Victoria's Secret Body Spray

June 11, 2014

Здравейте, момичета!

При нас официално е лято и макар и понякога да имам чувството, че не мога да дишам от жега, все пак съм повече от доволна, че мога да се наслаждавам на безкрайно дългите дни (стъмва се към 22.30) и най-накрая да прекарам време навън. Уча се да карам колело (да, да, знам), ходя по разходки с кучето и си чета книжки на балкончето, възползвайки се максимално от факта, че съм свободна като птичка да правя каквото и когато си пожелая.
Вчера се захванах с пролетното/лятно почистване на цялата къща и вече няколко големи торби с ненужни неща се запътиха към боклука. Не зная как може да събирам толкова много работи, при положение, че гледам внимателно да преценявам какво и как да купувам.
Започнах да разчиствам и колекцията си от грим, която вече има ново място за съхранение и е в леко намален вид, за съжаление се наложи да изхвърля не малко продукти с изтекъл срок на годност или такива, които просто не нося никога.

Преглеждайки притежанията си попаднах на сериозна бройка забравени неща, за които много ми се иска да пиша и по една или друга причина са останали на заден план. Няма да се впускам в излишни подробности, но да кажем, че не е като да ми липсват идеи за нови публикации.

В днешната статия ще ви разкажа за един леко позабравен от мен продукт, който обаче наистина харесвам и смятам, че би допаднал и на по-голямата част от вас.  Спрейовете на Victoria's Secret от скоро се предлагат и на българския пазар (информация, която достигна до мен благодарение на други наблюдателни блогърки), доколкото ми е известно в дрогерии "Лили", като за цената не съм напълно сигурна, но мога да предполагам, че е в диапазона от 18-20+ лева.
Няма да правя ревю на ароматите, които имам, защото няма смисъл да мъча и себе си и вас със странни описания и асоциации, а целта ми е предимно информативна, да ви обърна внимание на съществуването им и факта, че са с хубаво качество.


Спрейовете на Victoria's Secret използвам отдавна. Преди тях обаче бях доста скептично настроена към такъв тип продукти, които по онова време не бяха чак толкова популярни и поне моят опит с тях се свеждаше до няколко спрея от Avon, които помня, че миришеха уникално, но за съжаление не се задържаха върху кожата изобщо и поне аз ги намирах за сравнително безполезни. Пак казвам, че това беше преди наистина доста време и няма да се учудя ако формулата им вече е сменена и са с подобрено качество. Факт е обаче, че след тези ми неуспешни опити със спрейовете тотално се отказах от използването им и не съм се оглеждала, за да видя какво друго се предлага на пазара.

И така до момента, в който в ръцете ми попадна бутилка на Victoria's Secret. Всъщност в Швеция тези продукти са доста широко разпространени и набират все по-голяма популярност, забелязвам, че са ги пуснали за продажба по всевъзможни сайтове, а отскоро ги има дори и в кварталния фризьорски салон.
Всяка бутилка съдържа 250 мл продукт, като опаковките поне на тези, които аз притежавам са еднотипни - прозрачни, пластмасови, имат двоен етикет-лепенка откъм задната си страна, който погледнат отпред изобразява цвете, течността е оцветена и в комбинация с въпросното цвете създава илюзията за малко по-интересна презентация, отколкото е всъщност налице. Искам специално да обърна внимание на помпичката, която разпределя струята много равномерно, без едри капки или протичане.


Получих първият си спрей като подарък от майката на приятеля ми и аромата, който тя бе избрала за мен бе Pure Seduction, който е сред най-емблематичните за марката и до днес е мой фаворит измежду всички, които имам. На опаковката е отбелязано, че мирише на червена слива и фрезия.

Vanilla Lace - мирис на ванилия и мускус се озова в ръцете ми няколко месеца по-късно и аз го намирам за много подходящ през зимните месеци, когато по принцип харесвам такъв тип топли ванилови аромати.

Coconut Passion взех заради слабостта си към кокоса, макар че тук е в комбинация с ванилия, като тя е доста по-открояваща се. Отново много интензивен мирис, който някак си успява да бъде и доста свеж същевременно. Надявам се да му отдам заслужилото внимание през това лято.

Последното ми притежание се казва Midnight Mimosa и е с аромат на мимоза и мускус. Мирише тотално необяснимо и макар много да ми допада, трябва да се намирам в специално настроение, за да го предпочета пред останалите. 

Макар и нямащи нищо общо помежду си, аз все пак забелязах някои сходни характеристики измежду всички аромати, които имам. Всички са изключително потентни, много силни, много тежки. За щастие веднъж напръскан върху тялото, мириса се укротява и оставя далеч по-приятен ефект, отколкото при първоначалното нанасяне. Миришат отличаващо и запомнящо се.
Всички имат сходното качество да се задържат върху кожата за много дълго време и поне при мен тотално изместват необходимостта от парфюм, абсолютно достатъчни са ми, за да се чувствам добре ухаеща и свежа през целия ден и ироничното е, че са доста по-интензивни от някои от парфюмите ми.
Не оставят мокро усещане върху кожата, веднага след напръскване, мисля че съдържат алкохол, защото не усещам да попиват, а направо се изпаряват, като оставят след себе си единствено и само мириса.
Изключително икономични са. Цената им първоначално ми се стори висока, но от първа ръка мога да потвърдя колко са икономични. Не всички съм ползвала еднакво дълго, но специално Pure Seduction имам от около 2 години и не помня колко пъти съм се пръскала, а изглежда почти нов. В същия ред на мисли, след 2 години не съм забелязала да изветрее или да има каквато и да е промяна по него.
На етикета отзад (при всички) е упоменато, че съдържат екстракт от алое вера и лайка за подхранване и успокояване на кожата.

Аз лично намирам тези си продукти за изключително успешни и мога чистосърдечно да ги препоръчам на тези от вас, които смятат, че боди спрей би бил нещо, което биха използвали. За себе си мога да кажа, че определено ми липсва нещо цитрусово и свежо в колекцията ми, тъй като всички, които имам са доста сладникави и пак казвам макар и с различни нотки, като крайно усещане аз поне ги намирам за подобни, карат ме да ги усещам по един и същи начин, макар и да миришат различно.
Не препоръчвам да поръчвате по интернет (както аз правя), защото са наистина доста специфични и има голям шанс да не останете доволни от направената покупка. Доколкото знам в "Лили" има тестери, така че бих ви посъветвала да се възползвате. Ако все пак откриете нещо, което ви допада, няма да останете разочаровани откъм издръжливост, икономичност и краен ефект. 

8 comments

  1. Заинтригува ме :) И аз досега съм гледала малко скептично на тези спрейове, но май ще намина през някой Лили, да ги разгледам по-отблизо ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Откровено ти казвам, че никога не съм изпитвала нужда да притежавам спрей за тяло. Използвам всевъзможни лосиони за тен, за подхранване, парфюми и миришещите ми на омекотител дрехи, не съм и помисляла да добавям нов аромат към микса. Определено са нещо уникално и са ефективни.

      Delete
  2. Любимите ми спрейове за тяло ( както и любимите ми лосиони) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Лосионите са също много хубави, припомни ми да си взема нещо ново :)

      Delete
  3. Преди 7 години мисля, ме изненадаха със спрей, лосион и парфюм на марката. Лосиона ми беше фаворит и свърши прекалено бързо, парфюма и спрея и до ден днешен пазя. Знам че звучи смешно, че още ги пазя, но те просто не са променили по никакъв начин своите качества. Ароматът им е също толкова силен, както в началото, а факта, че са още живи е просто, защото не бяха моите аромати. Спрея мирише на роза, наистина хубава роза, но просто не е аромата, с който да се пръскам всеки ден, а за парфюмчето ще излъжа. Идеята, с която споделям това е, че наистина си заслужават тези спрейове. Наистина моите бяха донесени от Америка и знам, че са оригинални за тези в България мога да предполагам само, но честно казано ме съмнява да не са. Обмислям вариант и аз да се снабдя с един, който вече да е по мой вкус :) Поздрави
    П.С. Опаковката им се е сменила като форма, но помпичката е същата и наистина е много качествена :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имала съм няколко лосиона на ВС и аз много ги харесвам, честно казано не си спомням дали ми свършиха бързо или не, но доколкото се сещам бяха доста хидратиращи. Аз като цяло съм доста добре запасена откъм продукти за тяло (благодарение на безбройните кутии, които поръчвам) и много рядко ми се налага да имам нужда да си купя нещо и то това обикновено са на Aroma лосионите. Имала съм и душ гелове разни, за тях пък изобщо не мога да се сетя как са, но общо взето как може да се представи един душ гел? Парфюмите не съм купувала, но като бях в Щатите преди няколко години доста от мацките покрай мен си бяха накупили по няколко и ако не се лъжа бяха доста хубави.

      Delete
  4. Приятелка ми носи редовно от продуктите на Виктория Сикрет и имам 2 такива спрея - много ги харесвам, наистина са доста дълготайни и се здържат върху кожата с часове :)
    Ще намина и аз през Лили, за да видя с какво разполагат .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кои са ти любимите аромати? Искам нещо по-свежо за лятото аз :) Имат един с цитруси, но се притеснявам да не е кисел.

      Delete