Urban Decay - Naked Basics 2

April 5, 2015

Палитри със сенки купувам рядко, може би не повече от веднъж годишно и обикновено премислям внимателно на какво точно да се спра.
Имам достатъчно сенки - както самостоятелни, така и такива в палитри, но въпреки това ми е забавно от време на време да пробвам по нещо ново. Гледам да съм внимателна в избора си и ми е важно да подбирам цветове, които ще нося и използвам, дори и да не се различават драстично от това, което вече притежавам.

Така и новото допълнение към колекцията ми бе добре премислено, дълго се колебах на кой вариант и на коя марка да се спра и в крайна сметка реших да заложа на любимите ми Urban Decay и тяхната  Naked Basics 2.
Бях изкушена от цената, която се вписа идеално в бюджета ми към момента, но и от концепцията на самата палитра - компактен вариант с предимно матови нюанси. Стори ми се нещо достатъчно познато, което ще използвам редовно и в същото време достатъчно различно, за да бъде покупката оправдана. Не на последно място оказа влияние и опита ми с марката, който винаги е бил повече от положителен. 




Палитрата Naked Basics 2 е второто и най-ново издание от серията Basics и включва шест цвята в студената гама. Интересното при нея е, че пет от сенките са с матов завършек, а шестият оставя след себе си нежно сияние, което според опаковката е определено като "demi-matte".
Количеството продукт на всяка сянка е 1,3гр, колкото е при тези в Naked палитрите. 
Цената варира според мястото, от където ще си я купите, аз се сдобих с моята за около 25 евро от http://www.kicks.se/. Може да се намери и на http://www.feelunique.com/ за около 30 евро.


Според написаното върху опаковката пет от наличните цветове са изцяло нови за марката.


Опаковката е с много семпъл дизайн, а материала, от който е изработена при допир напомня на каучук. Снимката не дава реална представа за размера й, който е наистина много компактен (по-малък от iPhone). Разполага с огледало, което е разположено по цялата дължина на вътрешната част на капака. Опаковката е изработена добре и се усеща стабилна, аз лично не бих се притеснявала да пътувам с нея.


Както споменах и в началото цветовете са в студената гама, предимно със сив подтон. Палитрата разполага с всичко необходимо за направата на цялостен очен грим - хайлайтър, преливащ цвят и тъмна сянка. 


Skimp - телесен бежов цвят с прасковен подтон. Единственият не-матов цвят в палитрата.
Stark - телесен светло розов цвят.
Frisk - светло сив цвят.
Cover - кафяво с червен подтон.
Primal - убито кафяво със сив подтон.
Undone - тъмно кафяво със сив подтон.  


Пое мое мнение всички шест цвята, дори и първите два, които са значително по-светли са много пигментирани и пигментацията се пренася добре и върху клепача. 


На допир са малко сухи, но това не е нетипично за матовите сенки като цяло. Това, което много ме изненада е, че се разпрашават страшно много, независимо от четката, която съм избрала да използвам. Колкото и да съм внимателна от снимката може да видите какъв е резултатът при дори най-лекият допир и макар това да не е нещо, което ще ме спре да я използвам, определено не ме радва особено много. При нанасяне хвърчат прашинки навсякъде и докато с някои това не е чак такъв проблем, по-тъмните цветове определено крият своите рискове, ако сте като мен и винаги нанасяте фон дьо тен и коректор преди сенките си. 
Гледам да съм внимателна и да отстраня излишното количество от четката, което определено помага.
Споменах ви, че пигментацията е отлична, но тъй като доста сериозно изтръсквам четката след всеки допир до сенките не мога да постигна равномерен и интензивен резултат с едно минаване върху клепача. Добрата новина е, че цветовете се преливат добре, както един с друг, така и с кожата. Stark се оказа много близък до моят естествен цвят и не се забелязва толкова, колкото би ми се искало.

Доволна съм от подбора на цветовете и смятам, че са подбрани перфектно за направата на цялостен очен грим, не липсва нищо и има варианти за различни комбинации. Може да бъде постигната, както по-натурална визия, така и по-драматична такава - опушен грим например. 

Не разполагах с преобладаваща матова палитра и определено това ново допълнение ми стори съвсем подходящо и необходимо. Имах известни опасения за текстурата и изобщо качеството като цяло, тъй като голяма част от матовите сенки са грапави и се работи трудно с тях. Опита ми с тези, които са включени в Naked палитрите е много положителен и това бе основната причина да се престраша да си купя нещо такова. Смятам, че формулата на тези в Basics палитрата не е същата като на матовите сенки в Naked палитрите. 
Изненадах се от това колко се разпрашават и това е най-големият им негатив,  който може да бъде преодолян, но все пак е негатив. За сметка на това са пигментирани и се преливат наистина лесно. Селекцията от цветове е точно по мой вкус и нямам никакви оплаквания. Пробвала съм ги само с база до този момент и съм доволна от издръжливостта.
Не се нарежда сред любимите ми палитри, макар и да ми харесва. Определено ще е използвана и не съжалявам за направената покупка, но не можах да се влюбя. Не се ентусиазирам всеки път, в която я видя в шкафа. Frisk е любимият ми цвят измежду всички шест, страхотен е за нанасяне в сгъвката на окото, както и за преливане на поставена друга сянка там. 

5 comments

  1. Ohhh, kak me podstrekavash da si vzema pak razni kozmetichni blagini, Jeniiii ! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам търпение да се видим и да ти покажа всичките ми нови придобивки, положението е извън контрол!

      Delete
    2. Ahahah, i pri men e taka! Ujas! :-))))

      Delete
  2. След твоя пост още повече харесах Basics 2, определено повече ми допада от оригиналния вариант, но засега ще се въздържа от покупката й. Frisk е наистина страхотен цвят! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мен също не ме привлича оригиналния вариант, припокрива ми се с Naked1, която имам и дубликат не ми е необходим.

      Delete