, за да ви дам по-подробни отзиви и ще се постарая да му отделя ревю в блога, но това, което мога да кажа за момента е, че не съм убедена в лечебните му свойства. Дава много силен почти огледален блясък на устните, а тъй като поне при мен изглежда изцяло прозрачен, мисля че ще мога да го нося и върху някои от червилата си.

Аз си го купих за около 15 евро, като цената му без отстъпка е около 20-22.

Instant Light Lip Balm Perfector - 02 Coral


От серията Instant Light съм пробвала гланца за устни, отново в коралов цвят и тъй като ми е на свършване, реших да го подновя с варианта оцветен балсам. Не е нещо уникално като формула и краен ефект, но е приятен за носене и много комфортен, нещо, което слагам без да мисля и то само с едно минаване върху устните. 
Не е балсам в традиционния смисъл на думата, но има някакво успокояващо и хидратиращо действие. В състава са включени масла от манго и ши, има аромат наподобяващ захарен памук, но в по-умерен вариант.

Обожавам такъв тип продукти, в момента ми се носят именно такива и се харесвам повече с тях, отколкото с нормално червило. 

Купих го за около 15 евро, цената му без отстъпка е около 20 евро. 

Everlasting Foundation + SPF15


Истинска загадка е за мен защо поръчах този продукт, имайки в предвид, че дори не съм чувала за неговото съществуване. В крайна сметка покупката е факт и макар да съм го пробвала 2 пъти до момента, определено ми допадна като финиш и издръжливост. Изненадах се, че покритието се оказа невероятно - заличи с едно минаване всякакви несъвършенства, белези, петна и пъпки, направи порите ми да изчезнат като с магическа пръчка. 
Избрах си цвят 103 - Ivory, който ми пасва, но трябва да го понося по-обстойно, за да мога да добия цялостни впечатления. За момента съм повече от доволна. 
Съдържа  SPF15, като активната съставка е титаниев диоксид, което мен лично ме радва, тъй като кожата ми не винаги реагира добре на химически слънце предпазващи съставки. 

Според опаковката издържа повече от 18 часа върху кожата, има матов завършек и е подходящ за всякакъв тип кожа. Не оставя петна, не съдържа масла. 

Купих го за около 30 евро, цената му без отстъпка е около 40. 

Това бе сравнително скромния ми шопинг. Доволна съм от покупките и честно казано не очаквах, че ще ми харесат толкова, особено подозрителна бях към фон дьо тена, който пък се оказа много мой продукт (поне за момента).
Обожавам да пробвам продукти за устни, особено във формат, който ми е непознат и в този смисъл маслото е тъкмо за мен. Балсама пък е нещо, което нося в ежедневието си постоянно и го предпочитам пред стандартното червило. И двата не биха се харесали на всекиго, но аз спадам в графата доволни. 

Зная със сигурност, че имам няколко читателки, които живеят в Швеция и на тях мога да препоръчам www.skincity.se, откъдето направих горната поръчка. Пакетът пристигна за един работен ден и бе опакован брилянтно. Доставката е безплатна. Бе обърнато внимание на всеки детайл, дори касовата бележка бе в отделно джобче, което ми направи невероятно добро впечатление. Като бонус бяха включили пазарска торба и малко несесерче изработено от същия материал, което съдържаше няколко тестера. Като допълнителна екстра открих и малко човече, вдъхновено от Япония, според описанието върху опаковката - собственичката на онлайн магазина е попаднала на тях при едно от пътуванията си, подарени носят късмет и щастие. 

Ще се радвам да споделите с мен впечатленията си от продуктите на Clarins. Какво сте използвали, имате ли любимци и изобщо проявявате ли интерес към марката? Ще направя самостоятелни ревюта и на трите включени в публикацията днес продукта, надявам се до края на другия месец. За кой от тях сте най-любопитни да разберете повече?

5 comments

  1. Страхотен шопинг си направила! Аз съм фенка на марката,но в България са с малко надути цени :( . Има една тяхна спирала,която ми е най-най-най-любима <3 Всички продукти изглеждат много хубави и качествени.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Не знам как са цените в България, докато живеех там не можех да си позволявам подобни покупки твърде често и никога не съм се интересувала.
      Как се казва спиралата?

      Delete
    2. И аз съм така :D Спиралата се казва Wonder Perfect Mascata.В една златиста опаковка.Тук струва около 60 лв...,което просто няма да коментирам :D :)

      Delete
  2. Чудни! Аз не съм пробвала за сега нищо на Кларинс. Фон дьо тенът изглежда изкушаващо.
    Жени, YSL (по спомен) май също имаха подобни lip oils, само че с по-лека текстура, доколкото си спомням от ревютата. Пробвала ли си ги?
    Girl's Temptations | Last Post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нося фон дьо тена вече няколко дни подред и ми харесва много. Ще го видим като се затопли времето.

      Имам на YSL в един приятен коралов цвят, няма нищо общо с този на Clarins и по мое мнение си струва парите.

      Delete