Nail Polish Haul & Most Used This Spring

April 21, 2015

В последната Declutter публикация ви показах всички лакове за нокти, които притежавам, а с част от тях ми се наложи да се разделя по една или друга причина. 
Още тогава ви споменах, че съм доволна от количеството, което имам за момента и нови попълнения ще купувам само ако попадна на нещо, което много искам или вече не притежавам. 


Подготвяйки днешната публикация реших, че моментът е подходящ да ви покажа и някои от най-често носените си лакове в последно време. Някои от тях вече сте виждали, други пък са по-нови, но общото между тях е, че са цветни, забавни и много подходящо допълнение към хубавото ми настроение и прекрасното време.



Преглеждайки нюансите, които имам, си дадох сметка, че не разполагам с достатъчно вариации на любимите ми коралови и розови тонове, което ме подтикна да си потърся нещо, което да допълни колекцията ми. Разгледах пролетните колекции на няколко от по-популярните марки и погледа ми грабна Color Club - много бюджетна марка, която ме впечатли преди няколко години с едно разкошно тюркоазено, което между другото ще ви покажа след мъничко. Спрях се на два от цветовете - тъкмо в гамата, която търсех. 
Междувременно пък при нас магазините бяха заляти от пролетната колекция на друга популярна марка - Essie и няма да крия, че бях много изкушена да си купя няколко от предложенията им. В крайна сметка си взех цвят, който не знам дали спада в категорията "пролетен", но е нещо, което аз много харесвам и зная, че ще нося постоянно.

Bermuda Beaches на Color Club е светло-розов, почти пастелен цвят, който във формулата си съдържа микро блестящи частици отново в розово. Могат да бъдат ясно разграничени в бутилката, но не и върху ноктите, освен ако не са изложени на пряка слънчева светлина. Консистенцията е сравнително гъста и почти гелообразна, макар, че не ме затрудни при нанасяне, ми се стори леко странна и при първите употреби не успях да я разнеса равномерно навсякъде.  Финиша е също интересен, липсваше му присъщия за повечето лакове блясък, което в последствие поправих с топ лак. Бяха ми необходими два слоя, за да постигна желания ефект. 
Tiny Umbrella отново на Color Club ми е по-любимият от двата и имах възможност да го нося няколко пъти. Формулата бе сходна - отново включва микрошимър - този път в оранжево, което разграничава лака от типичното пастелено коралово. Беше ми по-приятен за употреба и резултата ми допадна повече. Финиша е същият като при горния, отното нанесох два слоя и сложих топ лак.

Petal Pushers на Essie е пък другото ми ново попълнение. Обожавам сивото, може да се каже, че е най-любимият ми цвят и изобщо не се учудвам, че си взех именно този нюанс. Има силно изразен синьо-лилав подтон, което го прави малко по-забавно от останалите ми лакове в същата гама. Формулата е разкошна, изглежда добре и след един единствен слой.


Age of Aquarius на същата марка е яркото тюркоазено, за което споменах в първата част на публикацията. Имам го от няколко години и се нарежда сред най-любимите ми лакове като цяло. Нося го и ще продължавам да го нося цяла пролет. Обожавам да го комбинирам с брокатени лакове.


Essie е марка, която също харесвам и сред любимите ми техни цветове се нареждат Watermelon - един от най-ярките и цветни лакове, които имам. Страхотна формула и издръжливост, изглежда страхотно върху ноктите, цвета е розово-червен. Ballet Slippers пък е в другата крайност - полупрозрачен кремообразен бял цвят, сравнително лесен за нанасяне, но изискващ 4 слоя - поне при мен, ефекта обаче е невероятен. Винаги, когато имам интервю за работа или някакъв по-ангажиращ повод, посягам именно към него - издължава пръстите, прави ръцете ми да изглеждат една идея по-женствени. 


Други два любими лака са този на L.vida - Cosmos Bouquet пък е друг любимец, който носих и през есента - цвета позволява употребата през всички сезони и харесвам такива розови-лилави нюанси целогодишно.
Nebil на Make Up Store е тоталният ми любимец този сезон и най-често носеният от мен в последно време. На няколко пъти ви похвалих това синьо - много актуално за сезона с прекрасна формула и издръжливост.


Това бяха най-често носените от мен лакове в последно време. Ще се радвам да споделите с мен към какви цветове най-често вие гравитирате през този сезон и коя е предпочитаната ви марка лакове.


Post a Comment