Годишни любимци - Най-доброто от 2013

January 16, 2014

Здравейте, момичета!

Не се оказа никак лесна задача да избера кои продукти да включа в днешната публикация.. Мислейки си за нея, постоянно си напомнях да не забравя какво ли не, а накрая, когато вече седнах да се подготвям за снимки се оказа, че тотално съм зациклила.


Истината е, че 2013 беше доста успешна откъм покупки и попълнения в козметичната ми колекция (мразя тази дума), пробвах какво ли не и май позитивните впечатления се оказаха доста повече от разочарованията. Трудното в случая е да се направи разликата между продуктите, които харесвам и тези, които по някакъв начин са променили начина ми на гримиране или състоянието на кожата ми например. Важно ми беше обаче да постъпя много отговорно към темата върху, която е обединена днешната статия и след дълго колебание, мислене, смятане и пресмятане, най-накрая може да се каже, че съм доволна от получената равносметка. Жалко е, че има продукти, които съм свършила и не съм си купила отново до този момент, така че тях за съжаление няма как да видите включени в списъка, но така или иначе всичко, което истински ме е впечатлило, съм се постарала да включа в блога под една или друга форма, така че в един или друг момент най-вероятно сте прочели за тяхното съществуване.

Реших да не разделям публикацията на части, нито да се затормозявам излишно да търся по нещо във всяка една категория - лице, очи, устни и т.н, така че не очаквайте да видите продуктите подредени в някакъв логичен ред.



Най-неочаквано за мен се оказа, че най-запомнящите се открития на годината са четките за грим и аксесоарите. Без да се усетя някак си съм успяла да поръчам голямо количество четки, по-голямата част, от които не просто се оказаха сполучливи, но се превърнаха и в незаменим помощник при гримирането ми всеки ден.
През април открих случайно в ebay комплект от четки за лице, които на външен вид много наподобяват прословутите Real Techniques. Ниската цена ми помогна да се убедя, че дори и да не ми харесат, поне бих могла да ги тествам и да споделя с всички вас за тяхното съществуване. Започнах с една, хареса ми и поръчах и останалите, които ми бяха интересни. Към днешна дата, след безброй измивания, падания и всякакви такива преживявания, със сигурност мога да гарантирам, че са с невероятно качество и не са мръднали от първоначалното си състояние - така и не се натъкнах на скубане, разлепване или промяна в това как ги усещам върху кожата си. Използвам най-често тази за нанасяне на фон дьо тен, най-рядко стиплинг четката, която ми помага при поставянето на част от кремообразните ми продукти - ружове и хайлайтъри, много е хубава, но просто забравям за нея.
Имам подробно ревю на целия комплект, който притежавам придружен със снимки и детайлно описание - http://www.rainofmakeup.com/2013/04/ebay.html.


Като казах Real Techniques.. Научих се много отдавна да не вярвам на шума, който заобикаля дадени продукти (и то специално, когато става за youtube) , за това и дълго отказвах да ги пробвам. В крайна сметка, както винаги любопитството надделя и съм всичко друго, но не и недоволна, че се предадох и най-накрая поръчах първия си комплект. Абсолютно всички четки получени в него се оказаха незаменими за мен и надминаха всичките ми очаквания. Странно е да повярва човек, че нещо такова може до такава степен да се превърне в необходимост, но откровено ви казвам, че наистина са много добре измислени и направени. Меки са, но не прекалено; жилави, но точно колкото трябва; с идеално подбрана гъстота на косъма; мият се много лесно, не губят форма и изсъхват бързо. Специално място в сърцето ми има четката за руж, която дори нанася пудра отлично, както всякакви бронзиращи пудри. Четката за фон дьо тен е другият ми тотален фаворит, използвам я паралелно с китайската, за която вече споменах, като ги сменям в зависимост от това, коя е мръсна и коя не. Ревю на The Core Collection може да прочетете в блога - Линк.


Благодарение на Glossybox открих страхотен сапун, с който измивам всичките си четки, той е от марката Dr Bronner's, предполагам повечето от вас са чували за тях. На етикета пише, че може да се използва за абсолютно всичкo - от шампоан, през душ гел до измиващ лицето сапун.. Чувала съм, че някои хора си перат деликатното пране с него, но моята разфасовка се оказа твърде малка за такива експерименти. В чашка с топла вода изсипвам малко количество от него, потапям всяка една от мръсните си четки по отделно, разтривам върху ръката си и изплаквам. Измива всички четки перфектно, става бързо и е изключително икономичен. Ако попаднете на него, дайте му шанс, мисля че ще ви допадне.


Пинсетата е важна част от арсенала на всяка жена, винаги има по някое малко косъмче, което ни подбива самочувствието и решава да изникне тъкмо, когато не трябва и този тип инструмент отново попада в графата - необходими, помагайки самоотвержено в такива ситуации. Безброй са тези, които съм изгубила през живота си и дори в момента разполагам с кутия пълна поне с 6,7, които по една или причина не искат да "работят", но все пак пазя за черни дни. Не вярвах някога, че мога да дам 40 лв за пинсета (всъщност не дадох толкова, взех си моята на промоция) и че изобщо подобна покупка е обоснована, но от Tweezerman промениха нагласата ми изцяло. Тази, която аз имам е в мини вариант (чакам пак такава промоция, за да си взема и тази в оригинален размер), много е остра и отстранява дори най-мъничките косъмчета, без излишна болка, скубане и дърпане. Оказа се, че и ми е толкова важна, че дори не смея да я загубя и по всяко едно време зная къде се намира. Определено мога да я препоръчам на всички, които подобно на мен през годините са похарчили трицифрена сума в търсене на перфектната пинсета.
Кристалната пила за нокти е друг любим мой инструмент, с който се сдобих през изминалата година. Беше ми странна като концепция в началото и до днес още не съм много наясно на какъв точно принцип работи, но пък истински ми допадна. Не мога да кажа, че забелязвам някаква коренна разлика в състоянието на ноктите си, самото пилене ми се струва, че е по-щадящо и това ми допада. Самият процес протича по същия начин, по-който би бил ако използвате хартиена пила например, аз забелязвам, че може би отнема съвсем малко повече време, но нищо драстично. Явно много съм свикнала с нейната употреба, защото ако посегна към нещо друго веднага ми става некомфортно и дори леко странно. Моята дойде в комплект от 2 - малка и голяма, едната държа в дамската си чанта, а другата вкъщи.


Косата ми е много болна тема, защото това заплитане много ме тормози и се налага през по-голямата част от времето да я държа вързана, за да мога да функционирам нормално. Използвам спрейове, мазила и разни трикове, които до някъде помагат, но порастне ли повече от едно определено ниво и ми е особено трудно да я разресвам, особено сега през зимата, когато постоянно се опира в яката на якето и разни шалове. Използвам tangle teezer, който е най-сполучливата ми покупка за коса някога изобщо и не си представям живота си без нея, много е деликатна, но пак от време на време къса някои косъмчета ако са на огромна топка. Косата в краищата е особено тънка в следствие на търкане, късане, заплитане.. Не цъфти, но след баня стърчи на всички посоки и бухва там, където не трябва да го прави. Използвам олиото на Macadamia всеки път след баня, много е икономично и върши точно това, което искам - заглажда косъма, помага ми да оформям прическата към която се стремя и само благодарение на него краищата ми са все още живи. Не зная до колко ги третира честно казано и изобщо има ли някакви лечебни свойства, но се оказа перфектен за моите нужди. Цената е доста висока, но шишенцето е огромно и стига за цяла вечност.


Едва ли има блогърка, която да не е включила поне една мицеларна вода в списъка с най-често използваните си продукти и аз определено няма да бъда изключението. Нямам голям опит с този тип продукти, но и двете марки, които съм пробвала до този момент ми направиха добро впечатление, като специално Bioderma заема специално място в сърцето ми. Отказвах да я купя дълго време, съмнявайки се в свойствата ѝ, а високата цена определено не ми помогна да улесня избора си. Получих бутилка от българските вносители като подарък и от тогава винаги се старая да ми е налична вкъщи, дори и да използвам нещо друго междувременно. Кожата ми не се повлиява негативно от нея, усещам порите си много добре изчистени, а пресушаването, което е типично при измиване с друг тип продукти, просто отсъства. Убедена съм, че грима ми е премахнат из основи и тази сигурност определено за мен е сред най-големите бонуси на мицеларната вода.


Бочко са ми едни от любимите български производители на козметика и до сега не съм била разочарована нито веднъж от тях. Имам цяло чекмедже с техни продукти, които майка ми грижливо ми праща от България, защото определено усещам липсата им, когато свършат и гледам да се запасявам при всяка отдала ми се възможност. Мокрите кърпички са може би моят тотален фаворит, който използвам всекидневно и идеално се вписва в темата на днешната публикация. Харесвам тези със смрадлика, продават се за малко над 2 лева и в пакета има 72броя. Доста добре се справят с почистването на грим, макар че не бих ги използвала самостоятелно всяка вечер, но предимно ги използвам за поправяне на грешки докато се гримирам, премахвам суочове от ръцете си с тях, чистя си тоалетката, шкафовете, кутиите на гримовете.. Общо взето трябва ли ми мокра кърпичка за каквото и да е било, посягам автоматично към тях. Не са лепкави и не оставят неприятен мазен филм след себе си. Миришат на чисто, без аромата да е прекалено натрапчив и най-вече кожата ми явно ги харесва, защото не е реагирала негативно никога, а ги използвам редовно от май месец миналата година.
На същата марка имам и лосион за тяло, който е сред най-любимите ми изобщо (той и този на Билка, бях малко в чуденка кой точно да ви покажа днес), особено сега през зимата го използвам непрекъснато и самият факт, че това е втората ми опаковка от него, говори достатъчно за това колко често го използвам и колко много ми харесва (не е като да имам и само него вкъщи, разбира се). Имам подробно ревю по темата, което може да прочетете ако се интересувате от допълнителна информация за това как действа, колко струва и всичко друго, което трябва да знаете за него - Линк.


Пресните маски за лице на Lush използвам едва от септември, но вече съм пробвала цели 4 от асортимента им, от които две се превърнаха в истински любимци и ще продължавам да купувам отново и отново. Не зная защо ми отне толкова време докато се наканя да ги пробвам и истински съжалявам, че съм се лишавала от присъствието им толкова дълго време. Факта, че са готови и не се налага да отделям време да ги приготвям сама, спомага много за това да ги използвам често, държат се в хладилника, което ги прави много освежаващи при нанасяне, тези, които аз съм пробвала (с изключение на Rudolph) се нанасят много лесно и бързо и се отмиват по същия начин.. И най-вече забелязвам разлика в това как кожата ми се чувства след употребата им, което в случая е най-важното. Получих алергия към един друг продукт на Lush, за който ще ви говоря друг път и лицето ми беше в огромни подкожни и болезнени пъпки (предимно около брадичката), Cosmetic Warrior се оказа истински спасител, който успокои кожата ми, освежи я, подхрани я и в комбинация с любимия ми крем на Vichy за третиране на пъпки, успях за около седмица да се преведа в нормален вид.


Откъм декоративна козметика също може да се каже, че имах голям късмет през 2013, като едно от най-запомнящите се открития за мен е фон дьо тена на MaxFactor 3 в 1, който нося кажи речи всекидневно (с малки паузи тук и там). Съвсем скоро ще може да видите празната му опаковка в публикацията Empties, защото в момента обирам с края на помпичката всяка капчица, която е останала в бутилката. Дава ми всичко, от което имам нужда в един такъв продукт - покривност, издръжливост, кожата ми се чувства комфортно, не запушва порите, изглажда несъвършенствата по лицето без да го прави като маска. Подробно ревю със снимки и впечатления може да прочетете в блога - Линк.


Фон дьо тена на MAC - Face and Body има почти перманентно присъствие в чекмеджето ми, макар че мога да го нося само, когато се чувствам уверена в състоянието на кожата си. Може да се каже, че е един от вечните ми фаворити и продукт, към който винаги се връщам, когато не зная какво друго да използвам, зная, че мога да разчитам на него без да бъда подведена ни най-малко. Споменавала съм го безброй пъти и е включван в какви ли не статии с любимци, така че няма да ви отегчавам с повече информация по темата.


Кремообразните сенки са друг тотален фаворит и може да се каже, че откакто почнах работа нося предимно само такива в дните, когато избера да нося каквито и да е било сенки. Факта, че се нанасят лесно като детска игра и не изискват никакви специални умения или допълнително време, определено е един от водещите за мен, но не мога да кажа, че това е единствената причина поради, която ги предпочитам пред други видове. Специално тези на Maybelline от серията Color Tattoo са най-носените от мен, като On and On Bronze е най-любимият ми от всички, които имам към днешна дата. Цвета е бронзово-кафяв, много пигментиран, кремообразен и може да се носи самостоятелно, както и под формата на база. Аз естествено избирам лесния начин и с пръст нанасям нужното количество върху клепача, след което в сгъвката слагам матови кафяви сенки, с които преливам крайчетата, така че да изглежда все едно съм положила усилия, а всъщност цялата процедура ми е отнела точно 3 минути. Сенките на Catrice са другия ми силно изявен фаворит - отново много кремообразни, една идея по-плътни обаче и гледам да внимавам при нанасяне да не прекаля с количеството, за да не се съберат в сгъвката на окото след няколко часа. Процедирам по същия начин като с горните, отново ефекта ми допада и са много подходящи за носене през деня. Подробно ревю може да прочетете в блога - Линк. Работя по цял ден с хора и искам да изглеждам окей, без да се налага да трябва да ставам по тъмно, за да се гримирам, кремообразните сенки са моето спасение.


Ако трябва да съм напълно честна през последните няколко месеца слагам молив наистина рядко, защото съм улеснила до максимум бюти режима си, но нямаше как да не спомена ScandalEyes на Rimmel, които са сред любимите ми моливи изобщо. Специално Taupe е абсолютен представител на идеалния за мен молив и съчетава всички качества, които търся в един такъв продукт - много кремообразен, без да е твърде мек, издръжлив и добре пигментиран, размазва се лесно и има безброй приложения. Ако трябва да избера само два измежду всички моливи, които притежавам, то това ще са Teddy на MAC, който е друг тотален любимец, както и Taupe на Rimmel. Това мисля говори достатъчно категорично за факта колко го харесвам.


Опитвам се да не купувам червила и гланцове, защото имам прекалено много и полагам неимоверни усилия да изразходвам поне тези, които съм преполовила и повярвайте ми отнема цяла вечност, но това е тема на друга публикация.. Та сред едни от най-силно направилите ми впечатление покупки през годината са червилата от серията Color Whisperer на Maybelline, която в началото на годината взриви блог пространството и при последното прибиране в България нямаше как да пропусна да пробвам два от най-популярните цвята - Coral Ambition и Pink Possibilities. Те са от този тип "модерни" червила които са смесица между балсам, червило и гланц и са много леки и приятни за носене. Нанасят се гладко като балсам, интензивността на цвета е различна от червило до червило и имат деликатен блясък, който придава живинка на цялостната визия. Не са от най-издръжливите, което може да бъде отчетено като минус за някои, но според мен са сполучливи като продукт и нещо, което бих си купила отново. Специално кораловото ми е любимото измежду двете, които имам. 


По едно време имах тенденция да купувам прекалено много ружове и в момента съм затрупана до там, че сигурно няма да се наложи до края на живота ми да трябва да купувам нови. Все пак реших да направя изключение за кремообразните на Bourjois, които се появиха на пазара в средата на годината. Аз съм почитател на такъв тип, макар и да не са толкова издръжливи носени самостоятелно, както някои прахообразни например и определено ми се искаше да пробвам и друга марка освен MAC. По същото време се заговори, че Chanel ще пускат подобен продукт, а всички знаем, че Bourjois притежават Chanel и подозирах, че може да са сходни, което допълнително разбуди любопитството ми. 
Имам два вида, които са различни един от друг от гледна точка на това какво количество продукт е необходимо за нанасяне - единия се нуждае от 1,2 слоя, за да изглежда добре, другия от двойно повече, а аз принципно се имам за човек с доста светла кожа. В кутийката са кремообразни, при допир с кожата имат пудрен ефект. Седят естествено , което може да се каже, че е любимото ми тяхно качество, не са твърде натрапчиви като цвят и наситеност и общо взето са нещо към, което посягам доста често. 
Имам подробно ревю на един от тях, може да получите допълнителна информация ако последвате линка - Линк.

На последно място няма как да не ви покажа и няколко лака, защото може би това беше най-купуваното от мен нещо през 2013 година. Няма да говоря за конкретни цветове, зашото това би отнело твърде много време, а и се старая да показвам най-любимите си в отделни публикации така или иначе, а по-скоро искам да обърна внимание на две серии, които за мен бяха най-отличаващите се. 


Серията на Golden Rose - Jolly Jewels е позната на вас от доста дълго време, но аз успях да се сдобия с моите лакове при последното прибиране вкъщи. Купих си цели 4, защото като цяло не разполагам с твърде много брокатени лакове, а и цветовите комбинации ми допаднаха. Златното с номер 103 е най-носено от мен, като го нося както върху всички пръсти, така и като акцент, както самостоятелно, така и върху някаква друга база. Премахването изисква известно усилие, тъй като концентрацията на различни по форма брокат е доста голямо, но не е нещо, което да ме откаже да ги нося.


Liquid Sand на OPI е друга популярна формула, която се появи през изминалата година. Аз притежавам почти десетина такива лака в най-различни цветове и много ги харесвам, въпреки че са малко странни на допир и от време на време се закачат тук-там. Подобно на горните са леко досадни за махане, но са една идея по-лесни поне, особено ако съм нанесла база преди това. 

Това беше целият списък с продукти, които исках да ви покажа в тази публикация.

Искам тук да отбележа, че една от любимите ми спирали изобщо е на MaxFactor и се казва - Clump Defy Lash Blast, за съжаление отдавна ми свърши, но държах да я отбележа по някакъв начин, защото е истински фаворит, нямам търпение да се прибера в България и да се запася с няколко броя.

Надявам се да ви е било интересно да прочетете публикацията и да не се е получила прекалено дълга, постарах се да бъда максимално кратка (което при мен обикновено не се получава, защото все имам какво още да кажа), ако имате блог и вече сте направили такава статия, може да ми оставите линк в коментарите, с удоволствие бих я прочела.

Благодаря ви за отделеното време, хубава и спокойна вечер!

5 comments

  1. Чудесни продукти и чудесен пост, личи си колко труд и старание си вложила.
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Много ми хареса поста :)

    ReplyDelete
  3. Постът е супер информативен и готин.Имам няколко от четките, купени по твоята препоръка от същия търговец и са наистина страхотни :))

    ReplyDelete
  4. Много полезен и изчерпателен пост :)
    Обожавам миризмата на продуктите на Макадамия, а и четките са ми в желанията от много време :)
    Girl's temptations

    ReplyDelete
  5. Крайно време е да спра да точа лиги и да си ги поръчам тези четки най- накрая!

    ReplyDelete