A Small Haul

September 22, 2013

Здравейте!

Първата работна седмица за мен е в миналото и до момента съм само с позитивни впечатления. Няма да крия, че седенето права близо 10 часа на ден много ме уморява и в края на деня направо ми идва да се разплача, защото не усещам краката си. Надявам се периода на нагаждане да е вече към краят си, за да мога да се чувствам като нормален човек отново. Другата негативна страна на новата работа е, че се намира доста далеч от мястото, където живея и ми се налага да пътувам в едната посока около час всеки ден, което допълнително ме уморява и отнема от времето ми за почивка. 
Като изключим това бих казала, че се чувствам много добре, забелязвам прогрес с всеки изминал ден в това как комуникирам с хората, нивото на езика и самата работа като цяло. 

Днес имах малко свободно време и бързам да се възползвам от възможността да ви напиша нова публикация, все още не знам точно как ще нагодя блога към новия си начин на живот, защото има периоди, в които ще работя 7 дни без почивка, връщам се след 8 вечерта и дори и при най-добро желание от моя страна, светлина за снимки просто липсва. Благодаря за търпението и подкрепата, обещавам да направя каквото ми е по силите, за да бъда възможно най-редовна в писането.


Реших да ви покажа някои от последните си придобивки, защото по стечение на обстоятелствата харесвам всички продукти изключително много, използвам ги от известно време и сметнах, че си струва да ви покажа и на вас, а и евентуално да ви дам някои идеи към какво вие самите може да се насочите.



Най-вълнуващата ми покупка от последните седмици се оказа пинсета от прочутата марка Tweezerman. От няколко години изявявах желание да се сдобия с нея, но високата цена определено ме спираше, не бях напълно убедена, че толкова пари за нещо подобно наистина си струват. Като добавим факта, че съм разпиляна, разсеяна и доста забравям, имах известни опасения колко дълго всъщност бих могла да опазя пинсетата, преди да изчезне безвъзвратно в някоя чанта, джоб или шкаф.
Възползвах се от 20% намаление, което www.hqhair.com предлагаше и реших да си взема тази в малък вариант само и единствено, защото беше далеч по-евтина. 
Дизайна честно казано не ме вълнува особено (дори ми се струва, че е просто лепенка сложена върху метала), взех си пинсета с бял фон и червени черешки, в случая не това е толкова важно, а по-важното е, че много ми хареса и определено в моите очи инвестицията се оказа оправдана. Толкова оправдана, че задължително ще поръчам още една само, че в оригинален размер. Не, че с малката се работи трудно, но ми се струва, че захвата ще бъде по-стабилен, ако дръжката е една идея по-дълга. При всички положения не съжалявам и ще ми влезне в употреба. 
Пинсетата е изключително остра и захваща дори най-миниатюрните косъмчета без да ги къса, не бих могла да дам по-ясно описание на това как работи.



Преди известно време ви споделих отзивите си за новите кремообразни ружове на Bourjois, бях си взема варианта в номер 02 - Healthy Glow  и останах толкова доволна, че се престраших да си взема и другият цвят, който ми се стори подходящ. 
Можете да прочетете ревюто ми, в което подробно ви разказвам на какъв принцип действат, как ми се струват и какво ме привлече в тях.
Ако зависеше от мен бих си купила всички налични цветове, много са красиви и съм сигурна, че ще ги използвам, но пък от друга страна не смятам, че е нужно да прекалявам, а и в крайна сметка човек не може да притежава абсолютно всичко, което му грабне вниманието.
Спрях се на 01 - Nude Velvet, който се оказа отлична комбинация между натурален телесен цвят и прекрасно естествено розово. Подходящ е за носене при всякакви поводи и е много естествен. По мое мнение се нуждае от малко повече наслагване, за да се добие нужния интензитет, аз съм със светла кожа и дори при мен забелязвам, че са необходими 2,3 слоя, за да се вижда достатъчно добре и всъщност да има някакъв ефект от него.
Много ми харесва, определено е продукт, който ще ми влезне в употреба и грам не съжалявам за направения избор. Няма как да не добавя, че дизайна на малката сладка кутийка ми е ужасно симпатичен и съм ги сложила върху импровизираната си тоалетка, за да се виждат, много са цветни и свежи.


Преди няколко дни през магазина мина човек, който носеше в огромна чанта лакове за нокти на L'oreal и ги продаваше на доста привлекателни цени. Не съм сигурна какъв точно е произходът им, от къде са взети и какво правеха в него, цялата ситуация ми се стори малко странна и не исках да се замесвам в нещо, което не ми влиза в работата. Стана ме неудобно да не взема нищо обаче и избрах само един лак, който е по-различен от тези, които вече имам и ми се стори подходящ за носене по това време на годината. 
Казва се 805 - Mysterious Icon и всъшност е разкошен, когато бъде уловен от слънчевите лъчи. Представлява смесица от лилаво/сиво/кафяво и съдържа безброй малки, златни, блестящи частички. Формулата е отлична, необходими са два слоя, за да изглежда перфектно.



Разказах ви за "драмата", с която се сблъсках, купувайки си червилото на Rimmel от серията Apocalips, все още стоя зад думите си, че формулата и усещането са ми много приятни, но цвета просто не ме кара да се чувствам като себе си, да не говорим, че вече е есен и съм в настроение за съвсем друг тип нюанси. 
Толкова много обаче исках да пробвам, че се престраших да купя друг цвят, който се надявах да бъде малко по-умерен и подходящ за мен. Спрях се на 500 Luna и изобщо не съжалявам за избора си. Не мога да кажа, че съм фенка на оранжевите устни, но този е доста по-убит и макар, че много се набива на очи, изглежда далеч "по-нормален", отколкото си мислех, че ще бъде. Не се притеснявам да го нося, което за мен е най-големият плюс в случая и смятам, че е прекрасен баланс между предизвикателни и запомнящи се цветни устни, но не прекалено много.


Преди години използвах фон дьо тена на Bourjois - Healthy Mix, който много ми хареса, но за съжаление кожата ми реагираше на определена съставка включена в състава му и ми излизаха пъпки всеки път, в който го носех. 
От тогава мина доста време, смениха дизайна на опаковката, предположих, че са пипали нещо и по формулата и реших да му дам втори шанс, защото много ми харесва как прави кожата ми да изглежда. 
Използвам го от известно време, а през цялата седмица го носих и в комбинация с база за лице на L'Oreal Invisible Lift - Miracle Blur и мога да ви кажа, че прави лицето ми да изглежда порцеланово. Много ми е странно, защото по принцип кожата ми е доста неравна,а и като цяло имам проблемни зони, но много, ама много харесвам комбинацията от тези два продукта. Само, че отново ми излизат пъпки, нямам идея дали не са от стрес или някакви други хормонални изменения, но фактите са такива. Ще продължа да го използвам още малко, за да видя дали ще има някаква промяна, но ако това продължи, явно не си въобразявам и колкото и да ми харесва как ми стои, просто не си струва да се тормозя излишно заради нещо такова.

Това бяха всичките ми последни покупки, не съм се впускала в излишно пазаруване, защото не е като да ми липсва нещо особено много, а и през последните месеци малко се бях поотпуснала и исках на спокойствие да мога да пробвам всичко ново без да се разсейвам излишно и да се заривам с нови продукти, на които просто няма как да обърна внимание. 
Баща ми се прибра от чужбина и доколкото разбрах ми е взел някои неща от летището, самият той се изрази, че са "цяла торба" с козметика, но държи да бъде изненада и не зная нищо повече по въпроса, това допълнително ме стимулира да не харча излишни пари и търпеливо да изчакам да видя с какво е решил да ме изненада.
След като вече имам собствени доходи, ще имам и възможност от време на време да си взимам нещо по-специално, с което да се глезя и да обогатя малко съдържанието на блога. 

Хубава и спокойна вечер!

6 comments

  1. Интересен пост! Три от четирите ти продукта са и в моя уишлист!
    Тагнах те - Versatile Blogger Award | Girl's temptations

    ReplyDelete
  2. Здравей!
    И от мен един ТАГ за Versatile Blogger award, тук можеш да видиш правилата :)
    http://lesoleill.wordpress.com/2013/09/22/versatile-blogger-award/

    ReplyDelete
  3. Здравей :) И аз те тагнах те за Versatile Blogger Award, много ще се радвам ако го направиш! :)
    Поздрави Милена
    http://myboxofbeauty.blogspot.se/

    ReplyDelete
  4. И аз искам да я пробвам тази пинсета. Страхотен пост, нямам търпение да видя торбата с козметика от тати :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пинсетата си струва всеки лев, препоръчвам с две ръце. Много съжалявам, че не се престраших по-рано да си я купя, това е инструмент, който на мен лично ми е необходим почти ежедневно и чак сега си давам сметка колко е огромна разликата между тази и останалите поне 6,7, които вече имам. Не зная дали няма по-евтина алтернатива на Tweezerman някъде, но аз поне за сега спирам с търсенето. Ще си взема и още една в оригинален размер, която ще си държа вкъщи, а малката директно отива в дамската чанта.

      За подаръците от тати не смея нито да питам, нито да мисля. Той по принцип винаги ми купува много хубави неща, така че съм сигурна, че и този път няма да остана разочарована. Ще видим за какво става дума след две седмици :)

      Delete
  5. Момичета, благодаря за тага. За съжаление в момента нямам достатъчно време, в което да се занимавам с блога и не съм сигурна дали ще успея да направя тази публикация, ще опитам следващия уикенд, в който съм вкъщи да видя за какво става дума.
    Много се извинявам, че не мога веднага да се захвана със задачата, но наистина не разполагам с необходимото време.

    ReplyDelete