Healthy Glow

August 19, 2011

Здравейте, момичета! Със сигурност всички сме заглеждали холивудските красавици, леко завиждайки на бляскавата им кожа. Истината обаче е, че всички можем да сме толкова блестящи и свежи само с няколко прости трика.






Всички сме чували за т.нар. контуриране на лицето или именно подчертаване на скулите и другите части от лицето. Използването на хайлайтър е също част от процеса на контуриране и има своите правила къде трябва да бъде поставян.

В долната схема (с бялото) може да видите къде е правилно да се поставя хайлайтър, за да заприличате веднага на холивудска звезда. Дали ще нанесете на всички посочени места зависи от това как вие предпочитате и как се възприемате.

Аз лично слагам само най-отгоре върху скулите, леко върху носа и понякога над горната устна.





В случай, че имате още затруднения отностно как точно действа този процес може да погледнете едно клипче, което много го подробно обяснява (включително и контурирането):



Преди се страхувах от хайлайтърите. Колкото и да се опитвах никога не можех да изглеждам толкова естествено, колкото прекрасните жени в по-горните снимки.
Поставени на правилното място обаче, те ни карат да изглеждаме здрави, свежи и много бляскави и не трябва да ни е страх от тях, а дори напротив.

В процеса на времето и разбира се метода опит-грешка си дадох сметка за някои основни правила, които работят при мен доста добре и дано помогнат и на вас.

* Самата аз не използвам хайлайтър ако ружа ми е много блестящ. В противен случай рискувам да изглеждам като намазана с олио.
* Същото важи и за фон дьо тен-а. Най-добър ефект постигам ако поставям хайлайтър върху фон дьо тен, който е с матов или полуматов завършек.
* Не всички хайлайтъри са блестящи, има и озаряващи такива, които са матови. В случай, че искам да изглеждам максимално естествено, той ми е винаги под ръка.
* Ако използвате кремообразен продукт винаги го нанасяйте след фон дьо тен-а и преди пудрата. 


На българския пазар подобни продукти е много трудно да намери човек (говоря за масовата козметика) и съм ви подбрала няколко предложения, които могат да ви бъдат полезни в случай, че си търсите хубав хайлайтър.
Има много различни видове - на стик, течен, кремообразен, пудра, но всички от тях изпълняват една и съща роля. Някои обаче са наистина прекалено блестящо-брокатени и не изглеждат естествено, така че днес ще ви отправя малка препоръка, която се надявам да ви бъде от полза.

Подбрала съм няколко продукта от различен вид и ценови диапазон, както и кратко описание към тях. За съжаление явно камерата ми не е достатъчно добра и не успях да уловя достатъчно добре как изглеждат нанесени.


1. E.L.F. Shimmering Facial Whip - Цена 3 лв. - Продава се само онлайн от официалната страница на фирмата : http://www.eyeslipsface.co.uk/ и го има в няколко различни цвята.

Този течен продукт е може би един от най-евтините, които може да намерите. Разфасовката изглежда малка, но повярвайте ми ще ви стигне за доста дълго време. Цвета, който аз имам е toasted и е леко розовеещ, изглежда тъмен, но щом се разнесе по кожата се слива с нея и оставя бляскава следа без брокат.

Хубаво е, че поради липсата на брокат е много универсален и може да се използва на всички онези  места показани на по-горната схема.

2. MaXFactor - Shimmer Panstick - Цена 13 лв. - Продава се навсякъде, където може да намерите козметика на същата марка. Аз го намерих близо до фон дьо тен-ите на най-долния ред.

Това е най-бляскавия хайлайтър от всички, които аз притежавам и трябва да се внимава доста с него. Съдържа милион брокатени частици и не го препоръчвам за нищо друго (става дума за лицето) освен за нанасяне върху най-горната част на скулите и то само в случаите, когато няма да изпозлвате бляскав руж.

Добрата новина е, че може да се използва върху тялото за деликатен блясък.

3. Bourjois -  Delice de Poudre - Цена 23 лв. - Продава се навсякъде, където може да намерите козметика на същата марка.

Това е единият от моите фаворити. Блясъка е много умерен дори незначителен, но оставя след себе си леко озаряващ ефект.
Може да се използва и нанесен върху цялото лице за завършваща пудра и повярвайте ми няма да изглеждате смешни в никакъв случай. 

4. MAC - Cream Color Base - Pearl - Цена 37 лева (по спомени) - Продава се в магазините на MAC в София.

Със сигурност моя фаворит от всички, които съм пробвала. Слива се перфектно с кожата и блясъка е силен, но същевременно не прекален. Баланса е изключително точен.
Заради леката си кремообразна формула е много лесен за нанасяне и ако го нанесете преди пудрата си ще издържи много дълго време. Понякога отгоре (след пудрата вече) лекичко нанасям с четка от пудрата на Bourjois и се запечатва върху лицето ми без да мърда през целият ден.

Доколкото ми препоръчаха консултантките в магазина този цвят е по-удачен за по-светлите жени, а по-тъмните е добре да се ориентират към Shell от същата серия.

5. MAC - Magically Cool Liquid Powder - Truth & Light - Цена 58 лв. (скоро очаквайте ревю). Продава се в магазините на MAC в София.

Специално този нюанс е чудесен хайлайтър. Препоръчвам го горещо, защото стои максимално естествено върху лицето.
Не съдържа брокат и е отново многофункционален продукт. Цената първоначално плаши, но количеството е доста голямо (24гр.) и може да се използва като завършваща пудра, но с малкото уточнение, че се забелязва повече отколкото тази на Bourjois.

Може да се смесва и с фон дьо тен-а, но аз все още не съм пробвала този вариант и нямам впечатления.

6. Матови хайлайтъри на La Femme - цена 2,5 $ - Поръчах си ги от он-лайн магазин в Америка.

Цветовете, които аз имам са Nude и Bisque като те са доста подобни. Както споменах по-горе ги използвам само заради озарящия им ефект, който стои наистина много естествено. 

Трябва да имате в предвид, че холивудски блясък с тези  (имам в предвид конкретно моите) хайлайтъри не се постига, но са много подходящи за тези, които ходят на работа или училище и трябва да се съобразяват как са гримирани.


*Ако пък нямате възможност на този етап да си позволите нова покупка, то в случай, че имате подходящо червило (като това, което аз ви показвам т.нар. "frosty lipsticks" може да постигнете също много добри резултати.


Темата е наистина много обширна и за съжаление моите знания са ограничени на този етап, за да ви дам пълната информация, която ми се иска, но пък поне мога да споделя какво действа при мен, така че дано до някъде публикацията ви е била полезна.

Не се стрхувайте да експериментирате и се ориентирайте към това, което ви отива на вас и ви кара да се чувствате най-добре.
Изглежда сложно, но всъщност е много елементарно, така че хващайте хайлайтърите и се залавяйте за работа.

*Some of these pictures are ones I found through Google images, no copyright intended. 

20 comments

  1. Мен доста ме е страх от хайлайтърите, но определено за по-сппециален случай слагам - особено под веждите. И предпочитам такива с микро-блясък, отколкото брокатени, по-естествени ми се виждат. Нещо като този на Буржоа, за който говориш, бях го загледала в един магазин, но предпочетох един на Есънс (доста по-евтин), който счупих на следващия ден :(

    ReplyDelete
  2. страхотна публикация
    много ми хареса ;)
    п.с Хайлайтъра на М. Фактор понякога го ползвам вместо сенки , ефекта много ми харесва , хем е загадъчно , хем свежарско ...
    Продължавай в същия дух :)

    ReplyDelete
  3. Ели, няма от какво да те е страх. Вземи си нещо качествено и опитвай. Сама ще се изумиш колко огромна е разликата.

    lepidopteria, много ти благодаря за съвета! Признавам си, че никога не се бях замисляла да го използвам като сенки и така си залежаваше. Много се радвам, че публикацията ти е харесала! Ще се старая и за в бъдеще да има интересни неща :)

    ReplyDelete
  4. Чудесна публикация!Аз също много препоръчвам хайлайтъра на Буржоа,и задължително ще си взема Пърл на МАК по-нататък :-)

    ReplyDelete
  5. Аз ползвам почти задължително хайлайтър под веждите, като избирам някакъв светъл тон сенки, който да стои естествено на кожата. Същинското контуриране на скулите на лицето обаче го открих съвсем наскоро със Sleek, които имат разработен продукт точно за тази цел. Разбира се, ефектът може да се постига със всякакви други продукти, стига да се нанася на правилните места. Показаната картинка е страшно уместна и ефектът (ако контурът на лицето бъде следван стриктно) е поразителен! :) Изобщо - много съм ЗА! :)

    ReplyDelete
  6. Ida, ти имаше мисля Soft & Gentle, нали? Те работят на същия принци, така че го пробвай в магазина преди да го купиш :)

    Мира, чудесно допълнение. Аз също използвам под веждата и не знам защо не се сетих да го добавя :) Дуо-то на Sleek ще е следващата ми покупка, но чакам да излезне новата nude колекция, за да поръчвам наведнъж.

    ReplyDelete
  7. Жени,имам го,да и го обожавам,но просто съм влюбена във всякакви хайлайтър продукти..Следващите в списъка ми са онази красота на Диор,до която едва ли скоро ще се докопам,и един на Елф...

    ReplyDelete
  8. Оо, да! Този на Диор ще си го взема по празниците със сигурност.

    ReplyDelete
  9. OMG! Сериозно ли цената в мак е 37 лв?? Тъкмо мислех да си взема точно този хайлайтър.... Много е разочароващо това с цените в бг...:( Готина статия!

    ReplyDelete
  10. Пламена, даже май беше 39 лв. Не си спомням вече наистина. Обаче те уверявам, че си струва. Ще ти стигне за 2 години сигурно. Една от най-успешните ми покупки.

    ReplyDelete
  11. Е, да права си.. това си е една вечеря навън :))) а има ли мостри в мак вече, че последния път като бях там ме гледаха малко странно, като попитам за мостри освен фондьотен.. моето лице е малко закръглено и не знам дали въобще ще ми седи добре хайлайтър

    ReplyDelete
  12. На мен никога не са ми давали тестери. Попитай, може и да стане, но наистина нямам представа как стои положението по този въпрос и не искам да те подвеждам. Относно закръгленото лице мога да ти кажа да не се притесняваш. Моята форма и подобна и нямам проблеми. Нанасяй ружа не върху върха на бузките (ябълките), а отстрани, за да подчертаеш скулата и оптически да издължиш лицето си и точно отгоре под формата на буквата c от скулата, до под веждата. Надявам се съм обяснила разбираемо :)

    ReplyDelete
  13. хехе, аз не ползвам руж... а за мострите на МАС имам предвид тестерите в магазина- има само такива за фондьотен :( мога да видя породукта върху кожата си едва след като го отворя лично след покупка, затова се чудя за цената. както и да е, мерси за инфото!! ще следя блога с интерес!

    ReplyDelete
  14. Хм.. Явно говорим за различни неща. Но в магазина абсолютно всичко можеш да пробваш. Има на всеки продукт мостра, която можеш да тестваш и дори да искаш да те гримират.

    ReplyDelete
  15. Така ли? Супер, аз ходих веднага като го отвориха и си накупих всичко наведнъж, така че не съм била от мн време. В такъв случай поне ще видя как стои въпросното мазило :)

    ReplyDelete
  16. Добър ден,ще следя блога ви с интерес.Научавам много полезни неща,също така мисля да си поръчам E.L.F. Shimmering Facial Whip :)Продължавайте да ни радвате с идейте си :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен този Shimmering Whip не ми е сред любимите продукти, но не е и твърде лош. Има силен аромат, което ме отблъсква, но не е неприятен. Радвам се, че блогът ми ти харесва :) Благодаря за милите думи и коментарите.

      Delete
  17. Жени искам да те попитам колко излиза доставката за България ако поръчаш на E.L.F :??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Доставката струва 4 паунда (около 9 лева), но пускат кодове за безплатна доставка и намаления, на фейсбук страницата си.

      Delete
  18. еххх, умирам си за хайлайтъри! тези на ELF са ми едни от любимите. Toasted ми идва малко тъмен и го ползвам като бронзант или като руж или понякога като сенки за очи, чудесен цвят. Но най-любимите от ELF са ми белия (spotlight май е цвета, не помня) и Pink Lemonade, леко розов, обожавам го! Кожата веднага става супер свежа и озарена, абе един такъв много здравословен вид хаха. в Сащ ги купувам за $1, което е смехотворна цена, а изкарват доооста дълго време, много са икономични! Дано почнат да продават ELF и в БГ скоро. Иначе много ми хареса и High Beam на Benefit, но цената му е малко солена. От прахообразните хайлайтъри засега съм се спряла на тези: http://www.etsy.com/shop/MadisonStreetBeauty/search?search_query=highlighter&order=date_desc&view_type=gallery&ref=shop_search Ползвам два цвята от тях и двата стоят много естестено, а и са само от натурални и полезни съставки-още по-добре!

    ReplyDelete