Разопаковане Glossybox - Абонаметна кутия Октомври 2020

November 8, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

В момент, в който всеки блог и козметичен канал ви показва какво има в така популярните през последни години адвент календари, аз възнамерявам да го раздавам old-school и да разкрия за вас съдържанието на октомврийското издание на Glossybox
 

 

Знам, че темата на публикацията не е какво мисля аз за адвент календарите, но не мога да се стърпя да не напиша два реда по темата, та... заповядайте...

Адвент календарите НЕ са моето нещо. Определено ме блазни идеята за кутия с малки чекмедженца съдържащи тайни подаръци - по 1 до Коледа, но имайки в предвид прага на търпението ми, който не е голям и факта, че съм свръх любопитна, просто правят процеса на отваряне невъзможен. Бях запалена по календарите на Rituals, харесвам марката и като цяло концепцията, че залагат на продукти за тялото, тъй като ги намирам за една идея по-практични от всякакви малки серуми и киселини за лице. Имам спомени, че на първата седмица до Коледа бях отворила всички прозорчета и някак си първоначалния ентусиазъм бързо утихна и се оказах с една торба малки шишенца, които мотая из чекмеджетата и до днес. За 80-те евро, които платих за него можех да си купя нещо в пъти по-практично и това е и сред основите причини да не се вълнувам особено много от този тип календари. Не смятам, че цената отговаря на полученото, независимо от обявената стойност.

Леко се и дразня на тренда да се отварят предварително и съдържанието им да бъде разкривано и макар да разбирам интереса, явно принадлежа към една друга възрастова категория, която има друг тип интереси. Няма лошо.

 


Та да се върнем към Glossybox. Леко се отнесох, но не съм забравила защо сме тук днес.  Glossybox е моята версия на адвент календарите. 5 продукта - всеки месец - в красива кутия - доставка до вратата - 14 евро. Някои месеци изненадват повече от други, но като цяло държат добро ниво и почти винаги откривам по нещо, което да ми грабне вниманието. Ненужното пък подарявам на колежки в работата.

Октомврийското издание се оказа много любимо и реших да разкрия и на вас, дано ви бъде интересно. 

Темата на кутията този път е Enchanted Spirit и е представена в два варианта - Enchanted Spirit и Midnight Fantasy (в тъмно синьо). На мен ми се е паднала лилавата версия - Enchanted Spirit и не спирам да ѝ се радвам, откакто я имам. Явно съм от този тип хора, които се радват на приказни мотиви и неочаквано и за самата мен, имам нов любим цвят - люляковото.  




Съдържание : Glossybox - Шведско издание - ОКТОМВРИ 2020

1. THE BEAUTY CROP - Stargaze Blush Duo

2. LUXIE - 524 Small Duo Fibre Brush Dreamcatcher

3. STEVE LAURANT - Orchid Lip Oil

4. ORIGINS - GinZing Refreshing Eye Cream

5. EUCERIN - Hyaluron- Filler Moisture Booster

6. LIBRESSE - Intimate Wash Gel

7. ICONA MILANO - BB Lipbalm

Продуктите като цяло се вписват в темата на изданието и всички без изключение са нещо, което ЩЕ пробвам и бих продължила да използвам ако ми хареса. 

 


Опаковката на ружа е изработена от лека пластмаса и като цяло не създава впечатление на скъп и качествен продукт. Цветовете са изцяло по мой вкус. Вече ги пробвах и са добре пигментирани. Със сигурност съдържат обилно количество ситен брокат и са доста блестяши, но аз си падам по блестящи ружове така или иначе. 


 

Четките на Luxie са много много любими. Вече имам няколко такива, изцяло благодарение на Glossybox и впечатленията ми от тях са били винаги позитивни. Нямам малка стиплинг четка, отдавна бях хвърлила око на варианта на MAC, но все нещо друго я изпреварваше в wish листа. Вие за какво бихте я ползвали? Аз напоследък се гримирам по един и съши начин и с едни и съши продукти, така че леко съм зациклила, що се касае до четки. 

 


Олиото за устни е съшо интересен за мен продукт. Преди години имах варианта на Clinique, който беше супер и се продаваше в два варианта - плодов и меден. Плодовия се изчерпа бързо и не успях да го открия. Този много ми напомня на него и като цвят и като аромат. Аромата не е така сладникав, има леко химическа нотка, но е използваем. Като усещане върху устните съшо ми хареса, олиото е гъсто, без да лепне. Ефекта, който оставя не е свръх блестящ, бих го оприличила като доста омекотен. Не съм го използвала твърде много и не знам до каква степен обещаните омекотяваши устните свойства са ефектнивни, но не очаквам някакви чудеса. Съдържа силиконови масла и парафин, като цяло нищо особено, което да изглежда обешаващо. 


 

Кремът за околоочен контур на Origins е в мини размер. От съшата серия съм използвала крема им за лице, който много ми хареса и съм убедена, че и този ще е приятен. Направи ми впечатление, че попива много бързо. Обещава да остави зоната около очите озарена и да намали подпухването. Аз съм склонна да пробвам всичко, така че ще му дам шанс със сигурност. 

 


Хиалуроновият booster на Eucerin е сред "звездите" в кутията и е рекламиран като продукт съдържащ глицерин и хиалуронова киселина. Препоръчва се използване вечер преди нощния крем или да замени фунцкията на основа за грим през деня. Освен екстра хидратация предполагаемо е подходящ и за третиране на първите признаци на стареене. Аз мога да се похваля с първата си бръчка на челото, която честно казано ми вади очите всеки път щом се погледна и възнамерявам да ѝ обърна сериозно внимание. Естествено чудеса не очаквам, но кожата ми е много суха и некомфортно чувстваша се, всяка допълнителна помощ е от значение. 

 


Интимният измиващ гел на Libresse с аромат на водна лилия е първият бонус в кутията. Нямам впечатление от него все още, а и като цяло голяма база за сравнение, но предполагаемо не дразни кожата и е с балансирано ниво на Ph.

 


Балсамът за утни на ICONA е последният включен продукт в кутията. Подходящ за това време на годината, в които устните ми започват да се изсушават. Оцветен е, което върху мен е доста видимо, заради контраста от светла кожа и липса на всякакъв пигмент в устните. Отново не очаквам да е нещо уау, евентуално подходящ за ежедневна употреба, ако нямам нужда от нещо екстра силно. 

Имам си нови неща за тестване, попълних колекцията си от четки с нова и се надявам бръчката на челото ми магически да изчезне, мажейки я до безкрайност с хиалуроновия booster. Предоволна съм, нямам оплаквания и нямам търпение за новата кутия, която между другото трябва да пристигне СКОРО. 

Какво мислите за абонаментните кутии? Интересна ли ви е все още такъв тип услуга или интереса ви е грабнат от адвент календарите?


Post a Comment