MAC - Studio Careblend Pressed Powder

May 6, 2011




Здравейте!

Наскоро си взех пудрата на МАС - Studio Careblend и съм толкова впечатлена и приятно очарована, че нямам търпение да споделя с вас и горещо да я препоръчам на тези, които могат да си я позволят.
Много се двоумях дали да си взема нея или Mineralize Skinfinish Natural, която е и най-популярната им пудра, но след консултация с гримьорката и най-вече след като пробвах и двете, тази ми се стори по удачна.


Тази пудра е най-новата на марката от колекцията "Future Face", за която компанията твърди, че е изработена по съвсем нова технология и по мое скромно мнение са се справили брилянтно. Разбира се, както и останалите им продукти, така и този се предлага в различни цветове, които да успеят да паснат на всеки тон кожа. 9 цвята, които преминават от най-светло бежово, през такива с оранжеви подтонове към тъмни карамелени и златни. (Light Soft pale beige, Light Plus Pale golden beige, Medium Soft creamy beige, Medium Plus Tan beige, Medium Dark Caramel beige, Medium Deep  Rich golden tan, Dark Deep caramel, Dark Deep Rich golden bronze)
Аз съм светла с топли подтонове и ми пасна идеално Light plus).

Опаковката е стандартната на МАС - кръгла черна кутия с апликатор към нея, но този път вътре има и огледалце, което доколкото ми е известно при другите липсва. Компактна и стилна опаковка, за която не трябва да се притеснявате, че може да се отвори в чантата ви.
Съдържа 10гр. продукт, което като количество е доста задоволително (за справка Maybelline Affinitone съдържа 9гр.), а цената е 49 лева. 

Определено не мога да кажа, че е много покривна пудра, но идеално допълва любимият ми Face and Body отново от МАС. Двата продукта в комбинация придават на кожата ми точно средното покритие, което харесвам. Всички несъвършенства са прикрити, а същевременно кожата изглежда свежа. 
Не е задължително обаче да се използва върху фон дьо тена. Може да я използвате самостоятелно. Тя се води, че дава от слабо към средно покритие. 

Пудрата е смляна съвсем наситно и идеално прикрива порите, като ги прави да изглеждат по-малки и незабележими. Ако очаквате матов ефект, то няма да го получите с нея. Аз самата съм с комбинирана кожа и силно се притеснявах да не би през деня да получа допълнително омазняване, което да направи лицето ми лъщящо, но продавачката ме увери, че пудрата контролира отделянето на себума. До сега опасенията ми се оказаха напълно напразни, но най-големият тест с жегите през лятото предстои. Но все пак съдържа различни масла и вероятно ако наистина имате много мазна кожа това не е най-добрата покупка за вас.

Друго нещо, което веднага прави впечатление е как пудрата е прахообразна, нанася се много гладко (относно нанасянето препоръчаха ми да е с въртеливи движения) и нежно. Дава естествен завършек и кожата изглежда натурална и свежа.

И сега най-хубавата част. Ружа ми издържа върху нея повече от 7 часа, което не ми се беше случвало абсолютно никога, независимо от марката на пудрата или ружа, които съм използвала преди това. Не ми се налага да си докосвам лицето изобщо през деня.

Накратко : Ако си търсите пудра, която да прави фон дьо тен-а ви и ружа ви по-издържлив и все пак да има някакво допълнително покритие, да дава естествен завършек, да прави кожата ви свежа и натурално изглеждаща, то ако я пробвате малко е вероятно да съжалявате.

Мога със сигурност да заявя, че това ще е един от малкото продукти, които отново ще си купя с радост.

Надявам се в общи линии съм покрила най-важните неща за продукта. Ако имате въпроси с радост ще се радвам да ви отговоря.

4 comments

  1. Здравей ,интересува ме какъв цвят ти е Face and Body на МАС защото казваш, че си светла защото аз не мога да си оцеля цвета.Мерси предварително за отговора.С интерес следя блога ти .

    ReplyDelete
  2. Здравей, Даниела. На MAC Face and Body използвам в цвят C1 :) На мен ми пасва добре.

    Радвам се, че блогът ми ти харесва :)

    Поздрави!

    ReplyDelete
  3. Имам като цяло доста въпроси по темата не само по тази а като цяло за MAC най вече за Face and Body на МАС и тази пудра.Лошото е че моите експерименти ако може така да се каже до някъде напълно още повече съсипаха моята кожа та като цяло : Т-зоната е просто кошмар ,а и лошото е че е мн. чуствителна и веднага се зачервява ,като цяло няма хубава кожа петна от акне най вече на челото и от време на време пъпки и най лошото черни точки и запушени пори :( ,но да се върна към въпроса аз изобщо не съм запозната с MAC ,но бих искала да инвестирам в наистина качествени продукти та като цяло дали този фон дьо тен е подходящ за мен и тази пудра или др. също доста известна Mineralize Skinfinish и кото цяло това е мойта дилема :D Ще съм ти мн. благодарна ако ми отговориш и посъветваш и за др. продукти за грижа на моя тип кожа/смесен май/.
    Благодаря ти предварително :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Face and Body е без съмнение един от най-хубавите фон дьо тени, които аз някога съм използвала. Той е на водна основа, което предполага, че съдържа далеч по-малко дразнители за кожата, отколкото други подобни.
      Това, което мога да те посъветвам е да помолиш да го сложат върху лицето ти за няколко часа и сама ще прецениш до колко ти харесва или не, все пак цената не е малка и при такава инвестиция е добре да си наясно какво купуваш. Имай в предвид, че консултантите обичат да ти пробутват продукти, от които със сигурност нямаш нужда (предполагам работят на %) и имай едно на ум да не им се предоверяваш.
      Двете пудри, за които ме питаш според мен са сходни като усещане и ефект, много ситно смяни и оставят кожата гладка като кадифе, пак препоръчвам да пробваш, всичко е до това какво ти самата харесваш. Продуктите са качествени, заслужават цената си напълно.

      Delete