Първите ми сенки на MAC

August 4, 2011

Здравейте, момичета!

Всички, които малко или много се интересуват от грим са наясно, че  MAC са лидери на пазара що се касае до сенките за очи. Позитивните отзиви са безбройни, а самият факт, че се използват масово от професионалните гримьори говори категорично за качеството им.



Самата аз от сравнително скоро пазарувам продукти на тази марка и смело твърдя, че няма нещо, което съм си купила и да не ми е допаднало на 100%. Разбира се факта, че чета разни блогове и следя ревю-тата за това, което съм си харесала, безспорно допринася, за да не бъда разочарована. След всичко, което имах възможността да пробвам съм безкрайно съм ентусиазирана, че се сдобих с два цвята сенки на MAC (благодарение на баща ми) и най-накрая ще мога и аз да ги пробвам и да преценя за себе си.

Признавам си, че често в магазина съм тествала различните цветове и съм се изкушавала да си купя по нещичко, но за съжаление не мога да си позволя да отделя по 30 лева за нюанс.

12 цвята палитра излиза над 400 лева, което за мен е неоправдан разход и на фона на ситуацията в страната за мен е просто грях да дам подобна сума пари за нещо, което мога да си набавя на много по-ниски цени от други марки.

В началото още искам да направя едно важно уточнение обаче, впечатленията ми са на база само на двата конректни продукта, които съм използвала.

Всички сенки съдържат 1,5 гр. продукт и са в стандартните кръгли опаковки с прозрачно капаче. Цената както споменах е около 30-тина лева (или 28 някъде). Тъй като и двата цвята са от лимитирани колекции, опаковките не са в традиционните черни цветове на марката.

Carbon е матов черен цвят, който макар и че е в лимитирана опаковка в моя случай (става дума за колекцията Venomous Villain) е перманетен цвят.
На първо докосване текстурата ми се струва много странна. Стои много сухо в кутийката (имам дори проблеми да наслоя върху четка) и не съм сигурна дали проблемът е при мен и дали изобщо това е проблем или не. Свикнала съм на много различен тип сенки.

Не знам защо, но очаквах да е много по-пигментиран и бях наистина изненадана, когато се оказа, че всъщност не е. За да се убедите в думите ми съм направила сравнение с други черни сенки в колекцията ми.

В ляво Carbon (MAC), в средата Stray Dog (UD), в дясно Noir (Sleek)

Самият нюанс ми се струва, че не е толкова наситено черен, а долавям леко сива нотка в него.
Относно нанасянето не бих казала, че имам кой знае какви проблеми с изключение на факта, че не ви препоръчвам да изпозлвате базата на Urban Decay ако смятате да си правите опушен грим, използвайки Carbon. Ужасно затруднява преливането на цветовете. Няма проблеми обаче да се използва като очна линия с помощта на ъгловидна четка. Издържа цял ден и изглежда чудесно.
Carbon - Night Manoeuvres

Night Manoeuvres е от лимитираната колекция Style Warriors и за съжаление ebay е единственият начин, за да се сдобие с него човек. Самият цвят - тъмно кафяво със сив подтон и сатенен завършек, според мен е много уникален и аз поне нямам нищо подобно из палитрите си. В опаковката изглежда така все едно има малки частици брокат, но веднъж нанесени този ефект се губи. Комбинирала съм го до момента с няколко различни цвята и си отива с всички.
За момичета като мен, които предпочитат да залагат на по-неутрален грим този нюанс е идеален за опушен грим, който да изглежда максимално естествено. Аз лично го предпочитам за придаване на дълбочина на окото или леко потъмняване към края. 

За разлика от Carbon текстурата на Night Manoeuvres ми се струва чудесна и се нанася много лесно и безпроблемно. Пигментацията е определено по-добра, но пак съм изненадана, защото очаквах да бъде по-различна.

Голям плюс и на двата цвята е факта, че не се ронят.
Като цяло съм доволна определено и има някои уникални цветове, които искам да притежавам, но на този етап със сигурност ще се въздържа. Препоръчвам ги ако сте от тези, които могат да си ги позволят.

Благодаря ви за отделеното време и ви желая приятен ден!

Post a Comment