Memebox Global #10

June 3, 2014

Здравейте, момичета!

Много ми се иска да можех да ви покажа каква е ситуацията вкъщи, за да видите сами как почти няма свободна повърхност, която да не съм превърнала в импровизирана масичка за грим. Имам толкова много козметика, че започвам леко да се паникьосвам, защото не ми се е случвало до момента да съм в подобна ситуация. 
Съвсем скоро ще ви покажа кои продукти изразходвах през последните седмици и сами ще си дадете сметка, че бях доста активна при оползотворяването на част от "резервите си", но просто имам от всичко по много и в момента се опитвам емоционално да се подготвя за голямото пренареждане, което ме очаква тези дни..

Всъщност запасите ми се дължат предимно на кутиите, които поръчвам непрекъснато - Glossybox и Memebox, като вторите направо ме заливат с нови неща - два пъти месечно. Тотално съм пристрастена към корейската козметика и ми е много трудно да свикна с мисълта, че света няма да свърши ако пропусна няколко от техните кутии. Те от своя страна изобщо не ми помагат, защото непрекъснато правят промоции и предоставят кодове за намаление, което ми спестява доста пари. 
Цената на всяка кутия (с доставка ) е $29.99, възползвайки се от намаленията обикновено заплащам нещо средно между $24.99 и $19.99, а последната ми поръчка бе на стойност $8.99. Горещо ви призовавам ако проявявате интерес към Memebox, да се абонирате за newsletter-a им, за да получавате навреме информация за новите кутии и промоции. Всъщност тези промоции се осъществяват чрез автоматично добавяне на точки към акаунта ви, така че ако все още нямате такъв, регистрирайте се днес. Всяка точка се равнява на 1$, всяка регистрация автоматично ви дава бонус от 2 точки.
За повече информация относно поръчката и впечатленията ми като цяло може да прочетете първата ми публикация по темата - Memebox #3
Няколко пъти съм го споменавала, но все пак смятам, че е важно - обикновено продуктите, които се разпращат са свързани с грижата за кожата и по никакъв начин не са съобразени с индивидуалните нужди, така че ако например сте с много чувствителна кожа или супер омазняваща се, помислете добре дали нещо такова би ви влезнало в употреба.

Тези дни очаквам да пристигне 11-тото издание на "Глобалната" кутия, за това ми се стори добра идея да ви покажа какво получих в 10-тото издание и евентуално да разбудя любопитството ви и да ви подтикна и вас да си направите поръчка.


Този път бяха включили "само" 6 продукта, повечето от които обаче са в пълен размер и като цяло нямам никакви оплаквания. Определено ми липсва декоративната козметика и супер много искам да пробвам корейски червила, ружове, моливи, хайлайтъри и пудри. Междувременно обаче ми се предоставя възможност да пробвам всички възможни спрейове под слънцето, а опита ми с корейските BB кремове е на почти професионално ниво.




1. Atopalm Moisturizing Eye Repair Serum - 15ml / Full Size Product 15ml/49$
2. Drww Multi-Action Smart Cream Gel - 70ml / Full Size Product 70ml/59$
3. Mise en scene Curling Essence 2x - 150ml / Full Size Product 150ml/14$
4. Caolion Mool Pool Deep Cleansing - 75ml / Full Size Product 75 ml/19$
5. Hanskin Bio Origin Royal Ampoule BB SPF 30 PA++ - 5ml / Full Size Product 25ml/45$
6. Dewytree Ginseng Nutritious Black Mask - 30g / Full Size Product 30g/4$



Изключително съм доволна, че започнаха да разпращат по-често маски за лице, защото всички, които съм пробвала до момента са ми се отразили отлично и честно казано смятам, че този тип продукти са практични и нещо, което мога да използвам веднага.
От друга страна колекцията ми от кремове за очи доста се е разпростряла и съм отлично запасена за следващите няколко години. Ефект не виждам, като изключим по-комфортното усещане от добре подхранената кожа, за щастие нямам още бръчки.
Измиващия гел за лице е също продукт, който не ми е необходим в момента, но този изглежда интересен - не съдържа масла и е подходящ за чувствителна кожа, обещава да разтопи (използвали са точно тази дума в описанието) дори най-водоустойчивият грим (фон дьо тен, очна линия или червило). Интересно е, че трябва да се използва на суха кожа, самият продукт е с гелообразна текстура, но след известно разтриване върху кожата се втвърдява и веднъж стане ли прекалено твърд, за да се "разточва" върху лицето, трябва да се отмие с топла вода. 
На Hanskin са ми пращали и преди BB крем, ненавиждам го, като цяло не съм супер впечатлена от корейските BB кремове, прекалено малко време издържат върху кожата, не прикриват добре недостатъци и някои от тях са доста мазни. Преди време обаче бях получила такъв на Dr. Jart (ще ви говоря за него в публикацията за празни опаковки) и тотално ме отвя. Каквито и суперлативи да използвам, за да го опиша, ще са малко. Факта, че бях на път да се разплача, когато ми свърши е достатъчен, за да стане ясно колко ми е харесал. Задължително ще се купува.
За крема за къдрава коса нямам много какво да кажа, защото моята е права като клечка и с удоволствие бих го подарила на някого, който би го използвал по предназначение.

Това е! 

Много, ама много харесвам Memebox и съм изключително доволна от това колко бързо пристигат кутиите ми. Дори с обикновена доставка са тук за по-малко от седмица, не съм плащала никакви допълнителни митнически такси, а най-важното е, че всеки път ми е супер любопитно да разглеждам съдържанието. Продуктите са много интересни и различни от всичко останало, което се предлага в нашата част от света и винаги е забавно да пробваш нещо ново. 


6 comments

  1. Искам да си поръчам кутия и видях, че са излезнали "Глобалните" кутии #12 и #13. Сега ме вкараха в мислене, коя да е от двете :( Понеже ще ми е първа такава и искам да пробвам корейските ВВ-та да те питам тези кутии ли са най-подходящи или да се огледам и за Luckybox-a. Ели от Maquilab писа, че Global са най-сполучливи. Ти какво мислиш :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Мартина!

      За съжаление няма как да се предвиди какво са решили да включат в следващите издания на кутиите, самите те не издават много и е много трудно да се ориентира човек какво точно да купи. Доколкото на мен ми е известно - Lucky Box съдържа компилация от най-успешните и харесвани продукти, които са присъствали в Global, но дали е точно така от личен опит ми е малко трудно да кажа. Ако искаш конкретен съвет - бих ти казала да си вземеш Global Edition-a, не зная дали ще съдържа BB крем, но шанса да получиш нещо по-забавно и оригинално определено е доста по-голям. Този месец дори бяха включили малко декоративна козметика (11-тото издание).

      Delete
    2. То и това му е интересното да не можем да предвидим какво ще има :) мерси за съветите ще заложа на Global 12 или 13, а ако не получа това, което търся ще си намеря оправдание за следващата <3
      Благодаря ти, че ни запознаваш със съдържанието на тези интересни кутийки, а после чакаме и ревюта :)

      Delete
    3. Good sharing, Glossybox and Memebox are one of the Korea’s greatest beauty ongoing services, box way up about several to six cosmetic goods or biological samples and ship those to subscribers each month. Read more at:
      http://kidbuxblog.com/glossybox-and-memebox/

      Delete
  2. На мен българските кутии ми развалиха интереса за такъв тип абонаменти. Следя обаче твоите постове за чуждите с голям интерес и тези корейските са доста интересни. Този път впечатляваща кутия!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Според мен на този етап българските кутии просто не са добри и на мен като на човек, който лично е запознат със съдържанието на няколко международни издания, ми е просто жал да видя какви неща изпращат и то за никак малко пари. Вместо 2 месеца Pink, ще си взема червило на MAC, което ще ползвам една година и ще ми харесва.

      Delete