Products Worth The Hype

June 16, 2014

Здравейте, момичета!

Тъкмо се бях поосвободила и ми се отвори възможност да поработя за седмица, помагайки на познати на приятеля ми. Много съм благодарна за възможността, имайки в предвид, че съвсем скоро заминаваме на почивка и малко екстра финанси със сигурност ще ни се отразят добре. Междувременно се опитвам и да ви подготвя малко публикации за четене, които да пусна докато съм в България, тъй като съм твърдо решена да оставя лаптопа вкъщи. 

От доста време ми се иска да направя публикация, в която да ви разкажа за продуктите, които съм си купила, повлияна от популярността им в интернет и реших най-накрая да осъществя тази си идея предлагайки на вашето внимание малка колекция от най-успешните ми покупки. 

Освен, че блогвам за удоволствие, аз съм преди всичко читател и подобно на всички вас преглеждам любимите си блогове и youtube канали, за да черпя вдъхновение и да съм в час с всичко ново, което се предлага на пазара. Не е тайна за никого, че блогърството в чужбина е доходоносен бизнес, а youtube влогването е направило не един или двама млади милионери, така че обикновено имам едно на ум, преценявайки на кого да посветя времето си или да се доверя за препоръка. Не са малко и тези, които истински обичат козметиката и това си личи във всичко, което правят, именно техните съвети и предложения взимам под внимание и когато по-голямата част от тях възхваляват качествата на даден козметичен продукт, то шанса да си го купя се увеличава драстично. Истината е, че по-голямата част от тези ми покупки са наистина успешни и са нещо, което използвам редовно, тествала съм в различни ситуации и моменти от живота си и знам какво в тях ги прави специални в моите очи. 


Разрових се из бездънните чекмеджета с какви ли не съкровища събирани през последните няколко години и събрах за вас това, което най-много обичам и нямам търпение да ви разкажа защо.





Четките на Real Techniques са сред най-популярните в интернет пространството и почти няма блогър, който да не е изказал безрезервната си любов към тях. Бях скептична, изглеждаха ми пластмасови, изкуствени и честно казано с малко детски дизайн. Благодарение на няколко промоции в любимите ми сайтове и един специален човек, вече мога да се нарека горда собственичка на цели 5 от четките на Sam от Pixiwoo. Отваряйки опаковката и докосвайки косъмчетата, които се оказаха невъобразими меки нямаше как да не се запитам къде съм спала до сега.. The Core Collection съдържа 4 четки, които имат различни предназначения, но общото между тях е, че са изработени изключително добре, олекотени са, но в същото време, достатъчно стабилни, мият се лесно, съхнат бързо и до този момент не съм забелязала да се разлепят, скубят или губят форма. Четката за руж от розовата серия обаче е тоталният ми фаворит и е неразделна част от направата на всеки един грим в моя живот. Отрязана е много добре и осигурява прецизност, ако такава е необходима, разстоянието между косъмчетата позволява по-естествен финиш и е толкова мекичка, че прави преливането на всякакви прахообразни продукти истинско удоволствие. Използвам я и за нанасяне на пудра.
Нямам търпение да разширя колекцията си и е само въпрос на време, докато си купя всички набелязани.
Ако подобно на мен сте проявявали интерес към Real Techniques, но сте изпитвали съмнения относно качеството или функцоналността им, горещо ви препоръчвам да се отърсите от притесненията си и да поръчвате смело, за мен лично се оказаха незаменими, дано и за вас се превърнат в такива. Цената за щастие е достъпна, а ако следите за промоции, може да си ги вземете дори по-изгодно.


MAC са известни с хубавите си четки, но ако има една, която е тотален и култов фаворит, то няма съмнение, че става дума за 217 - blending brush. Малката пухкава четчица с бял косъм е част от арсенала на не един или двама популярни гримьори и мога да се похваля, че стана мое притежание съвсем в началото на "блог кариерата" ми. По онова време бях студентка, без собствени доходи и да отделя 42 лева за нещо такова, беше наистина голямо събитие в живота ми. За щастие много бързо оцених качествата ѝ по достойнство и вече няколко години сме неразделни. След милион измивания не е променила така специфичната си форма, не се е разперила на всички страни (Hello Sigma!), не се скубе и все така мекичка. Дали ще предпочетете да преливате границите на грима си с нея или да поставите определен цвят в сгъвката на окото, дали ще я използвате за нанасяне на основния цвят или дори за кремообразния си коректор, зависи единствено от вас, но освен ако не сте с много малки очи, които имат нужда от нещо наистина детайлно, смятам че инвестицията ще ви се отплати, защото ще има четка, на която да разчитате година след година.



Сенките на Urban Decay буквално взривиха интернет с появяването си преди няколко години. Помня много добре, гледайки Kandee Johnson как се бях размечтала да си имам и аз нещо такова. Стигнах до там, че отчаяно помолих колега на майка ми да ми я издири при командировката си в чужбина (той се оказа между другото много отговорен и доколкото разбрах е обиколил не един или два магазина и в крайна сметка, за да не остана супер разочарована ми донесе палитра на Pupa) и помня радостта си, когато си я взех, след като бе поръчана от ebay. До ден днешен няма палитра, която да обичам повече от оригиналната Naked, за мен лично се оказа революционна. Цветовете до един са страхотни, меки, пигментирани, лесни за нанасяне и преливане. 
Naked 2 отново съдържа телесни тонове, но този път са предимно в по-студената гама, опаковката променена и подобрена (въпрос на вкус), но със същото уникално качество. Не мога да кажа, че доби култовият статус на предшественика си, но все пак смятам, че е достатъчно популярна, за да бъде включена в днешната публикация. Ще излъжа ако кажа, че всички цветове до един са ми любими (както в Naked 1 между другото), имам си изявени фаворити, но все пак я намирам за многофункционална и я слагам в графата "много необходими".



Сенките на Wet n Wild на мен лично много ми наподобяват като качество и усещане на тези на Urban Decay. Имам няколко техни палитри, които в по-голямата си част са ми подарък и които честно казано едва ли щях да се престраша да си купя сама, тъй като по онова време не се предлагаха в Европа, а и ми изглеждаха леко съмнителни.
Ситуацията от тогава се промени и козметиката на Wet n Wild вече се предлага и в България и ако имате нужда от нови сенки, то горещо ви препоръчвам да погледнете първо тях преди да се насочите към други марки. Предлагат се в различни цветови комбинации от по 8,6 или 3 цвята и притежавайки по една палитра от всеки вид, гарантирам, че разлика в качеството почти няма. Да, някои малко повече се разпрашават от други, но като цяло са еднакво добре пигментирани за всички важи с пълна сила правилото "нанасят се като масло".
Тъй като са доста меки, от опит знам, че се чупят доста лесно и препоръчвам да ги пазите от изпускания. 


Сенките на MAC са също поставени на пиадестал в козметичния свят, но разполагайки с вече няколко хубави палитри на Sleek, WnW и Urban Decay, бях на мнение, че подобен разход ми е излишен. И до някъде бях права. Не смятам, че превъзхождат кой знае колко голяма част от останалите ми сенки и макар разнообразието от цветове и финиши да е истинското им предимство в случая, дълго се въздържах от подобна покупка. 
Винаги съм била на мнение, че ако човек е убеден, че ще използва даден продукт всеки ден и по някакъв начин това ще му помогне да подобри визията си или да се почувства по-специален например, си струва от време на време да отделим пари за някоя по-екстравагантна покупка. Това в моя случая се оказа Satin Taupe.. Няма две мнения, че въпросният нюанс е сред най-емблематичните на MAC и че не е толкова трудно да му се намери алтернатива, но докосвайки се до него изведнъж се отърсих от всичките си притеснения и измислени причини и тотално се влюбих. Аз лично умирам за подобни сивкаво-кафяви нюанси и ги нося почти ежедневно било то под формата на сенки, молив или някакъв акцент. Така се получи, че със Satin Taupe си паснахме до там, че го носих всеки ден в продължение на 2-3 месеца на работа, без да си дам сметка за това. 


Хайлайтъра на Dior - Amber Diamond е може би най-издирваният от мен козметичен продукт в живота ми. Гледах безброй ревюта, суочове и отзиви за него и бях силно заинтригувана, тъй като, смятам че по онова време нямаше много алтернативи на пазара. Самата аз имах няколко хайлайтъра, но нищо, което да притежава УАУ фактор и усещах липсата на подобен продукт в колекцията си. Супер стряскащата цена не ми беше по джоба и помня, че на няколко пъти отлагах покупката за по-специален повод. Поводът дойде, но с него и разочарованието ми, че е изтеглен от Европейския пазар. Разочарованието бе голямо, но аз бях твърдо решена да го притежавам и впрегнах роднини и познати да го издирват по летищата. В крайна сметка комадировка на майка ми до Щатите ме сдоби с така мечтания продукт и до ден днешен е неразделна част от рутината ми. Цветовете са в златната гама, топли като цяло - в лявата си част са по-светли, а в дясната потъмняват. Блестящите частички макар и доста интензивни не са натрапчиви, а самите цветове могат да се смесват или използват поотделно, както върху лицето, така и върху очите. Нямам по-издръжлив и забелязващ се хайлайтър.

При редактиране си дадох сметка, че фокуса на снимката е лош, ще направя нова при първа възможност.

Миналата година в началото на лятото Maybelline пусна нова линия - ColorSensational Vivids, която съдържа искрящи и запомнящи се цветове. Определено на масовия пазар липсваше подобна колекция и вероятно за това се забелязаха и отличиха толкова много. 
Аз много рядко нося такива спиращи погледите нюанси върху устните си и макар да ми бяха интересни, нямах намерение да си купувам което и да е било от тях. По стечение на обстоятелствата се сдобих с цвят наречен - Shocking Coral, който е смесица между коралови и розови тонови, като при мен клони повече към розово. Само едно минаване върху устните е достатъчно за интензивен и равномерен краен ефект, а формулата е доста хидратираща и комфортна за носене. Не знам дали цвета спада в категорията "шокиращ корал", но определено остави мен в шок, защото се престраших да го нося навън и то няколко пъти и както се очертава е на път да ми помогне да преодолея фобията си от наличието на цвят в живота ми.


The POREfessional на Benefit е силиконова база за лице, която струва нещо от сорта на 60-70-80 лева. Слави се като един от най-добре прикриващите пори праймъри и благодарение на тестер от Glossybox, имах възможност да се уверя в способностите му. 
Като цяло аз нямам проблем със силиконови бази, но някои от тези, които съм пробвала усещам доста тежки ако времето е топло и дори са омазнявали кожата ми в един или друг момент. Този обаче се оказа с много лека формула (оцветен е в телесен цвят, който обаче при нанасяне не придава видима разлика) и не само, че по никакъв начин не утежни грима ми, дори забравям, че съм го нанесла. Големият въпрос обаче е - чак пък толкова добре ли прикрива порите? Моят отговор е - да. Имам няколко разширени пори в зоната на бузите и този продукт ги запълва и изравнява, а след като нанеса фон дьо тена си, ги прави незабележими. Друг е въпросът, че мен лично не ме дразнят чак толкова, че отчаяно да се опитвам да ги прикрия, а и мога да постигна сносен ефект с по-евтина база. Това не прави The POREfessional лош продукт, дори напротив... Прави го много, ама много хубав и ефикасен, само че твърде скъп.


Топ лака на Seche Vite за мен е необходимост и откакто открих за съществуването му, лакирането на ноктите ми се превърна от досадно занимание в любимо хоби. Няма друг продукт, който за няколко минути да прави 3 слоя лак сух на допир, а на мен това ми е важно. Не съм човек, който седи с ръце във въздуха и не пипа нищо за 45 минути, нямам търпението и времето за това и Seche Vite за мое щастие ми спести необходимостта от това. 
На всичкото това блясъка, който дава на ноктите ми може да се сравни с този на гел-лак и дори, знаейки, че се сгъстява бързо и на практика да не мога да изразходвам цялата бутилка преди да трябва да го хвърля, го намирам за незаменим.


Fiji на Essie е  постоянно включван в какви ли не класации за любими продукти и аз отговорно заявявам, че действително има за какво. Сега няма да как да излъжа, че формулата е кофти.. Препоръчвам няколко тънки слоя - 3,4, като аз лично ги оставям да изсъхнат преди да нанеса следващия, тъй като в противен случай следите от четката много си личат, поне аз нямам таланта необходим за справяне с "трудни формули". 
Цвета обаче е уникална смесица от бяло и бебешко розово и в зависимост от тена изглежда по-различен начин. При мен почти винаги клони много към бяло и ми се е случвало, гледайки снимки в интернет на други момичета, които го използват да се чудя за един и същи лак ли става въпрос, защото няма нищо общо с действителността. 


First Aid Beauty се завъртя из интернет пространството сравнително наскоро, поне сред тези блогъри, които аз следя. Доста се заговори за измиващия им крем за лице и аз се престраших да видя за какво става въпрос. Истината е, че продуктът е много успешен и поддържа кожата ми в едно доста прилично състояние. Виждам и усещам, че е почистена добре от грима, в същото време усещам порите си почистени и тотално липсва неприятното премито усещане. Излиза под формата на бял крем, разнася се равномерно навсякъде и с помощта на малко вода се разпенва. 


Маската за коса на Macadamia исках да пробвам отдавна по препоръка на не малко от любимите си блогъри. Наясно съм, че съдържа силикони и като цяло не е оптималния вариант за тотално съживяване на косъма, но поради причини, които аз не разбирам при мен просто действа. Винаги след употреба косата ми е мек и по-лесен за разресване, усещам фризурата си овладяна и виждам видим ефект в състоянието на краищата си. Не усещам косъма утежнен, слепнат или омазнен и не знам какво точно слагат в нея и дали ефекта не е само привиден, но в моите очи славата ѝ е оправдана и съм доволен клиент.

Това бяха всички продукти, които подбрах да ви покажа. Публикацията стана малко по-дълга, отколкото ми се искаше, но както често се получава при мен всеки продукт си има история и исках да ви я споделя. 
Пожелавам ви успешни покупки и приятно гримиране, всичко е за удоволствие и по-добро самочувствие.


19 comments

  1. Чудесен пост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди. Радвам се, че ти е било интересно.

      Delete
  2. Чудесна публикация и аз съм много доволна от продуктите на Macadamia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Мая! Аз обожавам продуктите на Macadamia и по-специално олиото им, което използвам вече от повече от година. Пробвала съм да съм без него след баня, но определено ми липсва и усещам косата си доста по-суха, след като ми свърши ще потърся някаква алтернатива без силикони, дано има по-добър ефект и евентуално някакви заздравяващи свойства.

      Delete
  3. Къде намираш продуктите на wet'n'wild в България? Аз до сега съм ги виждала само в един магазин на Рефан и то без серията color icon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Доколкото ми е известно продуктите им могат да бъдат намерени в магазини Рефан, както и в някои онлайн български магазини, например http://beautyshop.bg/manufacturer/82/wet-n-wild.html. Поздрави.

      Delete
  4. За хайлайтъра на диор все едно чета за себе си. И аз си бях наумила да го имам и се сдобих с него благодарение на една от приятелкие ми, която живее в САЩ. Това е най-любимият ми продукт. заслужава си хвалбите и цената.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Необяснимо е за мен защо е изтеглен от продажба в Европа, имайки в предвид, че поне тук до този момент не са му пуснали никаква алтернатива. От време на време поглеждам какво предлагат и на няколко пъти съм питала консултантките дали имат някакъв друг хайлайтър, който да бъде сходен, показват ми само един от Nude серията им, който поне според моите представи не отговаря на това, което търся. Да са живи и здрави роднините и приятелите, да помагат и да поощряват капризите ни :)

      Delete
  5. Жени, сборните постове са твоята сила.. Много ги обичам :) Записах си за четката на MAC, а от останалите неща поне половината съм опитала и подкрепям мнението ти.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Изключително си мила и искам сърдечно да ти благодаря за подкрепата и препоръките. На мен също тези публикации са ми много любими за писане, но за съжаление ми отнемат твърде много време, а и се старая все пак да има някакво разнообразие. Скоро надявам се да пусна втора част и на Let's have a talk, за да се поотпусна да си споделя мислите и да заформим една хубава дискусия.

      Delete
    2. P.S. Не мога да повярвам, че не си си купила 217 все още, ако имаш път към магазин на MAC, можеш да ги помолиш да ти я покажат в действие и да прецениш как ще ти се стори.

      Delete
    3. Ще чакам публикациите от този тип за споделяне на мнение :)) Имам път скоро натам и дори веднага след този пост осъзнах, че ми трябва вече тази четка. Наумих си да поръчам първо китайските, после тези на Саманта и сега е ред на нещо по-висок клас. Постепенно обновявам колекцията :))
      В момента дори умувам дали да не спретна една разходка до "Златна рибка" за маската, но доста козметика натрупах само за месец и чакам още няколко поръчки :) Луда работа!

      Delete
  6. Ох тая MAC четка.. колко много я обичам и аз. Магическа е. Те техните всичките са де.. аз в началото се гръмнах директно с 5. Още си се глезя с тях. :)
    А след тоя пост направо искам да си купя почти всичко, което си споменала.. не е хубаво да ги пишеш така зарибяващо. :D
    Мерси много!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти от сърце, радвам се, че ти е било интересно да четеш, думите ти значат много за мен.
      Аз не притежавам много четки на MAC, макар че има няколко, които планирам да си взема в бъдеще време, мога да ти препоръчам обаче 239, бях се подвела по gossmakeupartist, че да притежаваш подобна четка е излишно и дълго време я избягвах умишлено. Далеч не я намирам за излишна обаче и ми върши отлична работа.

      Delete
  7. Много полезен пост,всички неща са невероятни.От кои сайтове да потърся четките на Сам?От доста време съм си набелязала доста от тях.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Четките ги има в iherb, ако искаш може да ползваш кода за -5$:
      www.iherb.com/?rcode=QKD563

      Delete
    2. Здравей, благодаря ти, много се радвам, че съм била полезна.

      Специално моите четки си купих от www.lookfantastic.com и използвах код за намаление, не мога обаче да се сетя точно дали беше -20 или -15%, при всички положения ми се стори добра сделка. И feelunique, и hqhair постоянно имат промоции.

      Delete
  8. Да. Предните момичета са безкрайно прави. Голямо удоволствие ми беше да чета. По някакъв начин виждах себе си. Тези youtube блогърки ни побъркват. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, много! Аз също имам слабост към youtube, но далеч положението не е, както беше преди. Научих се да се контролирам и обикновено гледам да не пазарувам импулсивно, а да преспя и на следващия ден ако реша, че все още искам дадения продукт, да го поръчам. Определено виждам резултат, в крайна сметка колко козметика му трябва на един човек? Хубаво или не, не може да имаме всичко :)

      Delete