Нови придобивки - Януари 2014

January 23, 2014

Здравейте! 

Опитвам се да ограничавам пазаруването, доколкото ми е възможно, но ето че неусетно съм успяла да натрупам достатъчно нови продукти, че да събера материал за цяла публикация. Почти съм сигурна, че забравям за нещо ново, което съм си взела, защото някак си списъка ми се струва непълен, но прерових всеки шкаф и чекмедже и така не успях да открия какво точно съм пропуснала. Важното в случая е, че ще видите някои от актуалните ми любимци, пък останалото (ако въобще има такова) ще запазим за някоя нова статия.


Ще забележите тенденцията, че декоративната козметика почти отсъства, много ми се иска да изпразня няколко започнати опаковки преди да се затрупам с нови и интересни продукти за тестване. При нас не помня от кога не са внасяли нищо ново нито на Maybelline, нито на L'Oreal или пък на друга от масовите марки, които обикновено следя. Нямаме си нито Revlon, нито Essence или Catrice, така че покупките се определят според предлаганото за пазара, а тук това не е много. Като добавим и факта, че високите цени на масовата козметика се доближават до тези на далеч по-луксозни марки, то е ясно, че понякога човек ще предпочете по-лъскавото, Та, така.. Дано скоро се появи нещо, което да ме зарадва и ентусиазира.

Не получавам козметични подаръци по празниците (с малки изключения) и за съжаление нямам с какво да си се похваля. Получих обаче някои други неща, които ми се стори, че могат да паснат на тематиката на блога и ще може да видите поне тях. 




В Коледния wishlist ви показах един парфюм на Lancôme, който ми грабна вниманието, след като получих негов тестер и бях споменала, че задължително ще се сдобия с него по един или друг начин. Когато приятеля ми ме попита дали имам някакви предпочитания за подарък, не се поколебах и си заръчах именно него. La vie est Bellе е супер сладникав, на доста би се сторил дори натрапчив, но моите сетива незнайно се влюбила в него и е факт, че откакто го получих дори и не посягам към друг от парфюмите си, а не е като да нямам алтернативи по принцип.


Продължаваме по темата с парфюмите.. На няколко пъти съм ви казвала, че аз парфюми не си купувам. Обикновено получавам такива по разни поводи, а и финансовотo ми състояние, докато живеех с нашите, не позволяваше такива екстравагантни покупки. Не, че не съм могла да заделя някой лев, но винаги в съзнанието ми е стоял факта, че няма смисъл да си харча спестяванията за нещо, което така или иначе ще ми подарят. Дълги години не изневерявах на тази си философия, но в последно време сякаш интереса ми по темата се разпали малко повече и започнах да заглеждам флаконите из луксозните магазини, само за да открия изцяло нов свят от опияняващи аромати. Да не говорим, че след успеха ми с горния парфюм, добих самочувствието сама да си избирам какво ми харесва или пък не. Попаднах на един локален сайт, който в последно време е доста сериозно рекламиран тук и за мой късмет точно тогава пък имаха и голямо сезонно намаление. Приятеля ми използва от много време мъжката версия One Million на Paco Rabanne, много ми харесва и мога да го разпозная от далеч, та на въпросния сайт пък се предлагаше женската версия, която дори не бях помирисвала. Цената беше много ниска и реших, че няма как да е толкова зле чак и рискувах. Допадна ми, не мога да кажа, че е моят парфюм и е нещо, което бих купувала отново и отново, но нямам проблеми да изразходвам съдържанието в шишенцето.


Боди спрейовете на Victoria's Secret са ми абсолютен фаворит от много време и доста пъти съм ги включвала в различни публикации, така че предполагам повечето от вас са наясно с това. Оставяйки настрана различните аромати, които се предлагат - те са въпрос на индивидуален вкус и предпочитания, най-много харесвам в тях факта, че са супер издръжливи. Всъщност доста по-издръжливи от някои парфюми, които имам. Допада ми, че разпръскват течността равномерно, а не на едри мокри капки, които да се разтичат по тялото. Изключително сполучливи са и задължително в един или друг момент, ще им отделя малко повече внимание в отделна публикация.
За Коледа получих от брата на моя приятел като подарък един от тези спрейове, който обаче вече аз имам. Става дума за аромата Pure Seduction - Red plum & Freesia, който е доста сладникав и плодов, на мен лично ми е сред любимите, но е факт, че вече го притежавам а бутилката е доста голяма и стига за цяла вечност.
До скоро не знаех от къде да купувам въпросните спрейове и се ограничавах до това, което ми бяха подарили, но за мой огромен късмет попаднах на шведски онлайн магазин, който предлага голямо разнообразие от душ гелове, спрейове и лосиони и имам известни притеснения, че може да се отнеса и да поръчам целият възможен асортимент.. Първата поръчка, която направих бе за аромата - Coconut Passion, който е комбинация между ванилия и кокос, като май по-скоро бие на ванилия, отколкото на второто. Отново много силен, много натрапчив, много сладък. И отново много любим. Не знам дали съществува продукт на тази земя, който да ухае на ванилия и да не ми допадне. Пристрастена съм.


Маската за коса на Macadamia Natural Oil е нещо, което съм използвала в миналото и за което бях тотално забравила. Косата ми е в добро състояние, след като изцяло спрях да я боядисвам и нито цъфти, нито е изгорена. Не мога да кажа, че е достойна за реклама на продукти за коса, но имайки в предвид през какво е преминала, може да се каже, че съм доволна от резултатите, които успях да постигна до този момент в грижите за нея.
Тази маска е всъщност наистина много добър продукт.. Не съм наясно с точните съставки и различните им предназначения, но аз виждам резултат в състоянието на косата си още след първата употреба. Използвам я веднъж седмично, като гледам да не слагам продукт в корените, защото забелязвам при себе си омазняващ ефект.


Серумите са непозната за мен територия и много ми се искаше да си взема нещо, което да ми помогне да разбера точното им действие и предназначение. Не исках веднага да дам голяма сума пари, а по-скоро търсех някакъв компромисен вариант, който да е нещо средно, както ценово, така и като клас.
Спрях се на серума на Lumene, обогатен с витамин C, който всъщност е двуфазен. Разклаща се преди употреба, за да се смесят добре двата слоя. Предназначен е за суха кожа и се препоръчва да бъде използван преди крема. Използвам го вече от няколко дни и като изключим факта, че свършва много бързо, нямам някакви конкретни впечатления.


Знаете за моята неувяхваща любов към лаковете за нокти на OPI, гледам да си вземам по нещичко от по-интересните им колекции, защото съм доволна от качеството им, а и от време на време има разни промоции, така че не винаги се налага да платя пълната им цена.
Колекцията в колаборация с Gwen Stefani не ме впечатли особено много, двата лака, които най-много исках са бебешко розовото - Hey Baby, както и този, който вече си взех Love.Angel.Music.Baby. Според опаковката би трябвало да е със сатенен завършек, стори ми се интересен като концепция и цвят, така че реших именно него да добавя към колекцията си, тъй като е по-уникалният от двата.
 
На гарата, където чакам влака си почти всеки ден са отворили магазин на Lush, което изобщо не е добре за джоба ми. Голям почитател съм на техните продукти, макар че не познавам асортимента им в детайли. Някои от нещата, които предлагат са изключително чудати и винаги научавам по нещо ново, влизайки в магазините им. Започнах малко по-малко да се интересувам от различните продукти и постепенно през последните няколко месеца добавих няколко нови към арсенала си от козметика. Имаше един момент, в който мислех, че не съществува техен продукт, който да не ми хареса, което допълнително разпали интереса ми. Взех си доста от маските им, които просто обожавам, както и тези, които ще ви покажа в тази публикация.



Angels on Bare Skin е нежен ексфолиант, който идва под формата на сухо кубче, отчупва се малко парче от него, след което се смесва с вода и образува смес подобна на паста.


Helping Hands е кремът им за ръце, който обещава да подхрани кожата в дълбочина - съдържа бадемово масло, кокосово масло и лайка.


Ultrabland е почистващо средство, което според продавачката изпълнява няколко функции - може да се използва за премахване на грим, маска за лице и дори крем. Няма да се спирам в детайли точно тук, защото определено ще направя отделна публикация по темата, но ще кажа, че след първата употреба ми се появиха огромни червени подкожни пъпки, които бяха изключително болезнени. Използвах го в момент, в който хормоните ми бяха доста развълнувани, така че не искам да го виня безпричинно, но изпитвам истински страх да го тествам отново, защото като изключим факта, че не изглеждах лицеприятно, наистина изпитвах болка по местата, където ми се появиха пъпките.

Това бяха моите първи придобивки за тази година, повечето успешни, другите са все още в момент на тестване, надявам се да открия нещо, което да намери място в публикацията с годишните любимци.
Ще се радвам да споделите впечатленията си от продуктите, ако вече сте ги използвали, както и да ми разкажете за вашите нови покупки.


8 comments

  1. О, Жени,пак си пазарувала хубави продукти, чакам колекцията да дпйде и у нас, ако не сериозно съм се замислила над онлайн поръчка. Напоследък така пазарувам :)
    За профуктите на Lush задължително пиши :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Все нищо не купувам, пък виж накрая равносметката каква е :) Аз почти винаги пазарувам по интернет, намерила съм си няколко сайта, който ми харесват и си намирам кодове за намаления.

      Delete
  2. Много хубави покупки. Бих искала да те помоля да споделиш сайтовете от които пазаруваш Пако Рабана и Виктория Сикрет. Благодаря! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, благодаря ти. Сайта се казва : http://www.nordicfeel.se/, но доколкото знам не доставя до България :)

      Delete
  3. Честити! Опаковката на ланкомския парфюм много ми хареса...
    Аз си имам чернова в блогър, където си правя списъци с всички нови и празни опаковки и тн и когато преценя, че съм събрала достатъчно - правя пост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди. Много е красива. Това е добра идея за черновата :) Може да ти я открадна, много се разсейвам и изобщо не помня такива неща.

      Delete
  4. Страхотни нови придобивки, всичко много ми хареса, със здраве да си ги ползваш :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси, Диана! Аз съм много доволна от почти всичко купено :)

      Delete