Мокри кърпички за почистване на грим - Lycia

September 14, 2011

Здравейте, мили момичета!

Едно от нещата, от които никога не се лишавам са мокрите кърпички за почистване на грим.
Не ги използвам всеки ден, защото кожата ми е много чувствителна и ако не си махна всичкия грим на следващия ден със сигурност ще имам някоя неприятна изненада върху лицето си.  Много често обаче, когато супер много ме мързи да се разправям или пък, когато пътувам и изобщо нямам желание да нося със себе си 5 лосиона и 100 памучни тампончета, тези кърпички са ми спасението.

Смея да твърдя, че съм използвала доста видове. Такива, които съм купувала тук и други от чужбина и със сигурност знам какво точно изисквам от един такъв продукт. 

Преди известно време предните ми (които си бях взела за Швеция на някаква марка Uni) свършиха и между другото не бях впечатлена грам - задължително трябва да си почистиш лицето с нещо друго след употребата им, (отнесох се отново) та мисълта ми беше, че ми трябваха нови такива. Този път успях да се убедя да отида до Lilly, а не да си пазарувам от хранителния магазин и определено останах изненадана от избора. 



Кърпичките на Lycia се предлагат в няколко разновидности в зависимост от типа кожа, който имате.  На опаковката пише, че съдържат почистващо мляко и обещава да изчисти лицето ни от грима в дълбочина. Подходящ е за използване в зоната на очите и се предполага, че почиства дори водоустойчив грим. Съдържа съставки, които имат за цел да контролират себума и омазняването (взех си тази за комбинирана и мазна кожа). Освен почистващите си свойства, тонизира и освежава кожата. Не съдържа алкохол. Съдържа екстракт от лайка, рициново масло, екстракт от лавандула и т.н. Формулата му е деликатна и не предизвиква алергии.


Моите впечатления са безкрайно позитивни от този продукт и ще продължавам да си го купувам. На първо място цената е добра. Платих 3, 60 лв и в едно пакетче се съдържат 20 кърпички. Изглеждат напълно стандартно, както и всички други.

Първото ми впечатление беше, че са много добре напоени. Една кърпичка ми е напълно достатъчна да си почистя цялото лице, включително и очния грим и не се налага да търкам. Всичко пада много лесно. Смея да твърдя, че до наистина голяма степен премахва целият грим. В сравнение с други марки съм много по-доволна от тази. 

Оставя кожата наистина много мека и приятно ухаеща. Всъщност аромата ми допада ужасно много. Мирише на чистота и свежест. Оставя лека мазнина по лицето ми, което предполагам се дължи на маслата и екстрактите, които съдържа и предпочитам все пак да си измия лицето с малко водичка след употреба.

Не съм забелязала някаква особена промяна в кожата ми. Нито се омазнява повече или по-малко, нито пък лицето ми реагира по какъвто и да е начин. Малко гръмки ми се струват обещанията за контрол на себума и намаляване на лъскавината, но нека да се има в предвид, че в момента е адски горещо и ще дам по-компетентна оценка, когато времето се поуспокои.  

Добрата новина е, че нямам пъпки, черни точки и прочие приятели след употребата на този продукт, което за мен е най-големият плюс.
Нямам какво да искам повече. Прилична цена (не казвам евтино), добри почистващи свойства и оставя кожата ми мека и гладка.

Учудвам се, че до сега не съм правила публикация за този род продукти, защото смятам, че са необходимост не само за мен, но и за голяма част от вас, но ще поправя грешката си.

Желая ви хубав и весел ден и до скоро!

7 comments

  1. Никога не съм използвала мокри кърпички за почистване на грим, но наистина това е много удачен вариант за пътуване - със сигурност ще опитам.

    ReplyDelete
  2. Тези наистина вършат работа,но за съжаление от тях се изпъпчвам.Най-добрите са на Simple,но ги има само в Англия..Сега използвам едни,от които съм доста доволна,може и да пиша за тях :-)

    ReplyDelete
  3. На тази марка съм ползвала крем против изпотяване, мисля че ги продават в аптеките..та кремчето е без аромат и смея да твърдя, че е перфектно. Който го пробва няма да остане разочарован :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Никога не съм срещала това кремче да се продава в магазините, от които аз пазарувам. Виждала съм само обикновените им рол онове против изпотяване, но следващият път ще попитам дали го имат в аптеката до нас. Мерси за предложението.

      Delete
  4. Начина за почистване на грим с мокри кърпички е много удачен :)

    ReplyDelete
  5. Много добър пост! :)
    Аз съм използвала и трите вида за различен тип кожа. Не бях сигурна какъв точно е моят тип,ту си мисля, че е суха, ту мазна, ту комбинирана, все пак, скоро минах пубертетските години.Напоследък кожата ми се задържа една и съща, предполагах, че е комбинирана, но чрез тези кърпички разбрах, че е нормална. Кърпичките и за комбинирана, и за суха и чувствителна, ме оставяха с "дръпнато" и сухо усещане на кожата. Сякаш съм си правила пилинг маска. Често това усещане се бърка с мисълта , че кожата ти е "чиста", но реално естествените масла винаги трябва да са налице, и не трябва кожата да се усеща по този начин. Не съм впечатлена от аромата, но като ефект са доста добри, и за преоткриване на типа кожа ги препоръчвам, защото явно по много умел начин са съобразили съставките за различните типове и от чувството след употреба могат да се правят заключения. Използвам черна очна линия всеки ден, и ми е трудно да я търкам с тях, и затова после винаги минавам с друг продукт очите. Но като цяло са много добър продукт.

    ReplyDelete