Подаръци и изненади

October 30, 2013

Здравейте!

Днес денят за мен особено изнервящ, бях стресирана и нямах търпение да се прибера вкъщи и да се отърва от дразнителите, които имам чувството, че колкото повече се опитвам да избягвам, толкова повече настояват да ми лазят по нервите. Късметлийка съм, че имам най-страхотната колежка на света, която ми е голяма опора и поне заедно можем да се ядосваме и смеем на безумните ситуации, в които понякога сме поставени.
Мога да изпиша цял ферман по темата, но няма да се отдавам на негативните емоции и се опитвам да вложа цялата останала в мен сила, за да игнорирам въпросната персона, която ме изкарва извън кожата ми.
Зная, че е извън тематиката на блога, но ще се радвам да ме посъветвате как вие реагирате в подобни ситуации, когато се налага да се сблъскате с някого, който очевидно има за цел единствено и само да се заяжда с вас. 


След като се оплаках на спокойствие е време да ви поговоря за нещо далеч по-приятно и за четене и за гледане, а именно някои подаръци, които получих от прекрасния ми татко, който не пропуска при всяко свое завръщане в България да ми донесе по някоя изненада.
Много от преди още да имам блог, той имаше навик да ми подарява по една травъл палитра, която си използвах през цялата година, докато получа следващата. Традицията в последните години леко се поизмени, главно заради стремглаво нарастващата ми колекция от козметика. Сега обикновено го карам да ми вземе нещо дребничко от някоя от по-лъскавите марки и в общи линии той ми е единствената възможност да си позволя по-луксозна козметика, аз лично много рядко бих прежалила толкова пари за подобно нещо. Освен всичко останало, винаги и без изключение получавам и ново парфюмче, което той е избрал собственоръчно и в повечето случаи много ми харесва.


Повярвайте ми той няма грам идея какво точно купува и защо го купува, обикновено се доверява на консултантките в магазините и взима това, което те му препоръчат. Нямам никакви оплаквания, аз съм готова да пробвам всичко без оглед на марка и цена, така че каквото и да реши да ми купи, винаги съм оставала повече от доволна.

Тази година обаче няма как да не призная, че надмина себе си и подаръците са ми изцяло по вкуса, макар и откровено казано да нямам грам нужда от тях. 




Най-големият и вълнуващ в моите очи подарък се оказа травъл палитрата на Estée Lauder. През годините съм получавала такива на какви ли не марки - от Lancome до Dior, но честно да ви кажа тази ми прикова погледа още, когато я зърнах в торбичката. Дали лъскавата опаковка или комбинацията от цветове, а може би и комбинация от двете, но съм буквално запленена от нея и седя и си я гледам без дори да смея да я докосна. Жал ми е дори да я използвам, защото знам за каква мацаница става дума и как всичко се разпрашава навсякъде,и червилото започва да излиза извън очертаното му място.
Нямах търпение да направя няколко снимчици за блога, преди да съм я употребила, за да са по-приятни за гледане и да ви дадат по-ясна представа за продукта и съдържанието му. 

Палитрата се казва Ingenious и се предлага в голяма синя лъскава кутия, включва четири червила, 4 нюанса неутрални сенки, руж, пудра и спирала от серията MagnaScopic. Селекцията от цветове е страхотна и като цяло дизайна е много на ниво. Има голямо и удобно огледало, затваря се плътно и действително е подходяща за пътуване. Интересен момент е, че палитрата с червила, както и тази с пудра могат да се откачат и да се използват отделно. 



Следващата нова придобивка е комплект гланцове за устни - отново на Estée Lauder, всички са от серията Pure Color Gloss. 
До този момент съм имала възможност да използвам само два от цветовете, съвсем леко пигментирани са, формулата обаче е приятна..




Получих и комплект от пет червила на Clinique от серията Long Last. Два от цветовете са нюд, включен е вариант на розовото, червеното и кафявото. 
Не съм ги използвала до този момент само и единствено, защото разполагам с около 40 други червила в колекцията си и все още преценявам кои от новите да запазя и кои евентуално да подаря. Не ми се иска да залежават и съответно да се развалят, а истината е, че няма шанс да използвам всички до дъно преди срока им на годност да е изтекъл.
Нямам никакъв опит с червилата на Clinique, нямам впечатления нито за формула,цвят или издръжливост. 

Последният подарък бе парфюм на Ralph Lauren - Romance. Като човек неразбиращ от парфюми не мога да кажа, че съм запозната до колко е нов или популярен, мирише свежо, носи ми същото усещане като Acqua di Gioia, макар и реално да не си приличат чак толкова. Не е първият ми избор що се касае до аромати, но е приятен за всекидневна употреба и е изненадващо издръжлив.

Радвам се, че имах възможността да споделя с вас за новите си съкровища, безкрайно съм благодарна за всичко получено и съм нетърпелива да започна да прегледам всичко по-отблизо. Ако някой от продуктите ви е направил особено голямо впечатление и проявявате интерес да напиша ревю за него, само трябва да ми оставите коментар. 

Очаквам вашите съвети за това как да се справим по-лесно с дразнителите и хората, с които по един или друг начин ни се налага да работим и нямаме друг избор освен да преглътнем емоциите си.

Желая ви хубава и спокойна нощ!
  

9 comments

  1. Късметлийка :))) Много са хубави <3

    ReplyDelete
  2. Сподели как е качеството на палитрата. Не съм имала палитра на Estee Lauder, но сенките им според мен са едни от най-качествените на пазара. Относно дразнителите аз поне ги игнорирам, презрението е най-голямото наказание. Не е лесно, но не виждам какво друго може да направи човек. Другият вариант е да платиш на някой да го набие!

    ReplyDelete
  3. О имаш баща мечта за всяко момиче :-) Повечето бащи през целия си живот не си правят труда да разберат какво харесват децата и жените им. Страхотни подаръци, къде е съпружето да му намигна сега за тези неща хехе.

    ReplyDelete
  4. Чудесни подаръци! А относно дразнителите, за да не се изнервям прекалено много гледам да ги изтърпя докато ми се махнат от очите и след това започвам да пиша - на хартия или на компютъра е без значение. Помага ми.

    ReplyDelete
  5. Страхотни подаръци, браво на баща ти :) Много хубава традиция сте си създали :)
    А за дразнителите аз не мога да дам особено приложим съвет. По припода трудно "си мълча", емоционална съм и ми е ужасно напрегнато, ако трябва да си сдържам вътрешните пориви :D По тази причина, в повечето случаи, човека срещу мен е на 100% наясно какво точно ми е мнението за него. А ако ми се налага този човек да го виждам всеки ден и вече е наясно, че не ми е особено приятен, просто гледам да го избягвам и игнорирам (макар, че понякога и това трудно ми се получава)
    Така, че освен здрави нерви, друго май не мога да ти пожелая :)

    ReplyDelete
  6. Подаръците са страхотни <3
    Моят съвет към дразнителите е, просто да им се усмихваш.Това ги побърква! Не се подавай на емоциите, които те разкъсват отвътре. Те усещат, когато си несигурна и продължават с дразненията допълнително и така те сдухват още повече. Изпитват удоволствие да гледат как страдаш :)
    Усмивката ги плаши :) Усмивката обърква хората, особено дразнителите, защото не са очаквали такава реакция :) И в крайна сметка обърканите хора са слаби и ти ще надделееш :)
    И не на последно място - просто не ги мисли ;) Животът ти не зависи от тези хора :*

    ReplyDelete
  7. Страхотни подаръци!
    А относно дразнителите опитай да не им обръщаш внимание.

    ReplyDelete
  8. Дразнителите- игнорирай ги. Аз имах едни такива колеги на бившата ми работа, чието основно хоби беше да ме обсъждат и да плетат интриги зад гърба ми. Единствения начин за саморазправа с такива е хладното любезно пренебрежение. :)
    Иначе, страхотни подаръци!

    ReplyDelete
  9. Страхотни подаръци, а за дразнителите напълно съм съгласна с WomanBerry Berry. Усмихвай се и изобщо, ама изобщо не ги мисли защото наистина животът ти не зависи от тях, знаеш ли, аз докато бях в България, бях адски много чувствителна и много се впрягах за всичко, откакто живея в чужбина, изобщо не ми пука за нищо, от нищо и от никого, да, все още съм си чувствителна и всичко може да ме разплаче, но някак си много по лесно приемам всяка една ситуация и не ми пука. :D Пожелавам ти този дразнител да се махне от работното ти място и вече да не го виждаш никога, за да си по спокойна и да се наслаждаваш на работата си. Успех

    ReplyDelete