Meme Beauty Box 3rd Edition Global Beauty Box- From Korea

January 19, 2014

Здравейте!

В последната Glossybox публикация, която публикувах ви бях споменала, че имах възможността да си поръчам Корейската алтернатива на този тип абонамент. Не разкрих повече подробности, защото и аз самата не бях наясно тогава дали съм направила всичко правилно, дали съм се регистрирала или само си въобразявам, дали ще получа кутията си, доколко сайта е сигурен.. Не исках да подвеждам никого и не можех да рискувам да препоръчам нещо, с което самата аз не съм изцяло запозната.
Няколко дни по-късно обаче получих отговор на всички тези въпроси и вече от първа ръка имам впечатления за цялата услуга и съм щастлива да споделя с вас опита си.

За съществуването на MemeBox разбрах разбира се от Youtube. Истината е, че изобщо не съм запозната с Азиатската козметика и макар че съм чувала хубави отзиви предимно за продуктите за грижа на кожата, самата аз с изключение на маска за лице и няколко ББ крема, не съм използвала нищо друго. За това и идеята да поръчам кутия, която съдържа отбрани продукти от този регион на света, ми се стори доста привлекателна и без много да му мисля реших да рискувам и да направя първата си поръчка. В последствие се разрових допълнително, разгледах други клипове и започнах да добивам представа какво мога да очаквам от тях и изобщо за какво става дума.
Впечатлението, което добивам не само от полученото този път, но и в това, което предишните кутии са съдържали е, че главно става дума за продукти за грижа за кожата, а аз определено нямам намерение да отварям аптека, така че едва ли бих била супер редовна в поръчките. За момента обаче цялото преживяване за мен е ново и много интересно, така че ще им дам шанс още 2,3 пъти от чисто любопитство. Надявам се кожата ми да не реагира негативно и всъщност да мога да използвам полученото.


Кутията дойде много добре опакована и беше в перфектно състояние, без нищо да е измачкано, счупено или повредено. Интересен момент е, че всички надписи са изцяло на Корейки - тези на големия розов пластмасов плик, както и на самият
 картон, в който се съхраняват продуктите. Самите продукти от своя страна са допълнително опаковани в хартия - отгоре и отдолу.




Включена е и картичка, която подробно обяснява кое какво е, как се използва и колко струва, което е и всъщност безценна екстра, защото част от продуктите не съдържат описание на английски върху опаковките си и би било трудно да се ориентира човек какво точно представляват.



Ще ви покажа първо получените продукти и след това ако проявявате интерес да се сдобиете и с ваша собствена, ще може да прочетете всичката информация, която аз имам в края на публикацията. Използвала съм част от нещата вече, където е възможно ще споделя за първите си впечатления.

Dear by Enprani - Bounce Cheese Cream, 30ml
Full Size Product : 75ml/29$



Интересен крем като текстура, разтяга се като разтопено сирене веднъж щом потопиш пръст в него, щом се нанесе върху кожата обаче, изненадващо не е никак мазен, тежък или лепкав. Използвам го трети ден и до този момент нямам нещо негативно, което бих могла да споделя с вас. Съдържа голямо количество млечен серум.

Dr.Jart+ V7 Eye Serum, 15ml
Full Size Product - 15ml/38$


Крем за под очите специално разработен за тези, които имат нужда от интензивна грижа, съдържа комплект от 7 витамина - A, B3, B5, C, E, H, F.
Описанието върху опаковката за щастие е на английски и според него кремът осигурява жизненост и има избелващ ефект. Контролира тъмните кръгове за очите и ги неутрализира.
Кремът е запечатан с метално фолио и не ми се иска да го отварям точно в момента, защото имам 2 такива, които използвам в момента. Марката обаче ми е позната и съм чувала добри отзиви за техните продукти, така че наистина нямам търпение да го пробвам.

Nuganic Customize Sunblock Fresh SPF50 PA+++, 40ml
Full Size Product - 40ml/45$


3 в 1 слънцезащитен продукт с избелващи свойства, предпазва от бръчки. Би трябвало да има много лека текстура и предпазва кожата само след едно нанасяне (30 мин преди излагане на слънце).

Secret Key Twinklie Waterproof Gel Pencil Liner Deep Black, 1.2g
Full Size Product 1.2g/8$


Черен гелообразен молив за очи, съдържащ сребристи блестящи частици. Прави впечатление, че срокът на годност е изобразен върху капачката, струва ми се, че е доста добре пигментиран, разнася се много лесно върху ръката ми. Нямам какво да кажа от гледна точка на издръжливостта и дали всъщност е водоустойчив, както е посочено върху опаковката.

Aritaum The Professional Eyelash 1 Pair
Full Size Product - 3$


Изкуствени мигли.

Papa Recipe Princess Lip Gel Patch
Full Size Product -3$


Маска за устни, предполагаемо ги подхранва и предпазва от вредни външни влияния.

Tonymoly Delight Tony Tint Red, 1.5ml
Full Size Product 9ml/3$


Червен стейн за устни, който според указанието върху картичката е специално подходящ за така популярния в Корея - "gradient effect". Нанасянето трябва да става от вътре навън, за да се получи въпросният ефект най-сполучливо. Макар и аз да не съм супер голям почитател на този тип устни, стейна ми се стори доста приятен за употреба по "нормалния начин", нанася се като стандартен гланц, дори има бляскав финиш, който след няколко секунди изчезва и веднъж попил в кожата цвета е направо матов.

Banila Co. It Radiant Brightening Cream, 1,5ml x5
Banila Co. It Radiant CC Cream, 10ml
Banila Co. It Radiant CC in Melting Pack, 1.5g




В малка пластмасова чантичка получих и комплект от продукти на марката Banila Co. Бяха включени 5 тестера на крема им за лице, друг крем от 10 мл, както и самият CC крем в малка опаковка. Нямам впечатления до момента.

Това беше всичко! Може да се каже, че съм доволна и приятно изненадана, на пръв поглед всичко ми допадна и определено ми е интересно да пробвам нещо по-различно от стандартните марки, до които имам достъп всекидневно. Надявам се и на вас тази публикация да е допаднала, нямам против да направя ревю на някои от продуктите в случай, че ви е интересно да прочетете повече за тях. Всички тези, както и много други марки се предлагат там, откъдето поръчах кутията.

Сайтът, на който аз се регистрирах е : http://www,us.memebox.com, не се подвеждайте от името, няма проблем да използвате него, независимо къде се намирате. При попълването на информацията ви има поле, в което да се отбележи от коя държава сте. От там нататък е лесно, на главната страница обикновено пише коя кутия в момента е налична, слагате я в кошницата, плащате и сте готови. Всичко е на английски, така че тези от вас, които са наясно с езика няма да имат никакви проблеми. Отбележете, че в описанието на наличната за месеца кутия (трябва да кликнете отделно върху него), ще бъде отбелязано на коя дата започва изпращането. Веднъж влезнали в акаунта си може да следите поръчките си, колко точки имате събрани( за точките ще прочетете малко по-долу). Там е посочен и тракинг номера на пакета ви, така че по всяко едно време след изпращането може да следите къде се намира и да се ориентирате по-добре кога да го очаквате.
Моята кутия бе изпратена на 13-ти януари и на 15-ти получих известие, че пакета ми е на митницата, така че мога да си го взема още на следващия ден. Аз не заплатих никакви допълнителни такси, не зная обаче дали на вас ще се наложи да платите нещо допълнително. Пратката се изпраща директно от Корея.

В началото на публикацията използвах думата абонамент неправилно, защото всъщност всяка кутия трябва да бъде поръчвана отделно. Тоест ако поръчате веднъж, само един единствен път ще бъдете таксувани и ще получите само една единствена кутия в пощата си. Ако прецените, че ви харесва, то трябва ръчно да влезнете в профила си и да заявите интереса си към следващата налична кутия, като отново трябва да въведете информацията относно плащането. Плащането се осъществява чрез paypal (аз предпочетох този метод) или с дебитна/кредитна карта.
Цената без доставка е 21.00 USD, а според местонахождението ви по света, се определя и доставката. На мен ми излезе 6.95 USD или с други думи за всичко заплатих почти 28$. Тук е моментът да отбележа, че при поръчката получих като бонус 7$, които автоматично бяха добавени към акаунта ми и можех да избера дали да си купя нещо с тях от онлайн магазина им или да приспадна тази сума от следващата си поръчка.  Допълнително към това получих и още 5$ като подарък, така че общия ми събран кредит се оказа 12$. Поръчах си следващата кутия и използвах събрания до момента баланс, който ми бе приспаднат и заплатих общо почти 16$ с включена в тази сума доставка. За втората поръчка не получих такъв кредит/точки.

11 comments

  1. Много ми харесва кутията ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено е нещо по-различно от това, което останалите подобни абонаменти предлагат. Нямам търпение да видя какво са ни приготвили за следващия месец. Аз по случайност успях да поръчам кутията веднага, след като я бяха обявили и като подарък получих експресна доставка, така че очаквам в края на януари нова изненада :)

      Delete
  2. Ъъъ, има ли нужда да споменавам, че това десетократно надвишава идейността и себестойността на всички европейски и американски кутии, взети заедно :D Честно казано, глоситата и подобни вече не са ми интересни, а и БГ кутиите не са нищо особено, така че за фен на корейската козметика като мен това си е супер находка! Мерси, че сподели, направо ще поръчам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сетих се за теб и Адри между другото, когато писах публикацията. Останала съм с впечатление, че вие двете много се радвате на азиатски продукти. Нямах намерение да отварям всички продукти наведнъж, но честно казано ми е много любопитно и не знам дали ще се сдържа да не се намажа с всичко и то съвсем скоро. До момента имам впечатления само от крема, използвам го и сутрин и вечер, хареса ми.

      Delete
    2. На чекаут се оказа, че България изобщо я няма в списъка със страните :( :( :( Писах им все пак да питам дали не могат да я доставят, но не храня надежди... Междувременно, четвъртата кутия се изчерпа.

      Delete
    3. Ели, сега отворих моя акаунт и България присъства в списъка :(

      Delete
  3. Харесва ми кутията и е супер, че може да се поръчва от различни държави. Проблемът е занимавката с митницата, иначе и аз бих си я поръчала, много ми допадна съдържанието :) Благодаря, че сподели!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма проблем за споделянето, за мен винаги е голямо удоволствие да ви покажа нещо новичко. Не съм сигурна дали трябваше да обявявам частта с митницата в публикацията, защото пак казвам тук митницата може би не изпълнява абсолютно същата функция като в България и дори не знам пакета като какво беше обявен, защото всички надписи са на Корейски. Надявам се не съм спряла никого да си направи поръчка, дано все пак някой се престраши и да сподели с нас за какво става дума.

      Delete
  4. За първи път чух за тази кутия миналата седмица, но без някакъв по голям интерес, но след твоя пост не мога да се сдържа да не си поръчам и аз, и да пробвам, пък да видим дали ще продължа с абонамента. Много ми харесаха продуктите, надявам се другия месец дори да са още по хубави :) Аз пък се абонирах за ipsy bag и си получих първата чантичка миналата седмица, доволна съм за сега :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гледах видеото ти и видях колко беше доволна от кутията :) Жалко, че при нас такива неща не се предлагат, а и цената доколкото ми е известно е доста ниска. Аз също се надявам продуктите да не ме разочароват, обаче пък от друга страна не знам до кога мога да поддържам два абонамента - Glossybox и този. Ще видим, хубавото тук е, че не можеш да си поръчаш кутията, когато на теб ти е удобно, днес дори ми пратиха мейл, че втория им edition е отново в наличност, така че може и да изчаквам да видя какво са получили останалите и в случай, че ми допада, тогава да поръчам.

      Delete
  5. Здравейте как мога и от къде да я поръчам ?

    ReplyDelete