Shopping in Stockholm

September 22, 2011

Здравейте, момичета!

Да направя снимки за блога в Швеция се оказа истинско предизвикателство. Мрачно и дъждовно времето изобщо не се съобразява с мен. Явно ще се наложи да се наслаждавате на тъмни и скучни снимки с размити цветове, но предполагам това е по-добре от нищо. 

Вече съм от една седмица тук и признавам, че има огромен избор от козметика, но и цените са убийствени. Няма го варианта, в който да излезнеш и да си купиш нещо мъничко, ей така просто, за да се поглезиш. Поради тази причина не съм се впускала в безрасъден шопинг, имайки в предвид, че кучето ми сдъвка очилата и новите струваха 370 евро (няма марка, няма нищо) не мога да си позволя да си взема всичко, което искам, но пък поне имам много нови продукти в wishlista си.



Въпреки това съм си купила това онова, а част от нещата са подарък от приятеля ми, който отчаяно се опитва да ме развесели след случките напоследък. 

Надявам се да ви бъде интересно!



O.P.I.  - Mermaids's Tears се озова в ръцете ми вчера сутринта като подарък за добро утро. Нямам идея как приятеля ми се е сетил да ме изненада с нещо подобно, но можете да сте сигурни, че останах много приятно изненадана. Няма значение, че не е много есенен цвят и е леко ексцентричен. Цялата колекция ми беше грабнала окото веднага след излизането си и е огромно удоволствие за мен да притежавам и това бижу. Цвета е много интересна смесица от зелено и сиво, а за формулата не мога да кажа много, защото не съм го използвала все още. Може да направя отделна публикация за него.


O.P.I. - You don't know Jacques! е най-новото попълнение към есенната ми колекция от лакове. Много исках да ви покажа какви нюанси ме грабват през този период от годината и с покупката на този лак поставям едно чудесно начало. Цвета е много интересен и уникален - кафеникав със сив подтон.
Винаги съм смятала, че подобни цветове са много универсални, защото могат да се носят с всякакъв тип дрехи и отиват както на светли, така и на тъмни жени.


Garnier - Miracle Skin Perfector е следващата ми интересна покупка ( отново подарък). След като пуснах публикацията за него преди няколко дни и видях, че и вие проявявате интерес към него наистина нямах желание да изчакам да се прибера в България, за да си го взема. 
Пробвах го веднага щом си го купих и ще пусна публикацията съвсем скоро, така че да изпреваря премиерата му през Октомври. Накратко мога да споделя, че съм доволна и бих си го купила отново, което предполагам е доста показателно.


Aussie - 10 Minute Miracle Deep Conditioner за боядисана коса е голяма необходимост. Косата ми е руса и благодарение на боите и кичурите в краищата си е много суха и трудна за разресване.  Винаги съм готова да пробвам нови продукти с надеждата да открия правилния. 
Балсама съдържа екстракт от Австралийска дива праскова и обещава да направи чудеса с косата ни само за 3 минути.
Пробвах го снощи за първи път и в интерес на истината доста ми харесва, но този род продукти изискват по-дълга употреба, за да събере човек достатъчно впечатления.

На същата марка предлагат и доста други продукти, отново много подходящи за боядисани и изтощени коси и се надявам за в бъдеще да пробвам и тях.


Olay - Beauty Fluid е продукт, който може да се използва по много начини - като подхранващ крем за лице или да се смеси с течен фон дьо тен, а дори и да се използва вместо крем за ръце.
Много, много ми харесва и със сигурност ще подаря един такъв и на някоя от вас. Прави кожата много мека, а формулата е много лека и се абсорбира бързо от кожата. 

Прави любимия ми ColorStay на Revlon да се разнася много по-лесно и да изглежда много по-естествено, което разбира се намалява покривността, но това не е от чак толкова голямо значение, защото аз така или иначе съм почитателка на средната покривност.



L'oreal Paris - Collor Infaillible Velvety Powder - Time Resist White са най-новите сенки на марката. Разнообразието от нюанси е огромно, а качеството им е супер.
В кутийката изглеждат кремообразни, но веднага щом се нанесат се превръщат в пудра. Много са бляскави и лесни за употреба.

Не знам дали все още се продават и при нас в България, но ако не силно се надявам скоро да се случи, защото наистина си струват. Ще направя отделна публиакция, има какво да се спомене за този продукт.

Момичета това е за сега от мен. Надявам се да ви е било интересно и ако ви е интересно да прочетете за някой от продуктите в детайли ще се радвам да ми пишете. 

Благодаря за отделеното време.


P.S. Това е Лукас. Малкият звяр, който ми унищожи безценните очила.

6 comments

  1. Леле,Лукас е бонбонче!Много готини неща си си взела,и двата лака са ми в уишлиста,а и другите неща изглеждат страхотно!И чудесен приятел си имаш,щом те изненадва с такива неща!Между другото,би ми било интересно да напишеш и малко за живота си в Швеция,въпреки че не е бюти насочено.:-)

    ReplyDelete
  2. Новите сенки на Лореал ще са съвсем скоро при нас, днес видях в ДМ че са сложили надписи и рекламни плакати, само трябва да ги наредят на дисплея на марката. :)

    ReplyDelete
  3. @Ida Чудесен е за сега :) Ще видим за в бъдеще! Ще се постарая да пиша повече за мен и живота ми тук. Мерси за предложението.

    @Надя Благодаря, че ми каза. Ще пиша скоо тогава :)

    ReplyDelete
  4. Не искам да прозвучи заядливо, дори като цяло съм фен на блога ти, но как може в толкова много постове да тръбиш, че си против марките, които тестват върху животни и сега да пишеш колко невероятни са сенките на L'Oreal, които с всичките си брандове са основен участник в Do Test On Animals листата на PETA...

    ReplyDelete
  5. Здравей. Никога не съм тръбила каквото и да е било в никоя от публикациите си.
    Винаги съм поощрявала използването на cruelty free продукти и съм споменавала марките, които произвеждат такива продукти.
    Никога не съм казвала - аз спирам да си купувам, спирайте и вие. Ще се радвам ако ми покажеш таква публикация, защото аз самата нямам спомени да съм писала подобно нещо.

    И в заключение мога да кажа, че не си купувам масово козметика на марки (на L'oreal имам точно 2 продукта в цялата си колекция, на Maybelline и Garnier по 2,3 ) , които тестват продуктите си върху животни и стоя зад думите си, че е важно да сме информирани. За това и имам специална секция на тази тема, за да може всеки сам да прецени за себе си.

    Благодаря за коментара.

    ReplyDelete
  6. И само бих искала да допълня, че съм против тестването на козметика върху животни и едно 95% от козметиката, която аз лично използвам е на марки, които не го правят.

    ReplyDelete