Почистване на четките за грим - Част 3

September 10, 2011

Здравейте, момичета!

Днес е време на поредната част от поредицата посветена на почистването на четките за грим. Заедно с мен може да се запознаете с различни начини и продукти, които да ни помогнат максимално бързо и по-удобен за нас начин да дезифенкцираме, почистим и да се грижим правилно за четките си.

Ако сте пропуснали предишните две части можете да ги погледнете :

- http://www.rainofmakeup.com/2011/07/2.html

Както не веднъж съм казвала четките са инвестиция! Любимите на всички ни на MAC се продават на цени от 40 лева и нагоре, та чак до 100! Ако съм решила да дам толкова пари за подобно нещо, то със сигурност очаквам да го използвам поне в близките 5 години. За да се случи това редовното почистване и подръжка са необходимост.





След разочарованието ми със спрея на E.L.F. се впуснах в ново търсене на подходящ спрей. Нека бъдем реалисти - няма вселена, в която да седна да си мия четките след всяка употреба! Спрейовете са чудесна алтернатива, защото целият процес отнема малко време, но и до самите четки не достига вода, така че намаляваме риска от това да влезне надолу в металната гилза и да разяде лепилото - до минимум.

Новото ми попълнение е на шведската марка IsaDora, с цена 9 евро за 150 мл. продукт. Доколкото ми е известно в България (поне в София) IsaDora се продава, а и съм срещала много техни продукти online, в български сайтове.

Ето списък с градовете, в които може да намерите козметиката на IsaDora : http://www.olcombg.com/isadora/isadoranet.php .

Според същия сайт( който предполагам е вносителя за България, цената на спрея е 15 лв.!)

Според указанията на опаковката, формулата е създадена не само да дезифенкцира и почиства козметичните четки, но и подхранва косъма и го прави по-мек.



Процеса на действие е следният : (по описания на опаковката начин) Необходима ви е парче кухненска хартия или плътна салфетка, напръсквате няколко пъти върху нея, след което правите движения напред и назад  на четката върху влажното място. След като върху хартията няма вече следи от използвания грим, оформяте косъма в първоначалната му форма и оставяте настрана да изсъхне.

Всичко отнема точно 30-40 секунди, а изсъхването е буквално за няколко минути, след което четките са готови за нова употреба.

Моите впечатления са доста позитивни като цяло. Дори и при четки, които съм използвала за червило или фон дьо тен, спрея се справя завидно добре. Това говори достатъчно за качеството му, имайки в предвид колко трудно се почистват точно подобни четки.


При четките с бял косъм действително всичко пада, но те все пак си оставят леко тъмни (в случай, че сте използвали тъмни сенки преди това). Аз обаче след като съм почистила четката върху харитята, напръсквам косъма съвсем лекичко и отново правя хоризонтални и вертикални движения и всичко пада, а четката си остава беличка - като нова.

Като цяло доста приличен и икономичен продукт, доволна съм от почистващите  му свойства. Дали в действителност подхранва и омекотвява четките, не мога да гарантирам, самата аз не съм усетила някаква огромна промяна.
Бих си го купила отново и го препоръчвам и на вас!

Планувам да направя още две или три поредици, в които да включа почистване със зехтин и със спрея на MAC, който е така популярен, за да направя сравнение. Очаквайте скоро.

Надявам се днешната информация да ви е била полезна, за да изберете предпочитания от вас метод за почистване и продукт, който да използвате. Ако вече имате такъв, ще се радвам да ми пишете, за  да добавя вашата идея към досегашните публикации.

До скоро!

8 comments

  1. Ето още една идея - как сами да си приготвим brush cleanser :): http://www.youtube.com/user/EnKoreMakeup#p/u/3/2FwklwLsSSg

    ReplyDelete
  2. Мерси много :) Ще погледна и ще видя дали мога да го приложа на практика.

    ReplyDelete
  3. Да и аз се чудя дали да не пробвам... Ако забъркам нещо, ще пиша какъв е резултатът :)

    ReplyDelete
  4. Аз ще го пробвам задължително, но сега съм в процес на преместване и вендага щом се поуспокоят нещата ще си купя нужните съставки :)

    ReplyDelete
  5. Много благодаря за информацията горе :)
    Аз се чудя дали ако си взема чист сприт от аптеката не би свършил същата работа. Или пък може да развали четките много бързо. Някои пробвал ли е? Инъче лично аз до сега си ги почиствам с шампоан и съм доволна

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      За съжаление никога не съм използвала спирт и не мога да ти дам мнение по въпроса, защото не ми се иска да те подвеждам. Ако искаш можеш да пробваш и сама ще прецениш, но не знам дали няма четките ти да се нуждаят от някакво допълнително подхранване след това, защото все пак спирта е алкохол.

      Delete
    2. Здравейте аз почиствам четките и козметиката си с етилов спир от аптеката. 100мл е 0.95ст. Много съм доволна,дезинфекцира и почиства, по никакъв начин не вреди на продуктите и четките ми. Препоръчвам Ви го.

      Delete
  6. Здравей,
    Аз всеки път след грим (разбира се ако не бързам) си почиствам четките със спрей, който си купих от Jumbo за почистване на четки и мисля, че върши много добра работа за цената си. Казва се Victoria, 100мл за цена от рода на 2-3 лв. Правя го почти всеки път след грим, за да съм сигурна че съм ги дезинфекцирала и не е проблем повторно да ги използвам. Освен това през максимум месец правя дълбоко почистваща терапия за четките си, като ги мия с бебешки шампоан и зехтин.Смесвам ги в малка купичка, вземам си част от сместа и с въртеливи движения върху дланта ги почиствам.За мен това е най-доброто почистване - четките ми стават буквално като нови и неизползвани :))

    ReplyDelete