НОВИ КОЗМЕТИЧНИ ПРИДОБИВКИ - FLAER/OLAPLEX/LAURA MERCIER/PIXI

November 13, 2020 Huddinge, Sweden

Може да не съм особено редовно с воденето на влога, но пък козметика си купувам. При всички положения в по-малки количества, отколкото в годините, когато бях активна с ревютата, но все пак купувам.
 
Нови придобивки, козметика, грим
 
 
Не съм много в час с това кое е актуално на пазара, но честно казано и да бях пак щях да избирам продукти, които на мен са ми интересни за пробване и знам, че бих използвала. В днешната публикация събрах всичко ново, което намери място в колекцията ми през последните седмици и се надявам изборът ми да ви допадне.

 

Laura Mercier, пудра за лице, грим, блясък

Кожата на лицето ми е суха/дехидратирана, наричайте я, както искате.. Потенциално не би трябвало да ми се налага да използвам пудра, само че аз използвам такава ежедневно. Причините са много - от това, че повече ми издържа фон дьо тена, по-лесно ми се прелива ружа и дори, че допирайки телефона до лицето си по-малка част от грима се размазва по екрана му. Обикновено си падам по лекички, прозрачни пудри, напоследък и леко блестящи такива. 

Любимата ми марка за такива продукти е Laura Mercier. Никога не съм останала разочарована и техните Secret Brightining Powder за зоната под очите и Loose Setting Powder са сред топ продуктите, които някога съм използвала през целият си съзнателен живот. За това и след като минах през всякакви вариации на пудри от Glossybox, бюджетни версии от Catrice и т.н., реших отново да се върна към Laura Mercier и този път се спрях на тяхната Candleglow Sheer Perfecting Powder. ОБОЖАВАМ! Имам я от около две седмици и не мога да си представя да се гримирам без нея. Със сигурност ще ѝ отделя повече място в блога (ревю още този месец), но с две думи мога да кажа, че е мечтата за някого със суха кожа. Запечатва грима без да оставя дори 1 прашинка върху лицето. 

Цена 42 евро.  

 


Не съм си купувала четки за грим от много години, а истината е, че козметичната индустрия много напредна в това отношение. Помня преди години, когато ни се налагаше да избираме между 2,3 по-актуални марки, докато днес изборът е почти неограничен.

Реших, че е време да видя какво ново има на пазара и попаднах на една нова марка, която леко ми напомня като концепция на Real Techniques, но поне от впечатленията до момента в пъти по-добра. FLAER предлага единични четки, комплекти и гъби за нанасяне на грим, веган и с дръжки избратоени от рециклирани материали. Имам един техен комплект за лице, който не присъства в списъка днес, но мога да ви покажа отделно, ако проявявате интерес. Много ми допаднаха като идея, дизайн и изпълнение и реших да пробвам и единичните им продукти.

 

FLAER, Blending Besties, грим, гърбичка

Гъбите им за нанасяне на грим - Blending Besties са сходни като дизайн с тези на повечето такива продукти. На пипане обаче много ми напомнят на Beauty Blender и чеснто казано виждам в тях потенциал. Комплектът включва розова оформена като яйце - 501 Soft Blending Sponge и лилава със скосен връх - 504 Velvet Blending Sponge.  Втората може да бъда използвана и суха, за нанасяне на всякакви формули. 

 

FLAER 504 Blending Sponge, 501 Soft Blending Sponge

 

В асортимента на марката са включени и още три варианта, които изпълняват различни функции, така че определено имам какво да тествам и за в бъдеще. 

Комплектът, който аз имам - Blending Besties се продава за около 13 евро.

 

FLAER, четки за грим

 

FLAER, Eyeshadow Brushes

402 Smudge Brush пък е с компактен косъм и подходяща за нанасяне на по-концентриран цвят, например за размазване на сенки върху долните мигли. Определено не е must have, но много исках да пробвам такива, които липсват в колекцията ми и тази бе една от тях. 

401 Flat Eyeshadow Brush е подходяща за нанасяне на сенки върху клепача или дори за коректор или червило. 

Лимитирания Коледен комплект, включващ 304 Detailed Brush и 302 Rounded Blending Brush включва две четки за блендиране. Първата е с компактни косъмчета и много пухкав връх, втората е стандарна блендираща. 

 

FLAER, 102 All Over Face Powder Brush

От единичените им четки си взех 102 All Over Face Powder Brush, подходяща за нанасяне на всякакви пудри, която е свръх мека и много пухкава. Представям си, че ще ми свърши отлична работа при нанасяне на гореспоменатата пудра за още по-омекотен финиш.

Предричам им голямо бъдеще и отзивите ми за малкото време, в което съм ги ползвала са повече от позитивни. Марката е съвсем нова и вероятно ще отнеме известно време, докато добият популярност, но наистина няма да се учудя ако за в бъдеще чуваме все по-често за тях. 

Цена - между 7 и 15 евро.

 

Pixi, Glow Tonic

 

Локалната дрогерия имаше намаление на популярния Glow Tonic на Pixi, а аз тъкмо свършвам една малка разфасовка на същия продукт и реших да се запася. Леко съм със смесени чувства, що се касае за него честно да ви кажа. Не съм напълно убедена, че кожата ми има някакъв реален ефект от употребата му, но в същото време ако не го използвам редовно, установявам, че ми липсва. Няма да ви отегчавам с детайлите около него - екфолиращ тонер с 5% гликолова киселина. нанася се върху почистена кожа. 

Цена - 30 евро 

 

Olaplex, Bonding Oil, коса

 

Olaplex е друга много популярна марка и след като ми свърши олиото за коса на L'Oreal, което използвах от поне година, реших да се доверя на тях и да тествам Bonding Oil. Имам доста да го тествам преди да правя някакви генерални заключения, но ми го похвалила като някакво невиждано чудо на чудесата, което възстановява косата, помага ѝ да се суши по-бързо и дори изпълнява функцията на термозащита. Технологията зад създаването му е патентована и bis-amino diglycol dimaleate включен в състава на олито се рекламира като тайната вълшебна съставка. Използвала съм го няколко пъти и макар да ми е трудно да преценя до каква степен възстановява в дълбочина, НО направи косата ми очевидно по-бляскава и нестърчаша, което направи веднага впечатление. 

Цена - 30 евро

 

It Cosmetics, CC+  крем

 

Последен в списъка днес е CC+ кремът на It Cosmetics. Изцяло спонтанна покупка. След като напоследък си направих какви ли не експерименти с фон дьо тените си и нито един от тях не можа да се превърне в моментален любимец, вместо да купя това, което знам, че действа реших да взема нещо изцяло ново за мен. Феноменален продукт. Останах приятно изненадана след първата употреба и бързо се нареди сред любимците ми. 

Цена 42 евро 

 

Не мога да се нарадвам на новите си придобивки и да ви кажа от много отдавна не се бях чувствала така ентусиазирана, що се касае до козметика. Надявам се и с времето показаните продукти да отговорят на очакванията. 

Кои са вашите последни покупки? Аз много искам да пообновя грим колекцията си и скоро ще ви покажа един wish list с мечатани продукти.  


// Жени

Post a Comment