Share the love

August 29, 2011

Здравейте!

Днешната ми публикация е малко по-различна, но в същото време силно се надявам да ви е интересна.

Блоговете са една чудесна форма да изразиш себе си и това, което обичаш. Да запознаеш останалите със себе си, своят начин на живот и хобитата си.

Ние в България сме все още в начална фаза на развитие, що се отнася до блогването, но забелязвам през последните месеци все повече момичета проявяват в интерес (поне в областта на грима и козметиката) и е много важно да подкрепяме подобни инициативи.

В крайна сметка защо ти е да имаш блог, да отделяш часове наред в снимки, писане, редактиране и прочие, ако няма кой да чете това и да ти каже едно браво, за което.

Ще споделя с вас някои от най-любимите ми блогове, включително и няколко на български, така че ако ви е интересно може да погледнете.




Ели води своят блог от най-дълго. Доколкото се ориентирам от архива първата статия е публикувана през юли 2010 г.  Интересното при него е, че е написан на два езика - английски и български и е популярен и сред чужденците.

Харесва ми, че е много различен от това, за което аз пиша и често нещата, които тя показва аз не бих си и помисляла дори да си купя, но все пак успяват да ме заинтригуват.


Ида от съвсем скоро започна да се занимава с блогване, но аз смятам, че ѝ се получават добре нещата. Надявам се да не губи ентусиазма си и да пише редовно.
Има интересни идеи и на мен лично ми е много приятно, когато видя, че е постнала нещо новичко.


Чета го едва от няколко дни, но тъй като аз съм много скарана с лаковете и като цяло  маникюра, ми е много интересно това, за което тя пише. Да не говоря, че ноктите ѝ изглеждат просто перфектно и няма как човек да не се загледа. 

Лакове, които дори и не съм помисляла да си купя ми привличат интереса, благодарение на начина, по който са поднесени в този блог.

И малко извън темата на козметиката, но все пак може да ви е интересно да погледнете и един блог посветен на кулинарията : Ginger Cookies .

От тези на английски, които следя с много голям интерес ви препоръчвам :

Buy now blog later - Може да намерите статии посветени на модата - чанти, дрехи, обувки,  както и от време на време по нещичко свързано с козметиката. Написан е много леко, самият тон е доста шеговит и е наистина приятно четиво.

Getgawjus - Отново приятно четиво, но стриктно насочено към грима и козметичните продукти. Ъпдейтва се доста често и има интересни статии.

Blushingloves - Гръцки блог, който се води на английски. Момичето не пише супер често, но на мен ми допада много изказа и снимките ѝ. 

За днес е това!

Силно се надявам ако сте си търсили ново четиво да съм ви предложила някои интересни идеи. Ще се повторя, но наистина е важно да подкрепяме блоговете на български. Те не са с нищо по-лоши от другите.

5 comments

  1. Харесвам! Аз самата по стечение на обстоятелствата нямам време да се ровя за интересни и полезни неща и публикацията ти ми спестява тонове време! :) Благодаря!

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти много за милите думи!Изобщо не очаквах да бъда спомената в тази статия,понеже пиша блога от съвсем скоро и то не достатъчно често,което обещавам да поправя в скоро време. :-) Наистина ме зарадва!
    Другите блогове също са много готини,особено на Лора-Лолипоп,тя беше първия човек, чийто клипове започнах да гледам в Ютюб :-)

    ReplyDelete
  3. Благодаря ти много за милите думи!

    ReplyDelete
  4. Благодаря ти! Изключително съм поласкана от думите ти!
    Наистина, когато започнах блога нещата стояха по съвсем различен начин в нашето си, БГ, пространство. Сега, когато ви има и вас с Ида, както и момичетата, които ни подкрепят с коментарите си, е толкова по-забавно и интересно!

    ReplyDelete
  5. Няма за какво да благодарите :) Трябва да си помагаме. Малко сме :P

    ReplyDelete