Glossybox Sweden - September 2013

October 6, 2013

Здравейте!

Не съм забравила за съществуването на блога, но в денонощието има само 24 часа, от които прекарвам 12 на работа и не ми остава време за абсолютно нищо друго. Преди няколко дни дори бях изпаднала в лека "криза" как нямам време дори да си изпера дрехите и не мога да си изкъпя кучето, защото се връщам уморена в 9 и ме чака ранно ставане в 6.30. Надявам се с времето емоциите да се поуталожат и да влезна в нормален ритъм на действие. Много съм щастлива, че след 2 годишно седене вкъщи най-накрая имам възможност да водя нормален живот, но няма да крия, че не очаквах промяната да ми се отрази толкова драматично.
В началото на седмицата имах рожден ден, не мога да повярвам колко бързо минава времето, все едно бе вчера, когато бях на 20. Имам чувството, че нищо не се е променило, аз самата не съм се променила и се чувствам по-абсолютно същия начин, по който се чувствах и преди седем години и не проумявам как всичко просто минава и заминава като един миг. Не помага и факта, че приятеля ми е по-малък от мен, сякаш преди този факт по-малко ме трогваше, а сега изведнъж разликата ми се струва осезаема.

Както виждате съм се отдала на разсъждения и явно трябва да почакам тази фаза да отмине и всичко да си дойде по местата. Пропуснах да ви кажа, че майката на приятеля ми реши да се върне при нас, защото ѝ липсваме твърде много, а и освен това животът на село явно не ѝ понася, което означава, че хаосът около мен се завръща с пълна сила. Не знам колко време ще продължи това, а и честно казано ме е страх да задавам въпроси, на които не съм сигурна, че искам да знам отговорите.


След като си излях душата, така че целият свят да може да прочете за това как се чувствам си мисля, че е време да млъкна и да ви покажа какво получих в последната кутия Glossybox, макар че честно да ви кажа чак ми е жал да ви губя времето, показвайки ви продуктите. Имайки в предвид обаче липсата на публикации и тоталната липса на време да ви предложа нещо по-интересно, все пак реших да не пропускам месеца.


Маска за очи Glossybox в оригинален размер ; Измиващо масло за тяло на L'Occitane - Almond Oil  в тестер размер от 35 мl (250ml/190kr); Екологичен шампоан за коса на Weleda - Millet Nourishing Shampoo в тестер размер от 18мл (190 ml/129kr); Балсам/гланц за устни в оригинален размер на марката Balance Me (10 ml/129kr): Балсам за сухи нокти на Trind в тестер размер от 3/4ml (9ml/119kr)


Този месец темата, на която бяха заложили от Glossybox бе Beauty That Matters и по-голямата част от марките представени в кутията са или изцяло екологични или политиката на компанията, която ги представлява защитава значима кауза.
Списанието, което вече традиционно пристига всеки месец този път беше доста интересно и представи любопитни факти за подбраните марки и защо са се спряли именно на тях и какво ги отличава от останалите козметични гиганти.



Кутията отново пристигна в традиционния си розов модел, който на мен вече ми е супер скучен и нямам търпение да ни предложат някакъв по-интересен дизайн. Тъй като съм им абонат от повече от една година бяха включили скромен подарък - ментов шоколад, единственият вид, който аз не понасям. Други бонуси бяха безплатни кодове за гледане на два филма - The Great Gatsby и EGO онлайн, както и ваучер за безплатен мини крем на L'Occitane.

Като цяло не останах особено впечатлена от съдържанието този път, не съм и разочарована, но не открих продукт, който истински да ме зарадва или грабне. В последствие установих, че е трябвало да получа хайлайтър на Bellapierre Cosmetics, който за съжаление липсваше и честно казано дори не ми се занимава да им пиша и да се обяснявам какво и защо е станало.
Най-интересни ми се сториха разбира се маслото на L'Occitane, никога не съм използвала подобно измиващо средство, а като човек с доста суха коша определено имам нужда от екстра подхранване, ако остана доволна не бих се замислила да си го купя и в оригинален размер, тъй като цената смятам позволява подобна покупка.
От няколко дни вече използвам маслото за нокти на Trind, ноктите ми са ужасни, до скоро се белиха само показалците и от време на време тези на средните пръсти, но напоследък забелязах, че се случва при почти всички нокти. Дала съм им малко почивка от лакиране и се надявам този продукт да даде някакви резултати. За момента ми се струва, че действа, представлява олио, което попива в нокътя за 15-тина минутки, ще видим дали ще има по-трайни резултати. Използвала съм на същата марка заздравител, който пак получих от Glossybox и който не беше нищо особено.
Балсама/гланц за устни съдържа различни видове масла и полезни съставки, изцяло 100% натурален е, има приятен ментов аромат и полупрозрачен карамелен цвят. Пробвах го на няколко пъти, допадна ми и с удоволствие ще го използвам.

Като цяло това е, няма смисъл да се отплесвам допълнително и да разтягам локуми за неща, за които няма какво толкова да бъде казано. Очаквам следващата кутия с нетърпение и се надявам да бъде по-впечатляваща, макар че и да не е пак не бих се отказала от абонамента си.

Хубав уикенд и успешна седмица!

7 comments

  1. Честит рожден ден с малко закъснение!
    Бъди здрава, щастлива и обичана! Дано скоро този период, в който не се чувстваш съвсем на място (или не напълно щастлива), да отмине :) Желая ти всичко най-добро!

    ReplyDelete
  2. Честит рожден ден и от мен Жени, моят и твоя живот са много сходни, така че много добре разбирам как се чувстваш, пожелавам ти много успех и всичко най най!

    ReplyDelete
  3. Честит рожден ден, Жени! Пожелавам ти много много здраве, щастие, любов и успехи във всяко начинание! :)
    Около РД и аз се чувствам така и имам чувството, че още една година е отлетяла, а аз не съм направила нищо смислено и значимо. Явно е някакъв вид рожденденна депресия. При мен преминава след 5-6 дена и съм си ОК. Надявам се скоро и ти да се почувстваш добре и всичко да се нареди както трябва! :)))

    ReplyDelete
  4. Жени, Честит рожден ден и не се вкарвай в кофти мисли, за съжаление е нормално да имаме кофти периоди, колкото и да не ни се иска. И аз имах доста лоша година и често се сдухвам за това, но за съжаление живота не спира да ни изчака да се изправим на крака ..
    п.с и моя приятел е по-малък, ако искаш ми пиши на мейл може да полафим малко по темата :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Теди, дай ми мейл, на който мога да пиша.

      Delete
  5. тагвам те :) http://antonovaantoaneta.blogspot.com/2013/10/tag-liebster-award.html и споко, винаги може да стане по-лошо:) това на шега де:)

    ReplyDelete
  6. Здравей, тагнах те в ТАГ: 15 въпроса :) Много ще се радвам, ако го направиш! 
    https://www.youtube.com/watch?v=NflqoZfNdak

    ReplyDelete