Билка - Крем за околоочен контур & Маска за коса

September 13, 2013

Здравейте!

Тази седмица за мен бе изключително тежка и физически и емоционално, бях на интервю за работа, в последствие одобрена и поканена да посетя бутика и да се запозная в подробности с това как протича целия процес на работа и да науча основните си задължения и какво се изисква от мен в по-дългосрочен план.
Малко е да се каже, че бях стресирана, притеснена и нервна - по-цял ден се комуникира с хора и то на чужд език, борави се с пари и се стои много дълго време на крак. Работата определено ми харесва и мисля, че е добро поле за изява на този етап от живота ми, собствениците са изключително симпатични и свестни хора, надявам се да се представя възможно най-добре и да оправдая доверието им.

В никакъв случай нямам намерение да спирам да пиша в блога, смятам че тази промяна в живота ми, ще се отнесе положително и на това, което правя тук. 


За днес съм ви подготвила ревю на два продукта на Билка, които получих в началото на годината за проба - Линк. Имах възможност да ги пробвам през няколко различни сезона и в крайна сметка не можаха да ме впечатлят. Много пъти съм ви казвала, че с удоволствие подкрепям българските производители и наистина исках маската и крема да ми харесат, но в крайна сметка днешното ревю няма да бъде позитивно.
За сметка на това пък мога много да похваля стягащият им крем за тяло, за който ще ви говоря съвсем скоро и лосиона за тяло с грозде, който е сред любимите ми продукти в тази категория.





Интензивната и подхранваща маска за коса от колекцията - Bilka Hair Collection се продава в пластмасова кутия от 200 мл и с цена в диапазона 5-6 лв.

Според производителя маската би трябвало да "подхранва косъма в дълбочина и укрепва 100% косата; придава здравина и блясък на косъма и плътност на косата и да витализира скалпа". Продуктът е описан дори като "Натурален билков еликсир за коса със супер активно действие от коприва, бяла бреза и орех".


Маската има силен и чист аромат - наподобяващ сапун, на мен изключително много ми допадна, в последствие установих обаче, че се отмива.
Консистенцията на продукта се оказа течна, което честно казано ми се стори доста нетипично за дълбоко интензивна маска за коса, но реших да не си създавам излишни очаквания, а директно да пристъпя към употреба. Според инструкциите за употреба, продуктът трябва да се нанесе върху подсушена с кърпа коса и да се измие след 5-8 мин.
Аз обикновено си правя маските под душа и този път процедирах по този начин, което не беше добра идея, защото ръцете ми бяха мокри, продукта започна да се разтича по ръцете ми, падна на земята, пода стана хлъзгав и общо взето не беше приятно изживяване.


По онова време бях с много изтощена коса в следствие на години боядисване, на всичкото отгоре беше и твърде дълга и честно да ви кажа ефект от маската не видях. Никакъв. Нула. Нито ми помогна при разресването, нито при омекотяването.
В последствие се подстригах драстично и реших да пробвам отново, този път по "правилния" начин, ефекта беше като след лек балсам за коса, нищо впечатляващо. Стана ми ясно, че вината не е в мен, просто резултат липсва. Наистина липсва. Ако очаквате дълбока хидратация, заздравяване на косъма или лесно разресване, наистина не смятам, че този продукт може да го осигури. 
Дадох шанс още няколко пъти и след като видях, че само си губя времето, реших да спра да опитвам.


Кремчето за очи определено в сравнение с маската е по-добро попадение, но има няколко момента, които ме спират да го използвам редовно и всъщност да разбера до колко има ефект от него или не. 


Продава се в прозрачна пластмасова опаковка със сив капак, съдържа 25 мл продукт и се предлага с цена в диапазона 5-6 лв.

Според официалната страница на марката кремът би трябвало да бъде със "Специално разработена нежна формула за чувствителната кожа около очите. Съдържа уникална комбинация от най-мощни антиоксиданти и регенериращи съставки с доказано подмладяващо действие. Ефективно стимулира обновяването на кожата отвътре, като видимо намалява признаците на стареене. Абсорбира се изключително добре от кожата, не дразни очите и предизвиква бърз лифтинг."


Подобно на горния продукт и този мирише невероятно, има силен, но ненатрапчив аромат на грозде, който определено се задържа върху кожата.  Формулата е много приятна, плътна, но лека и се разнася много плавно и равномерно в зоната около очите. 

Използвах го няколко пъти и дори бях на път да помисля, че ми харесва много, когато открих няколко момента, които ме отказаха от това намерение. Проблемите, с които аз се сблъсках са следните :

- В момента, в който доближи окото ми (дори и на половин см от него), то започва да сълзи. След като това стане започва да ми люти много и за няколко минути просто не мога да виждам, единственото, което искам е да махна крема възможно най-бързо. 

По принцип нямам алергични реакции към продукти и рядко ми се случва нещо подобно, но дори и само този факт е достатъчен да ме откаже от използването на крема. 

Научих се да го поставям така, че да не ми дразни очите, но тогава се сблъсках с друг проблем.

- На мен лично ми идва твърде мазен и не попива изцяло, през цялото време усещам, че имам нещо там, където съм го сложила и фон дьо тена и коректора ми не изглеждат добре поставени върху него.

Единственият вариант, в който мога да го вкарам в действие е през нощта и то в по-студените месеци, действително хидратира кожата добре, дори на сутринта усещам зоната леко мазна, защото дори и след няколко часа не е попил изцяло. Използвам възможно най-минимално количество продукт, но това не оказва влияние.
Бръчки все още нямам, имам някои линии обаче, които не бяха повлияни от крема, но трябва да се има в предвид, че не съм го използвала достатъчно постоянно, за да видя някакви реални резултати.

Като цяло не смятам, че човек трябва да прави толкова "упражнения", за да накара един продукт да работи за него, има много качествени евтини продукти, но определено този се оказа неподходящ за мен и вероятно съдържа съставка, която не ми понесе. 

Това бяха моите скромни впечатления. Смятам, че крема има вероятност да се хареса на определена група от хора и за това не бих могла да го отпиша съвсем, дори самата аз от време на време си го слагам, маската от своя страна обаче за мен е нещо, което не бих могла да препоръчам с чиста съвест.

6 comments

  1. Много й се чудих на тая маска за коса,но явно и при мен едва ли ще свърши работа,тъй като косата ми е суха и изтощена.
    http://dreamsof-beauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвай я ако искаш, не е скъпа, на мен обаче не ми харесва и няма дори да я изразходвам до края.

      Delete
  2. Успех Жени!
    Харесах си маслото за тяло от линка :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди :) Маслото е супер. Нямам търпение да си го ползвам пак, само да се застуди малко.

      Delete
  3. Здравей Жени,
    и аз имам маската и като цяло и при мен се потвърждават твоите наблюдения. Моята коса почти никога не е била третирана с химии и не е кой знае в колко лошо състояние, но някаква видима разлика след използването на маската няма. Може би все пак успявам да се разресвам по-лесно, но това е малък резултат.

    ReplyDelete
  4. Аз на Билка ползвам само хидратиращия им крем за лице с бяло грозде и шампоана против пърхот.

    ReplyDelete