Glossybox Sweden - October 2013

November 3, 2013

Здравейте!

Надявам се сте успели да се насладите пълноценно на уикенда и сте в пълна готовност за новите предизвикателства, които е подготвила новата седмица.
При нас времето е много мрачно, започна да се смрачава много рано, вали, духа вятър, студено е и тотално ти убива желанието за разходки. Въпреки това се опитвам да се насладя възможно най-много на почивните си дни и с гордост мога да заявя, че днес случайно открих нова улица в Стокхолм, няма да ви обяснявам за лъскавите магазини по нея, дори не бих се престрашила да вляза в тях,  но няма как да пропусна да спомена за Zara Home, където открих някои от най-красивите неща за дома, които някога съм виждала в живота си. То не бяха свещи, кутии, чаршафи, покривки... Още не мога да въздържа ентусиазма си, сещайки за цялото преживяване. Нямам още ясна концепция за това как искам да изглежда домът ни и само това ме спира да си понакупя това онова. При всички положения препоръчвам да погледнете асортимента, ако има такъв магазин в държавата, в която се намирате.

Дала съм си почивка от пазаруването на козметика (между другото не много успешна, защото снощи си купих нов лак за нокти), така че за момента смятам главно да се огранича до съдържанието на Glossybox, за да добавям по нещо новичко към колекцията си. Обещала съм си, след като изразходвам това, което съм заделила настрана да си подаря едно хубаво червило на YSL, силно повлияна от последното видео на Ели от MakeupButHow. До тогава мили мои ще ви се налага да четете за това, с което вече разполагам, защото ако продължавам в същия дух скоро трябва да купувам втори шкаф за съхранение на всичките си джунджурии.

Като казах Glpssybox дойде време да ви покажа какви тайни криеше новата кутийка. Този път категорично отказах да погледна във фейсбук какво бе съдържанието и направо бях на върха на щастието, когато получих заветния смс, че пакетчето ме чака в магазина. Обикновено си развалям изненадата, заради това пусто мое любопитство, което някой ден ще ми изяде главата, но това е тема на друг разговор.




База за грим на Garnier - Optical Blur в оригинален размер (140kr/30ml); Многофункционален хайлайтър на SheerCover - Bronzing Tan Minerals в оригинален размер (149kr/1gr); Тестер от 50 ml на спрей за коса Kerastase - Spray A Porter (299kr/100ml);  Тестер от 5мл на серум за лице  Elizabeth Arder - Optimizing Skin Serum (555kr/30ml), Почистваща грим писалка в оригинален размер на Oceane (45kr/3ml).


Този месец темата, която обединяваше продуктите в кутията бе Fall Into Beauty и според описанието върху картичката е фокусирана върху подготвянето на кожата за есенните месеци. Нямам идея какви са били останалите разновидности, които са предлагани, но аз съм повече от доволна от всичко поръчано и още днес възнамерявам да тествам част от продуктите. 
Предният месец Glossybox не ме впечатли особено, но пък за сметка на това открих най-страхотния душ гел на света - този на L'occitane, изразходвах целия тестер и нямам търпение да си го взема в пълен размер. Имам няколко душ гела за доизразходване и веднага щом това стане, няма да се поколебая.
Получих и традиционното списание, на чиято корица бе Кейт Мос.


Използвах преди няколко дни спрея за коса в опит да задържа къдриците си за по-дълго време, имайки в предвид, че много рядко ми се занимава с целия процес на къдрене, реших че е удачно да се постарая да ги задържа във форма. Не мога да кажа, че забелязах някакво по-специално действие честно казано, моята коса така или иначе става на топка само след няколко часа. В общи линии не е нещо, което задължително бих си купила отново, но ще си го използвам без проблем. Целта му така или иначе не е да бъде прекалено силен, а само да осигури лека фиксация, без да затруднява ресането.


От известно време използвам еквивалента на базата на Garnier, само че от L'oreal и честно казано много, ама много ми харесва, но не под всички фон дьо тени. Определено забелязах изравняване на кожата, моята за съжаление е твърде неравна в следствие на пъпки, черни точки, пори и прочие неприятни моменти. Нетърпелива съм да видя как този продукт действа съпоставен с другия и като цяло за мен това е нещо ново и определено ми е интересно да тествам.


Серуми не използвам, вероятно трябва, но знанията ми по темата за грижа за кожата са твърде ограничени и няма смисъл да се правя на много разбираща. Големината на тестера е достатъчна, за да добия някаква представа дали нещо такова би ме заинтригувало и в случай, че видя някаква промяна, може би ще се замисля дали да не си направя някой специален коледен подарък.


За писалката наистина нямам какво да кажа, интересна концепция, трябва да я видя в действие. Аз определено имам нужда от нещо такова, защото напоследък спиралата/молива много ми се размазват и не мога да разбера дали е в следствие на коректора/фон дьо тена или проблема е някъде другаде по веригата.


Хайлайтъра на Sheercover ми се струва леко тъмен за моя тен, не съм го отворила все още, може и изобщо да не съм права, така че вероятно в някоя от бъдещите публикации ще ви споделя отзивите си специално за него.

Това бяха всички съкровища, които ме чакаха в розовата кутия този месец, за пореден път казвам, че с удоволствие си давам парите за абонамента, страхотен личен подарък от мен за мен, прави ме щастлива и доволна. Надявам се да продължават да вдигат нивото, страхотни са.

2 comments

  1. Улала каква кутия <3!!! Всичко ми харесва, питам се кога ще можем и ние тук в България да се порадваме на Glossybox или на Birchbox, както и да е. От няколко седмици гледам тази база на Garnier, мисля си за нея, но у дома имам още поне половинка от тази на Римел, която страшно си харесвам. Дала съм си същия обет като теб, първо да унищожа каквото имам и тогава да купувам други неща, но все нещо посягам там където не трябва. Една такава кутия на месец би ме озаптила МОЖЕ БИ :-)
    Относно нещата за дома, там ми е другото слабо място, преди няколко месеца имах честа да правя основен ремонт и обзавеждане и посетих Икея, загубих ума и дума заради всичките прекрасни функционални неща, които предлагаха, мечтая си да построят плануваната за Варна Икея за да може всеки да се докосне до хубавото.
    Приятна и слънчева седмица :-)

    ReplyDelete
  2. Такава четчица има и на Елф,но за съжаление на мога да намеря дори подобна в България.Иначе хубав пост,много ми допада :)

    ReplyDelete