MAC - Satin Taupe Eyeshadow

September 26, 2013

Здравейте!

Днес взех първата си заплата и се чувствам изключително мотивирана и щастлива. Не мога да повярвам, че най-накрая имам възможност да бъда финансово самостоятелна и да не разчитам на някого да се грижи за мен. Реших да си направя един скромен подарък по случая и си поръчах билковия дневен крем за лице на Ole Henriksen. От много време се каня да обърна по-сериозно внимание на кожата си и да се погрижа подобаващо за себе си, но по една или друга причина това така и не се случи. Бях прочела ревю на този крем и дамата, която го показа ме впечатли изключително много с описанието си, нямам идея дали публикацията е била спонсорирана, но реших да рискувам. В момента съм в процес на "проучване" на няколко други продукта, които съм набелязала, искам да си взема хубав серум, маска и нощен крем. Ако имате някакви препоръки по темата, ще се радвам да споделите с мен. 

Откакто ми се налага да ставам значително по-рано сутрин и да правя всичко по график, се наложи да съкратя част от стъпките си по гримиране и определено сенките за очи са най-големите потърпевши в случая. Честно казано дори ми е малко досадно да им отделям прекалено дълго време и поглеждайки към това, което използвах през последните две седмици си давам сметка, че най-използвани се оказват кремообразните ми сенки, както и тези на MAC, за които ще ви говоря днес.


Сенките на MAC като цяло са продукт, към който имам големи резерви и обикновено не бих купила, само и единствено заради нереалното високата цена, която аз не намирам за оправдана. Нямам спомени за точната сума, за която се продаваха в България, беше нещо от сорта на 38 лв, тук пък излизат малко над 20 евро за БРОЙ. Дали подобна цифра се счита за "нормална" или пък за "оправдана" е въпрос на личен избор и възможности, аз като любител на козметиката очаквано имах желание да се сдобия с няколко варианта, повлияна от шума покрай марката, но в никакъв случай не възнамерявам да правя си "колекция".
Сенките се продават в черна, пластмасова, кръгла кутийка, в която се съдържа 1,5гр продукт, има вариант да се поръча само пълнител, но не съм запозната дали това е възможно и при нас. 



Обикновено сенките, които харесвам са доста меки, с текстура подобна на масло и интензивен цвят. Останах изненадана, че тези на MAC са доста по-различни и като формула и като усещане. Използвам думата изненадана в позитивен контекст, определено Satin Taupe ме изненада позитивно и за кратко се превърна в мой абсолютен и тотален must have.


Сенките са много силно пресовани в опаковката и при допир с четка или пръст не може да се забележи нито една разпрашена частичка по повърхността. Много са леки като усещане, не са мазни, нито плътни, дори първоначално се притесних, че нищо не четката ми не загребва достатъчно количество от продукта. Като човек свикнал да използва UD или Wet n Wild, които в по-голямата си част са с доста различна тесктура, ми беше странно, че тези са така различни. 


Satin Taupe е един от емблематичните цветове, който марката предлага и от първа ръка мога да потвърдя, че е много специален и уникален. Уникален не в смисъл, че е нещо невиждано до момента, а че простата смесица от лилаво, кафяво и сиво е толкова простичка и в същото време толкова впечатляваща с различните си измерения. Поставен върху клепача изглежда по един начин, леко прелят изглежда по съвсем различен. Съдържа много ситни блестящи частици (не брокат), които са достатъчно умерени, за да могат сенките спокойно да бъдат носени през деня, баланса е много впечатляващ. 
От гледна точка на пигментация тук отново имаше изненада за мен, защото на пръв поглед не ми се стори цвета да бъде толкова интензивен. Ако гледате клиповете на Lisa Eldridge няма как да не сте забелязали, че тя винаги казва, че трябва да работим с тънки слоеве, така грима изглежда по-естествен и винаги е по-лесно да добавиш малко цвят, отколкото да трябва да поправяш грешки ако прекалиш. Пигментацията на Satin Taupe идеално пасва на това твърдение, може да се наслоява до безкрай, може и да се постигне лек и ефирен ефект без излишно усилие. 


Много лесно се прелива с всякакви цветове и формули, лесно се комбинира и с матови сенки и с кремообразни такива, сенките са лесни за употреба и не изискват специални умения или инструменти за нанасяне. 

Satin Taupe е много комплексен и може да се използва както за основен цвят на грима, така и за основа, достатъчно тъмен е, за да изглежда добре в сгъвката на окото или във външната част, за да придаде дълбочина на погледа, с помощта на пухкава четка пък може да се прелее до буквално нищо. 

Определено мога да препоръчам този цвят на всички любители на грима, според няма да съжалявате ако му дадете шанс. Малко след като си го купих споделих с вас опасенията си, че съм отворила кутията на Пандора, защото в главата ми започнаха да се заформят едни мисли за това кой да бъде следващият цвят на MAC, който да си купя. Смятам, че ако харесам нещо такова, което ще използвам често, покупката би си струвала.

Кои са вашите любими сенки на MAC? Ще се радвам да ми препоръчате подобен неутрален нюанс, който да си отива с всичко, нямам против да си направя един скромен подарък следващия месец.

6 comments

  1. На мен най-носените ми са Naked Lunch и Mulch. Naked Lunch обаче не е много пигментиран, но придава много хубав ефект върху paint pot или нещо такова. Woodwinked също е много красив, но има оранжев отенък, които не си ходи с кафявите ми очи и бяла кожа.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката. Както споменах и в публикацията определено си търся цвят, който бих използвала ако не всеки ден, то достатъчно често. Ще погледна тези, за които говориш :)

      Delete
  2. Обожавам Satin taupe :) Преди около месец си направих палитра четворка на Mac, в която има Satin taupe, Patina, All that glitters и Blanc type. Харесвам ги много всичките, защото ги подбрах внимателно. Blanc type е идеалният матов бял хайлайтър, препоръчвам ти го с 2 ръце, а и определено е цвят, който се ползва много. Patina е подобно на Satin taupe много интересен цвят, който изглежда по различен начин, в зависимост от това с какво се съчетае. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз разполагам с три цвята на MAC, два от тях обожавам, третия е Carbon и май почти не съм го използвала, мисля да го подаря на някого, защото едва ли ситуацията ще се промени. В интерес на истината нямам хубав матов хайлайт и проявявам интерес към нещо такова, чувала съм хубави отзиви и за All that glitters и Patina, следващия път, в който имам път към MAC, ще ги тествам. Мерси много за препоръката.

      Delete
    2. Можеш да пробваш да носиш Carbon, нанесен като очна линия. :)
      Да кажеш, ако ги пробваш дали са ти харесали. Поздрави от мен. :)))

      Delete
  3. Страхотен цвят!Ще е хубаво ако може да покажеш как стои на окото :)
    http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/

    ReplyDelete