Нови придобивки - MAC, Maybelline, Estee Lauder

June 25, 2014

Здравейте, момичета!

Не е тайна, че имам проблем с пазаруването и колкото и да се опитвам да се ограничавам, отдаде ли ми се възможност да се сдобия с нещо новичко, рядко подминавам. Така съвсем неусетно се оказвам с кошница пълна с нови продукти за показване и ентусиазма така ме грабва, че бързо забравям за обещанията и намеренията си.
Както вече се досещате, днес ще ви говоря за последните си преживявания и какво намери място в кошницата ми при едно съвсем невинно преглеждане на шведски онлайн магазин за козметика.

Предисторията този път е сравнително кратка.. В Швеция козметиката струва много. Надценката е толкова висока, че обикновено ме отказва да купувам каквото и да е, с изключение на някой и друг лак от време на време или продукт за устни, който супер много ми е грабнал вниманието.
Веднъж годишно обаче най-голямата дрогерия в страната - KICKS, прави намаление (30%-70%) на една доста голяма селекция от продукти - от масовите до свръх луксозните марки.  В допълнение към това намалени продукти се предлагат и в същинските магазини и ако човек има малко повече време и търпение може да се сдобие с хубава козметика за доста малко пари.
И ако това не е достатъчно, всяко лято имат намаление на целия си асортимент в онлайн магазина и което важи за абсолютно всички марки и артикули. Миналата година беше 20%, тази е 15%.


Картинката предполагам ви стана ясна и няма да се впускам в излишни подробности, но да кажем, че просто нямаше как да не се възползвам и никак, ама никак не се чувствам виновна.



Бях си набелязала едно червило и гланц на Guerlain, но докато се наканя да се престраша да си купя и цветовете, които исках бяха свършили. Определено намерих някои доста привлекателни продукти в секцията за намаления, но така и не се спрях на нищо конкретно. За малко да помисля, че шопинга ще ми се размине, когато попаднах на очната линия на Maybelline от серията Master Precise.
Използвам очна линия често, като през последния месец почти ежедневно и имам известен опит с този тип продукти. Конкретно тази на Maybelline определено ми е сред фаворитите и не се поколебах да се възползвам. Въпреки, че знам за какво става дума, първата опаковка, с която разполагах, забравих отворена, така че наново ми предстои да тествам издръжливостта и за колко време ще ми стигне.
Оригиналната цена в магазините на този продукт е 99kr, аз платих 69,30.


Отново на Maybelline, само че вече от 15%-тното намаление, окото ми се спря на коректора им от серията Fit Me, за който съм чувала какви ли не невероятни отзиви и коментари. Всъщност в момента имам спешна нужда от коректор, защото без да искам изпрах (в пералнята, ще ви спестя подробностите) този, с който разполагах. Спрях се на най-светлият нюанс - 10 Light и с изненада установих, че ми едва една идея по-тъмен, отколкото би ми се искало. При всички положения ще го вкарам в употреба, само да ми хареса, начини винаги се намират.
С напредването на възрастта сенките под очите ми са все по-изразителни и докато преди не ме притесняваха особено, то вече все повече ги забелязвам, а след няколко коментара от приятеля ми - "защо си синя под очите", изпитвам непреодолима нужда да се намацам основно две секунди, след като съм си отворила очите.

Малко е извън темата, но си дадох сметка как няколко невинни коментара могат да ти създадат комплекс и да ти понижат самочувствието от един път, може би някой път ще поговорим за това малко по-подробно.
Оригиналната цена в магазините на този продукт е 99kr, аз платих 85,15.

Планирайки какво да си купя от намалението, доста се замислих кой би бил най-удачният вариант да си похарча парите, като от една страна си купя нещо ново, а от друга нещо, което би ми било необходимо.
Тук е моментът да ви припомня, че миналата година след подобна промоция се сдобих с няколко продукта на MAC, които използвам и до ден днешен, така че реших отново да заложа на тях и да си поръчам няколко отдавна набелязани нещица.
Нека не се лъжем, друг пъ няма как да хвана MAC на намаление, а така или иначе си имам слабост към тях.


На челна позиция в wishlist-a от много време се намира един коректор, който доста пъти възнамерявах да си купя, но поради една или друга причина все подминавах. Дори в миналогодишната публикация ви бях споменала за него и че проявявам сериозен интерес. Този път реших да действам и вече съм горда притежателка на Pro Longwear Concealer в цвят NC20. Доста обмислях дали да не си взема по-светлият нюанс, но в крайна сметка се спрях именно на този, защото все пак е лято, а и аз често използвам лосион за изкуствен тен, така че ми се искаше да имам нещо, което да мога да нося, когато съм по-тъмна.
Нямам до този момент никакви впечатления от продукта, защото не съм го пробвала, но ми направи впечатление помпичката му, нямам спомени до този момент да съм използвала друг коректор с подобен апликатор.


Omega на MAC заглеждам от почти две години и няма път, в който да съм била в някой от техните магазини и да не съм се залепила моментално за конкретно този цвят. Определено намирам интересен този факт, имайки в предвид, че самият нюанс е доста простичък и дори невзрачен, но на мен сиво-кафявите цветове са ми най-любимите на света и ако мога бих ги носила до края на живота си (което и всъщност правя).
Въздържах се да си го купя поради някакви незнайни за мен причини, а действително на пръв поглед поне не притежавам нещо подобно в някоя от палитрите си и то особено с матов завършек.
Учудена съм, че започнах да проявявам интерес към сенките на MAC, след като толкова дълго време тотално ги игнорирах, но след супер успешната ми покупка на Satin Taupe (който съм издълбала много сериозно), се престраших и определено съм доволна. Следващ в списъка е Woodwinked.


Много харесвам червилата на MAC и самата аз не притежавам кой знае колко като бройка, но пък си ги нося често. От доста време исках да си купя нещо ново и след като се отървах от голяма бройка остарели и скучни червила, осъзнах, че ми липсва хубав ежедневен nude. След малка справка в нета се спрях на Creme D'Nude. Допадна ми факта, че е смесица между бежово и розово, а аз именно към такива телесни тонове имам слабост. Завършека му е cremesheen и макар и да не съм го ползвала все още, от тестването върху ръката останах с впечатление, че формулата не е плътна, а самият цвят не е кой знае колко наситен само с един слой. Определено останах приятно изненадана, имах известни опасения, че може да се окаже плътен като коректор и тотално да заличи устните ми, на пръв поглед ми изглежда добре.


Самата аз не вярвам, че си купих молив за устни, тъй като подобни продукти нося веднъж на пет години и поне на мен са ми абсолютно излишни. Спрях се на Subculture, който да нося в комбинация с червилото - Creme D'Nude, по препоръка на любима блогърка, която от години ползва тази комбинация и непрекъснато я хвали.
В интерес на истината се изненадах, че Subculture се оказа толкова кафеникав, някак си си го представях по малко по-различен начин.
Използвах го вече няколко пъти и го комбинирах с няколко различни червило - както такива в по-розовата гама, така и няколко по-телесни. Определено веднъж леко размазан с четчица на мен ми харесва в пъти повече и изненадващо се оказа доста универсален. Със сигурност е нюанс, който лесно може да бъде намерен из асортимента на почти всички дрогерийни марки, така че за в бъдеще вероятно ще се насоча натам.
Не е от този тип кремообразни продукти, всъщност се оказа с доста твърд писец (според моите представи), но пък това определено улеснява работата с него, не се чупи или огъва, а шанса да се прекали или удебели излишно зададената линия отсъства.

Имам достатъчно ружове в колекцията си и след последната ми покупка на Rockateur, бях твърдо решена да сложа точка на тези си покупки, за да мога спокойно да се фокусирам върху това, което имам. Именно, заради тези си намерение съдбата реши да се пошегува с мен и за пореден път ми стана ясно колко са ми слаби ангелите, защото както сами ще се убедите след малко, си купих именно руж. Отново.


Историята е следната. Купих си късичко яке от велур и кожа.. В магазина продавачката изрично ме предупреди да внимавам, защото материала е много деликатен, да го пръскам редовно с не знам си какво и най-вече да го пазя от намокряне, защото има шанс да стане на петна. Събуждам се на следващия ден, поглеждам през прозореца - слънчице, чува се детски смях, птички пеят. Идилия. Сложих си новото якенце и се запътих към центъра на пазар.  Тъкмо слизам от автобуса и си давам сметка, че ръми. Обхваща ме паника, замислям се дали да не си съблека якето, но нямам къде да го сложа, в крайна сметка какво да правя.. Хоп в козметичния магазин. 
Разхождам си се аз безгрижно, заобиколена от най-любимите ми неща на света, тествам всяко червило и руж, което ми се изправи пред очите, когато с ъгълчето на окото си фиксирам невзрачна кошница. Без някакви рекламни стикери по нея, пълна с продукти увити в найлони. Изстрелях се като изтребител натам и познайте изненадата ми, когато си дадох сметка, че кошницата е пълна с продукти на Dior, Lancome, Estee Lauder, YSL, Bare Minerals и Clarins. Всички с над 50% намаление. Имаше какви ли не палитри, червила, коректори, лакове за нокти, пудри, ружове и прочие красоти, от сравнително нови колекции, които ме изкушаваха да си ги купя. Съвсем на дъното, без найлон и без никакви обозначителни знаци стоеше кутийка на Estee Lauder. Oтворих я и с изненада установих, че съдържа един руж от миналогодишна колекция, който аз на няколко пъти имах намерение да си купя. Оказа се, че струва само 25 евро и щастлива и доволна си го взех.


Tease Illuminating Powder Gelee Blush е нещо средно между руж и хайлайтър, в зависимост от цвета на кожата може да се използва по различен начин. Вчера го носих за първи път и ми се стори доста леко пигментиран, но се наслагва добре и си мисля, че добре би се комбинирал с друг руж, като основа например. Финиша е почти металически, но в границите на умереното. Много е красив, супер различен от всички останали ружове, които имам и вече съм сигурна, че ще е любимият ми за лятото.

Subculture, Eyeliner, Creme D'Nude, Tease, Omega

С това се изчерпват и преживяванията ми в козметичните магазини и онлайн шопинг приключенията. Понапазарувах стабилно, но пък щом е на промоция не важи, нали? Реално човек спестява пари. Така го виждам аз. 

Утре се прибирам в България! Излишно е да казвам, че ме очаква много обикаляне и пазаруване, набелязала съм си някои неща, но ще се радвам ако ми оставите някои предложения за хубави продукти, които сте си купили напоследък. Нямам търпение.
Подготвила съм ви няколко публикация, които да си четете, докато ме няма. Няма да си взимам лаптопа с мен този път, за да се откъсна малко от интернета, но ще наглеждам коментарите ви през таблета. 

Пожелавам ви прекрасен ден!


9 comments

  1. Страхотни неща си си взела ! И аз ползвам коректорът на Maybelline и страшно много ми харесва.

    ReplyDelete
  2. Ох, ружа <3 <3 <3 И останалите неща са прекрасни, но ружът направо ми открадна сърцето <3

    ReplyDelete
  3. Страхотен пост, всичките неща ми харесват, а ружа на Esteе е уникален <3

    ReplyDelete
  4. Ееее, Жени, страшен удар с ружа на Estee Lauder! Той се изчерпа светкавично навсякъде, явно този те е чакал точно теб :) Прекрасни нещица си си взела, да си ги ползваш с голямо удоволствие :)

    ReplyDelete
  5. Страхотни неща си си взела!

    ReplyDelete
  6. Честито :) прекрасни покупки и то все обмислени :) без ружа, но то си е бонус :)

    ReplyDelete
  7. Ох, невероятни покупки. Изчетох поста с голямо вълнение :) Честити! Ще се радвам скоро да се видим, като си в страната ;)

    ReplyDelete
  8. И аз съм възхитена от начина по който ни разказа за тези красиви покупки!
    Поздрави!

    ReplyDelete