Glossybox Sweden - December 2013

January 12, 2014

Здравейте, момичета!

Празниците ми се отразиха отлично, успях да си почина мъничко, а в дните, когато все пак трябваше да работя, работното време бе осезаемо съкратено. Явно с хубавото бързо се свиква, защото се усещам, че ставането ми е малко по-трудно и ми е едно такова тягостно и мързеливо. Предполагам обаче, че още тази седмица ще се наложи да влезна бързичко в час и всичко ще си дойде по местата.
Надявам се кратката ваканция да е е отразила и на вас положително и да сте в бойна готовност да посрещнете предизвикателствата и емоциите, които 2014 е подготвила на всички ни.

Както предполагам сте се досетили в центъра на днешната публикация е Коледната ми кутия от Glossybox, която беше толкова "вълнуваща", че ми отне 3 седмици, докато ви покажа съдържанието ѝ. 
Преди обаче да подхвана тази тема, искам да направя една кратка равносметка на услугата и впечатленията си от последната година. Само след няколко месеца се навършват цели 2 години, откакто съм техен верен фен и няма как да не отбележа, че макар и не винаги да съм оставала възхитена от всичко получено, в повечето от случаите съм успявала да намеря поне по един продукт, който да направи цялото преживяване за мен положително. Живея в държава, в която козметиката за съжаление е сериозно надценена и макар разнообразие да има, паричният фактор си казва думата и набързо попарва ентусиазма ми, след като вляза в местната дрогерия. В този смисъл цената на абонамента от 15-тина евро (равняваща се на 2 кафета, горе-долу) е сериозно оправдана и шансът да се почувствам недоувлетворена клони към нулата.
На тези от вас, на които тепърва им предстои да си направят подобен абонамент, само искам да кажа, да се подготвят предварително, че не всяка кутия ще бъде точно това, което сте си представяли, но ако гледате на нещата в общ план, при всички положения парите ви ще бъдат оправдани в един или друг момент.
Миналият януари направих публикация, в която да ви покажа любимите си продукти, получени през годината и мисля, че тази година ще направя същото, защото така или иначе рядко говоря индивидуално за повечето от тях, а все пак ми се иска да ги отбележа, защото присъстваха в блога цели 12 месеца.


Блогърските ми умения явно хич ги няма, защото се оказа, че съм изхвърлила и списанието, и описанието с продуктите и цените им в пълен размер, за което предварително се извинявам и се надявам да не се отрази негативно на цялостта на публикацията.
В общи линии Коледните кутии са винаги специални - и откъм съдържание, и откъм дизайн, така че може да си представите колко голям беше интереса към нея, хиляди се втурнаха да си подновяват абонамента, само и само да не пропуснат предполагаемите съкровища в пълен размер. Имах желание да поръчам една екстра кутия за вас, но така и не успях да се доредя, на 5-ти вече всичко беше изкупено, а разпращането започна в средата на месеца. 



Моята пристигна седмица преди Коледа и с голям ентусиазъм очаквах да видя какво са ни приготвили, бях виждала снимка на празничния дизайн, който действително е много симпатичен и имах големи очаквания към това какво се крие вътре.

Ето и какво получих :




Изключително рядко посягам към изкуствените мигли, не са ми особено интересни, а и не ми се отдава често възможност да се налага да се глася чак пък толкова много. За това и този продукт грам не ми представляваше интерес, не казвам, че е лош или евентуално някога няма да ми влезне в употреба, но е едно от тези неща, за които ми е тотално все едно.


Лакът е на английската марка Nails Inc и носи името Victoria. Цветът е много красив - тъмно червен с почти гелообразен завършек. Определено е похвално, че е в пълен размер, но аз вече съм получавала този абсолютно същият в друга кутия (в мини размер) и по разбираеми причини отново се оказа нещо, което точно в този момент ми е излишно.



Сините брокатени сенки на теория изглеждат добре и всъщност цвета им не е чак толкова стряскащ, би могъл да се използва като акцент съвсем спокойно, но нито формулата, нито пигментацията се оказаха това, което очаквах. Доста са водни и се нанасят неравно, броката се събира в една част, в друга изцяло липсва.. Четката хем е неудобна, хем е "разперена" и прецизно нанасяне е абсолютно невъзможно.. Все пак се престраших да отида на работа с тях, нанесох ги съвсем деликатно в края на окото, върху долните мигли, само за да установя след няколко часа, че сенките са оформили в краищата си тънка коричка (като от засъхнало лепило), която е започнала да се отлепя и макар и да не се набива на очи мигновено, то със сигурност не е нещо, което бих използвала често или препоръчала на някой друг да си купи.


За спиралата откровено казано нямам какво да кажа, защото не съм я използвала. Отворих я, за да видя четката и на пръв поглед ми се струва окей, но тъй като не обичам да имам повече от 2 спирали отворени по едно и също време, ще се наложи да почакам няколко месеца, докато дойде време да я тествам. 


Кремът за очи/устни определено е нещото, което най-много ми допадна, въпреки че се оказа, че е предназначен за жени в по-напреднала възраст. Нямам видими бръчки, само стандартните линийки под долните мигли, които не се повлияват от никаква козметика, каквото и да съм пробвала е давало само временен и то не пълен резултат, така че нямах кой знае какви очаквания. Помня, че цената беше нещо откачено, представете си за какво става дума, та чак да ми направи впечатление..Използвах го няколко пъти, хидратира доста добре, прави зоната по-еластична и мека на допир и до там, не видях някакъв по-специален ефект, но пък и аз не съм най-подходящият кандидат за тестване, имайки в предвид, че е ориентиран към съвсем друга група дами.

Ами това е! Толкова ми беше все едно за всички продукти в кутията, че ги държах вътре в нея в продължение на две седмици, докато се наканя да направя снимките и изобщо се убедя, че има нужда от тази публикация. Не исках обаче да ви лишавам от месечната порция Glossybox, надявам се все пак да не съм ви отегчила твърде много. 

Миналата седмица си поръчах една друга кутия, която е еквивалент на тази, но продуктите са азиатски и предимно насочени към грижата за кожата. Сайта бе американски, изпращането става от Корея, уж ми позволи да се регистрирам като получател в Швеция, взе ми парите, а на квитанцията ми е посочена като държава, в която се намирам Америка. Тази седмица предполагам ще стане ясно дали съм успяла да направя поръчката и ако всичко е окей, ще ви разкажа в подробности за какво става дума.

Желая ви хубава вечер, дано при вас не е твърде студено и благодаря, че отделихте от времето си, за да прочетете новата ми публикация. 

2 comments

  1. Тази не е най-"коледната" кутия, но въпреки това тези публикации са едни от любимите ми.Тъкмо щях да се прехласна по сините сенки и прочетох мнението ти за тях....жалко чудесен цвят са на снимка :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз всъщност тези дни си мислех дали изобщо да продължавам с публикациите за Glossybox, защото ми се струва, че интереса към тях не е твърде голям, но се радвам, че поне на теб ти допадат.
      И на мен нещо не ми се стори много да е Коледна кутията, но в крайна сметка каквото такова. Аз по принцип не поръчвам "специалните им издания", никога нищо не мога да си харесам в тях, по празници също не са много във вихъра си, най-хубавите кутии получавам по никое време, без някаква конкретна цел или повод.

      Delete