Riri loves MAC - Her Cocoa Eyeshadow Palette

October 21, 2013

Здравейте, момичета!

Надявам се да не ми се сърдите за отсъствието и да продължавате да ме следите и подкрепяте, убедена съм, че ще успея да бъда активна отново (и то надявам се в близко бъдеще), в момента всичко се случва толкова бързо, непредвидено и изненадващо, че не мога да бъда еднакво ангажирана във всеки един аспект от живота си.
Баща ми е тук и гледаме да използваме времето да пооправим някои неща и аз апартаментa, вчера и днес слагахме тапети на част от стените, въпреки че не ставаше въпрос за кой знае какво пространство, имаше толкова напасване и рязане, че прекарахме повече от 8 часа в правене само на това. Снощи пък счупих стъклената врата на хола с един стол и дори не искам да помислям колко ще ни струва да си купим нова или дори да поправим тази. Общо взето се занимавам с ей такива разни неща и козметиката се намира на доста заден план, поне за сега. 


Както предполагам сте се досетили от заглавието на публикацията, днес съм решила да ви говоря за една палитра от последната лимитирана колекция на MAC в колаборация с Риана. Аз в никакъв случай не мога да се нарека голяма почитателка на певицата, общо взето имам някакво такова неутрално отношение към нея и определено интереса ми към продуктите нямаше абсолютно нищо с факта, че името ѝ стои върху опаковките. 
Като цяло не следя и колекциите на MAC, не мога да им насмогна, нямам някакви колекционерски амбиции и със сигурност нямам желание и намерение да се редя на опашка да си купувам козметика, нито да дебна цял ден пред компютъра кога ще бъде пусната в продажба онлайн. Riri loves MAC обаче взриви цялото интернет пространство през последните месеци и според мен няма човек, който вече да не е наясно със съществуването ѝ.


Няма да ви изненадам ако кажа, че основната причина да си купя това, което си купих, беше заради лъскавите опаковки. Всъщност дори ме е срам да си призная, че мога да похарча толкова пари за нещо толкова глупаво и за да бъде срамът пълен, ще ви споделя, че поръчах продуктите на сляпо, не бях гледала нито суочове, нито ревюта. Получих мейл, че колекцията е в наличност на официалния сайт на марката за Швеция и моментално се втурнах да заграбя каквото мога, преди количествата да са изчерпани. Първоначално бях сложила в кошницата няколко червила, гланц, спирала, дори и една четка, но след като набързо премислих, си дадох сметка, че нещо май не съм в час и в крайна сметка поръчах неутралната палитра, както и кремообразният хайлайтър. 

Публикацията днес няма за цел да бъде окачествена като ревю, защото истината е, че сенките съм използвала два пъти (един, от които вкъщи), а хайлайтъра дори не съм отворила, защото го пазя за снимки, а така и не успявам да намеря време, за да направя такива.

Нека поговорим и за самата палитра, какво представлява, до колко е специална и какви са първите ми впечатления от нея..


Продуктът пристигна в много лъскава опаковка в розово-златен нюанс, върху предната част е изобразено логото на цялата колекция, а върху задната грамажа и състава на сенките. Вече споменах, че те са четири на брой и всички са в неутралната гама. 
Цената, която аз платих тук бе около 480 крони, което предполагам е около 110 лева за общо количество от 5,6 гр.

Тук искам да направя малка вметка, че много рядко бих си позволила подобна покупка, но тъй като в началото на месеца имах рожден ден и имах някои заделени пари настрана, с които исках да се зарадвам. Дали това беше най-правилният начин е отделен въпрос, но подвластна на емоцията и целият шум около колекцията имах чувството, че в противен случай бих пропуснала нещо, което се случва веднъж в живота...


Опаковката на самата палитра на мен ми допадна, има прозрачен капак, който позволява да се види продуктът вътре, върху капака отново е изобразено логото на колекцията. Изработена е от някакъв вид пластмаса, което на допир отнема малко от луксозното усещане, за което продуктът претендира. Вътрешната част, там където са позиционирани и самите сенки е също пластмасова. 


Не случайно ви споменах, че главната причина да направя тази покупка бе именно заради опаковката и няма как да не ви споделя, че макар и доволна, държайки я в ръцете си, се чувствам малко глупаво, защото в никакъв случай не може да се сравнява с изработката на кутиите на други марки от подобен ценови клас.


Отделните сенки доколкото аз виждам нямат собствени имена, три от тях са блестящи, а един е матов. Като цяло два от тях съдържат ситен брокат, а едните са със сатенен завършек. 


Като цяло формулата е идентична с тази на останалите сенки на MAC, които притежавам и няма да ви отегчавам с излишни подробности, само ще кажа, че са много лесни за употреба, добре пигментирани (с изключение на най-светлия матов цвят, който нанесен върху моят клепач не си личи без доста сериозно наслагване), не се ронят и откровено казано нямам какво лошо да кажа за тях.


Тук идва обаче момента, в който няма как да не призная, че самите цветове макар и много красиви далеч не са нещо уникално и няма да ми е никак трудно да намеря нещо подобно в някои от останалите ми палитри, да не говорим, че притежавам и Naked 1 и 2 и така на пръв поглед май мога да открия алтернатива именно там. 

Ако подобно на мен разполагате вече с няколко на брой неутрални палитри, горещо препоръчвам да си спестите парите и вместо това да си подарите нещо по-уникално и трудно разпознаваемо. 
Определено не може да се отрече, че комбинацията от цветове е подбрана добре, лесно могат да бъдат направени няколко различни видове грим, завършека на различните сенки също е подбран добре, има както матов хайлайт, така и по-умерен нюанс на кафявото. Всичко е на едно място, удобно за употреба по всяко едно време и спестява място в чантата при пътуване. 

Не зная дали съжалявам или не за направената покупка, има си и своите положителни и отрицателни моменти, за които вече споменах. Жалко, че не успях да се натъкна на нещо по-специално или заинтригуващо, при всички положения ще използвам всички налични цветове.

Не бих ви препоръчала да се втурвате да издирвате специално този продукт, нито да съжалявате ако сте го пропуснали или сте нямали финансовата възможност да си го купите.

18 comments

  1. Сенките изглеждат много добре, но цената е уау! И то само за четворка.
    Да си ги ползваш с кеф и да ти носят много радост!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цената е твърде висока, рядко давам такива пари за козметика, да не кажа май никога наведнъж. Хубава палитра, но само дотам. Четворката на flormar е с подобна концепция и цветове.

      Delete
  2. На мен ми хареса другата палитра, но още не се жаля за толкова скъпа четворка. Иска ми се да се сдобия с нещо от колекцията, но е почти невъзможно, а и аз главно съм навита заради външният вид на продуктите ;) Е, мога само да чакам следващите им две със певицата и това да ми, като последен шанс.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мога да видя дали при над е останало нещо и ако искаш да ти го пратя по баща ми, той се прибира в началото на ноември. Пиши ми във фейсбук, ако прецениш.

      Delete
    2. Благодаря за предложението! Ще откажа, въпреки това. Погледнах коледната и там има неща, които повече ме грабват. Нея ще си я издебна ;)

      Delete
  3. Цената е наистина WOW! Аз честно си признавам, че на МАС харесвам предимно скинфинишите и някой ден ще се сдобия с някой такъв. И, разбира се, червилата. Всичко друго не ме блазни толкова, а и явно съм пренаситена на сенки (не мислех, че някога ще го кажа :D )
    Като цяло тази палитричка изглежда супер, но определено има DUPE цветове в Нейкидите. Особено това златното - според мен си е чист Halfbaked, като гледам суотча :) Въпреки това ти пожелавам с много кеф да си ползваш придобивката и хич, ама хич да не съжаляваш за нея :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, какво да ти кажа.. Явно съм пристрастена, само гримове са ми в главата, само за това искам да си харча спестяванията :D
      На MAC са им много хубави част от продуктите, които съм пробвала има пък и такива, които са тотално разочарование. Каквото такова :) Да сме живи и здрави.

      Delete
  4. С нетърпение ще чакам отзиви за кремообразния хайлайтър. Самата аз исках да го купя, но, честно казано, изобщо не проверих кога излиза колекцията в английските сайтове и пропуснах момента - продуктът беше изчерпан. Може би в крайна сметка не съм го искала чак толкова :))
    Благодаря за честното и подробно споделено мнение за палитрата!

    ReplyDelete
    Replies
    1. На пръв поглед ми изглежда добре, надявам се до края на седмицата да успея да го снимам, че едвам се въздържам да не се омацам цялата.

      Delete
  5. Живея си в България, така че и през ум няма да ми мине да дам толкова пари за толкова малко количество. Дано все пак останеш доволна от продуктите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Разбирам те прекрасно, докато живеех в България и аз не съм си позволявала такива покупки, тук обаче имам възможност да печеля добре ( хаха ако продължавам да работя, разбира се) и от време на време да си подарявам по нещо такова. Палитрата, както казах е отлична, но не съобразих, че притежавам не малко подобни цветове и в този смисъл наистина нямах нужда от нея :(

      Delete
  6. Точно днес гледах новата им съвместна колекция и ме свива сърцето да дам толкова пари, но наистина изглеждат готино :)) Искам да покажеш и кремооразния хайлайтър :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Изглеждат готино, докато не ги хванеш в ръце и не си дадеш сметка колко си платил за една розова пластмаса с червен надпис :)

      Delete
  7. Опаковката е невероятно красива - това розово злато! Скъпи са, но са продукти, които ти радват сърцето.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма как.. Това ми е хобито, слабостта, това ме радва, не обичам да си купувам дрехи, обувки, чанти, бижута..

      Delete
  8. И аз като излезе колекцията плакнах очите в различни сайтове. От всичките лимитирани колекции на MAC на тази наистина ме грабнаха опаковките (цигането в мен започна да ликува щом ги видя за първи път). Но за съжаление цената им ме спря да се сдобия дори и с един продукт от колекцията :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сигурна съм, че ще има и по-лъскави колекции, по-бляскави, по-луксозни :) Все в някой момент ще успеем да се доберем до нещо и от тях :)

      Delete
  9. И на мен ми се случва доста често да си купя нещо и да не мога да му се израдвам с пълно сърце, хем ми харесва, хем ме е яд за похарчените пари, но това трае само няколко дни и след това почвам да се наслаждавам на новата придобивка, а пък ако не ми допада,връщам всичко, тук поне почти няма нещо, което да не можеш да върнеш в магазина, дори и да е на половина израсходвано :D Не съжалявай за покупката, да си я ползваш с удоволствие и не забравяй, че заслужаваме да се глезим от време на време и с такива нещица :P Въпреки това аз лично най-вероятно не бих си купила нещо от тази колекция, хвърлила съм око на Lorac PRO To Go Eye/Cheek Palette http://www.ulta.com/ulta/browse/productDetail.jsp?skuId=2265658&productId=xlsImpprod5900417&navAction=push&navCount=1&categoryId=cat80045 и нямам търпение да се сдобия с нея :)

    ReplyDelete