Красиви за под 10 лв. - Avon Dry Ends Serum

August 7, 2011

Здравейте, момичета!

Това е поредната публикация от поредицата - Красиви за под 10 лв, продължавам да тествам продукти, на ниски цени и честно казано съм доста впечатлена от някои от тях, включително и от днешния.

Моят опит с Avon показва, че са една от тези марки, в които трябва да извадиш късмет, за да си улучиш цвета или да ти допадне качеството. Не си поръчвам кой знае колко неща (с изключение на моливите им за очи, които са сред най-добрите на пазара според мен), но винаги внимавам и предварително се интересувам в случай, че си харесам нещо от каталога.



Преди да започна да обяснявам за впечатленията ми искам да уточня някои неща. Косата ми e тънка, наистина тънка и се заплита ужасно. През последните няколко месеца я боядисвам в русо, което допълнително допринася за сухотата на краищата ми. Използвам балсами, маски, спрейове, кристали и т.н., но въпреки това проблема ми не е решен на 100%. Поради гореизброените причини винаги съм в готовност да пробвам нещо ново било то спрей, серум или някакво олио с надеждата, че ще открия някакво чудо.

Напоследък са много модерни различни мазила за краища - Moroccan oil, Argan oil, Maracuja oil и прочие, които разбира се не се продават в България, така че нямам възможност да си ги купя дори и да искам и се принуждавам да позлвам това, което се намира тук.

Никога не разглеждам страниците за грижа за коса в каталозите на Avon, защото като цяло не се интересувам какво предлагат и беше наистина случайно, че загледах точно този продукт. Цената ми се стори прилична, а представителката сподели, че често се поръчва и така се престраших и аз да пробвам за какво става дума.

Опаковката е стъклена с помпичка и съдържа 30 мл. течност. Цената варира от 7 лева (от промоциите им) до към 10-тина и пише, че е подходящ за всякакъв тип коса. Има много приятен аромат на зелена ябълка, който на мен много ми допада, но веднъж нанесен, мириса изчезва. 


На опаковката пише, че "предназначението на серума е да заглади и подхрани сухите краища още с едно нанасяне. Спомага за укротяване на разпилените коси, прави косата мека, блестяща и уникално гладка" .

Нанасям го на сресана ( 2 помпички за моята дължина), влажна коса и след това изсушавам със сешоар.


Винаги, когато използвам подобни продукти първото ми притеснение е, че ще отежни много косата ми и ще се омазни много бързо.

Останах изненада, когато се оказа, че опасенията ми се оказаха напразни и след няколко пъти, в които го използвам смея да твърдя, че определено върши това, което е заложено в предназначението. Частта с блестящата коса е малко пресилена, но със сигурност помага много за разресването и прави краищата ми много по-мекички и гладки.
Много е лек, не е мазен и не оставя неприятно чувство по пръстите, както други подобни. В никакъв случай не отежнава косата, а и омазняването не се е променило. Продължавам да мия косата си през два дни, както винаги съм го правила.
Ако кажа, че на 100% вече по всяко време си разресвам косата безпроблемно със сигурност ще излъжа, но положението е много, много по-добре от преди.

В последствие прочетох, че помага и при цъфтене, но тъй като аз нямам подобен проблем няма как да дам мнение по този въпрос.

Ако имате подобен проблем като моя и търсите решение или пък усещате сухота в краищата може да му дадете шанс и силно се надявам и вие да останете толкова доволни, колкото и аз. 

Смятам да си изразходвам цялото количество и ако всичко върви както до сега със сигурност ще продължа да го поръчвам и използвам.

Ще се радвам да споделите с мен вашите впечатления в случай, че сте използвали серума, както и ако имате някои любими продукти за под 10 лв. може да ми пишете с вашите препоръки.

Желая ви хубав и интересен ден!

2 comments

  1. Здравей, днес открих блога ти и останах много приятно приятно впечатлена и доволна от всички статии, кито прочетох до сега, и се радвам че има и друг маниак който следи urban decay, coastal scents, nyx и останалите марки които за съжаление са трудни за набавяне в България.
    Аз също доста дълго време ползвах този серум, защото пък аз имам проблем с цъфтенето,и също останах доволна. Косата ми не спря да цъфти, естествено, защото постоянно използвам сешоари и преси, но след нанасяне да кажем че замаскираше раздвоените краища. Впоследствие обаче го замених с аргановото масло на FarmaVita - купих си го от салон за красота, цената му беше 33 лева, но е много икономичен продукт, вече година използвам едно шишенце и имам още, съвсем малко от него е достатъчен за дълга коса. Нанася се основно по краишата и дължината на косата, и като е нанесено малко количество не утежнява. Вече на много места по салоните се предлагат арганови масла на различни фирми, освен на Фармавита съм виждала и на Jungle Fever, но те бяха малко по-скъпи май... Надявам се да съм била полезна :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Благодаря ти за изчерпателния коментар. От доста време не използвам въпросния продукт и макар да ми хареса, в последствие не ме впечатли достатъчно, за да си го купя отново. Чувала съм страхотни отзиви за аргановото масло и съвсем скоро смятам да се сдобия с една опаковка. Скоро ще споделя рецепта за маска за коса, която ми се отрази чудесно, можеш да я пробваш ако имаш желание.

      Delete