Riri loves MAC - Diamonds Cream Colour Base

October 25, 2013

Здравейте!

Днес, разхождайки се в центъра установих, че новата празнична колекция на OPI е по магазините и прекарах известно време, преглеждайки всички налични нюанси. От много отдавна не ми се бе случвало да харесам толкова много цветове наведнъж и ми бе истински трудно да избера какво да купя. Иронично в случая е, че не съм се лакирала от над 2 седмици, защото ноктите ми тотално издадоха багажа (тоест започнаха да се делят до неузнаваемост) и помислих, че лакочистителя и химикалите в лаковете допринасят за лошото им състояние. В интерес на истината положението драстично се подобри и в момента изпитвам лек страх да сложа лак отново. 
Малко по-късно днес ще се лакирам, но ако състоянието на ноктите ми започне да се влошава отново, то не виждам какъв избор бих имала, освен тотално да спра с лаковете. 

Миналия ден получих мейл от представителите на MAC за България, че колекцията " Riri loves MAC" е вече по магазините, нямам идея дали е била пусната в същият ден и какво се предлага, но ми се стори удачно, след като в предната публикация ви показах неутралната палитра, днес да се спра на кремообразния хайлайтър. Няма смисъл да забавям статията излишно, а и може би отзивите ми биха били полезни на тези от вас, които възнамеряват да си купят въпросният продукт. 

Споделих ви в предната публикация, че бях силно повлияна от маркетинга и красивите опаковки и това бе главната причина да проявя интерес към колекцията. Като изключим това обаче ми беше изключително важно да избера продукти, които бих използвала често, защото притежавам доста голямо разнообразие от козметика и нямам нужда от още нещо, което само ще събира прах в шкафа. Очевидно е, че сенките далеч не бяха нещо уникално и макар до някъде да останах разочарована от покупката си, поне зная, че ще ми влезнат в употреба. Същото важи и за продукта, за който ще ви говоря днес. 


Любовта ми към серията "Cream Colour Base" датира от доста назад във времето, когато се сдобих с първия хайлайтър в живота си. Всъщност този тип продукти са изключително мултифункционални и могат да се използват (все пак зависи и от избрания цвят) по най-различни начини. Казвам хайлайтър условно, защото по мое мнение в тази си роля се представят най-добре. 



Diamonds подобно на палитрата сенки пристигна в много лъскава златно-розова опаковка с метален финиш, върху нея с розови букви бе изобразено логото на колекцията. 
Кутийката, в която се съдържа продукта е кръгла с прозрачен капак, отново изработена от пластмаса и чувството на "лукс" и "ексклузивност" много бързичко изчезва, веднъж щом човек я държи в ръцете си.
Цената, която аз заплатих тук бе 220 кр за 5гр продукт, което е равно на приблизително 46 лева, за съжаление нямам информация за точна сума в България. 




Цената този път според мен отговаря на качеството на продукта, както и грамажът и именно поради тази причина, отношението ми като цяло е съвсем различно и критериите, по които го оценявам са по-различни.
Споменах ви, че имам вече един такъв продукт в цвят "Pearl", който е много сполучлив и използвам от няколко години без да съм имала някакви възражения или неприятни моменти. 




Diamonds е златисто-бежов цвят, съдържа миниатюрни златни блестящи частици и веднъж нанесен върху лицето оставя металически завършек след себе си. 
Аз съм със светла кожа и при мен много ясно може да се види златистия отенък, особено щом лицето ми е изложено пряко на слънчева светлина, ефекта е много уникален и беглия контраст според мен стои зашеметяващо. Според мен би стоял още по-добре на тези с по-тъмна кожа, защото би подчертал златните им подтонове доста по-явно. Като цяло не очаквайте някаква особено богата пигментация, идеята зад продукта е да бъде полупрозрачен, като се улавя само подтона му.


Тук е моментът да вметна, че аз лично предпочитам нанасянето да се случва с пръсти, а не с четка. На допир продуктът наподобява твърда вакса, при допир с пръстите се затопля леко и по тях полепва точното количество продукт, което пък от своя страна се разнася и прелива върху кожата без абсолютно никакво затруднение.


Не случайно ви казах, че финиша е почти металически и в този смисъл това не е хайлайтър, който няма да остане незабелязан. Предполагам може да се работи с него и с повече втриване в кожата и по-малко количество, но честно казано според мен ефекта и смисъла би се загубил. 
Друг интересен момент е, че през цялото време остава "мокър" върху лицето и няма как да се избегне употребата на пудра, съответно не зная до колко би се харесал на дамите с много мазна кожа, защото подозирам, че ще подчертае мазните участъци допълнително. 
Важно е да се спомене, че издръжливостта при мен е в порядъка на 4 часа, след пудра, като след това се долавя съвсем бегъл блясък на поставените места, препоръчвам повторно нанасяне в средата на деня, ако беше друг продукт бих отчела този момент като доста сериозен негатив, но тъй като нанасянето е толкова лесно, бързо и безпроблемно, поне мен не ме затруднява излишно.

Отзивите ми са определено позитивни, макар че признавам не е продукт, който човек задължително трябва да притежава или е толкова невероятен, че тотално да ме е грабнал отведнъж. Върши добра работа и оправдава похарчените за него пари и в никакъв случай не съжалявам за направената покупка.
Ако имате опит с "Cream Colour Base" серията и намирате продуктите подходящи за нуждите ви, то гарантирам, че няма да се разочаровате от този в никакъв случай. Ако харесвате такъв тип завършек и като цяло не разполагате с много хайлайтъри в колекцията си, също смятам, че бихте останали много доволни. 
Голям плюс е факта, че цвета би паснал отлично, както на тези с много светла кожа, така и на тези в по-тъмната гама, все пак смятам, че тези с мазна кожа, би било по-добре да се въздържат, останалите не би трябвало да имат някакъв проблем.

Надявам се ревюто ми да ви е било полезно, постарах се да покрия всички важни моменти, за които се сетих, но ако все пак съм пропуснала нещо, което  ви интересува, може да ми оставите коментар и аз с радост ще ви отговоря.
Това бе и последният продукт, който си купих от тази колекция, така че с края на тази публикация, затваряме и тази страница. 

Хубава и спокойна вечер и прекрасен уикенд!

1 comment